Prieš treniruotę ryte reikia kompleksinių angliavandenių, t.y. galima šiek tiek avižinės košės, bananą, obuolį, sulčių stiklinė.. Rekomenduojama apie 100kcal suvartot.. Kadangi sportuojant sunaudojamas glikogenas (jis skyla į gliukozę, kai raumenims reikalinga energija), todel po treniruotės reikia ir angliavandenių, ne tik baltymų. Taigi po trefkės gerai jogurtas su uogom, kiaušinis su šiek tiek duonos, musliai su pienu, jei nėra apetito gal užteks ir kelių riešutų ir natūralių sulčių. Reikia užkasti bent 15min. prieš treniruotę ir nepamiršt gert vandens daug, nes iš po nakties jo ir taip trūksta. Nors kai kur ir prieš treniruotę rekomenduoja šiek tiek baltymų, tai manau reikia pačiam jaust, ko norisi ir ar apetitas iš viso yra
Aš vis galvoju kodėl mano svoris nė iš vietos nesijudina, o ir kalorijas bandau skaičiuotis ir sportuoju. Bet tikėkimės, kad kogero tos dienos kaltos..
Šiandien ėjau pasivaikščiot prie upės, tai įsijungiau appsa tokį, galvoju reikia paskaičiuot kiek nueisiu. Tai per 45min. 3,12km, sako, kad sudeginau apie 190kcal

Dar pedometrą parsisiunčiau ir sugalvojau irgi įsijungt, bet jau nuėjus buvau pusę kelio, tai ~2700 žingsnių per 20min. Per dieną lyg reikia 10tūkst žingsnių nueit bent. Žodžiu pažaidimui čia tokie skaičiavimai.. Bet įdomu

Kristute97, aš dabar daug skaičiau apie geležies trūkumo simptomus, nes nujaučiu, jog man pačiai trūksta, tai vienas iš simptomų yra, kad greitai pavargstama nuo fizinės veiklos, šiaip nuovargis ir silpnumas. Tai gali būt, kad trūksta kažko organizmui. Pavasaris visgi