Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų gerbėjų palata

QUOTE(Avijacija @ 2013 02 27, 09:50)
na ką artėja didžioji sėja. palankiausios dienos pažiūrėjau 26-28 dienos. Vakar susėjau ankstyvuosius. Na o ryt ar šiandien kitos sėklikės keliaus į žemutes.

planuoju ir as ryt dar 43 rusis lotuliukas.gif pasiseti drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2013 02 27, 08:38)
Bet kiek suprantu, jei šiltnamis ne prie namų, kažin ar anksčiau bus.

nelabai supratau prie ko cia siltnamis? cia apie daigeliu pasirodyma ejo kalba... ne pomidoru valgymo.... beje mano betaliuksai ne siltnamyje augs
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 02 27, 09:16)
gal ko užvalgiau,kad šitiap g.gif

As tai, matyt, nedavalgiau... Nes jokio upo seti neturiu.. Kazkoks noras kovo pabaigai palikti-bet kaip tycia tomis palankiomis dienomis nebusiu namuose doh.gif Bet kai paskaiciuoji.. Sodinsiu geguzes pr. i siltnami-tai jau turiu seti tuos pomidorus ax.gif
Atsakyti
Nu ka is mano pulko setu vasario 22d., tik Zolotoj sibirskij ir Corozonas nei vienos kilputes neparode ax.gif man rodos corozonas ir anais metasi buvo letuolis g.gif
Atsakyti
as vakar irgi suberiau 8 seklas zemuciu ankstyvam derliui. Ar yra auginusiu rusiskus Fitous?
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2013 02 27, 08:38)
Marginos, o Guliver pomidorai ankstyvi? Saintlina kiek pamenu augino. Randu du aprašymus, tai skiriasi ankstyvumu, vaisių dydžiu, nežinau kuo tikėt.

augino. Tik kad jie pas mane užaugo nelabai tokie, kokie ant pakelio buvo nupaišyti smile.gif Tai nesu tikra, ar ten tikrai Guliveris buvo. Bet buvo tikrai ne ankstyvi schmoll.gif Netgi prie vėlyvesnių. Pilnas šiltnamis raudonų pomidorų buvo, o jie vis žali kabėjo.
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 02 27, 09:29)
nelabai supratau prie ko cia siltnamis? cia apie daigeliu pasirodyma ejo kalba... ne pomidoru valgymo.... beje mano betaliuksai ne siltnamyje augs

betaliuksai jei ne siltnamy, ne peranksti seti ? O jie augs pas tave kokiam dideliam vazone, ar dirvoj lauke?
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 02 27, 09:37)
betaliuksai jei ne siltnamy, ne peranksti seti ? O jie augs pas tave kokiam dideliam vazone, ar dirvoj lauke?

dezej, namuose, deinom tik eis i siltnami
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 02 27, 09:32)
Nes jokio upo seti neturiu.. Kazkoks noras kovo pabaigai palikti-bet kaip tycia tomis palankiomis dienomis nebusiu namuose doh.gif Bet kai paskaiciuoji.. Sodinsiu geguzes pr. i siltnami-tai jau turiu seti tuos pomidorus ax.gif

o kas tau liepia būtinai gegužės pradžioj sodint į šiltnamį? Gali ir vidury. Tavo šiltnamis, tavo pomidorai - kada nori, tada ir sodini.
Aš irgi neturiu didelio noro sėja užsiimti schmoll.gif Jau dabar pilna palangė daigiukų, o dar reiks daugiau kaip šimtą kažkur suštabeliuot g.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 02 27, 10:29)

Aš mastau taip: daigeliai pasirodė, praėjo apie 50-60 dienų, juos neši į nuolatinę vietą. Ten kur jie augs aš per savaitę galiu nulėkti 2-3 kartus, arba tik savaitgalį. Galvoju, kad gali nušalti, bus neišmylėti. Negaliu juk juos 17 val pravažiuodama uždengti agro, o rytą 7 val. atidengti.Va todėl ir samprotauju, kad jie šiltnamy ar po priedanga lysvėje atsiras tik su visais kitais, gegužės pradžioje. Ar tada jie bus anksčiau už kitus. g.gif
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2013 02 27, 10:36)
augino. Tik kad jie pas mane užaugo nelabai tokie, kokie ant pakelio buvo nupaišyti  smile.gif Tai nesu tikra, ar ten tikrai Guliveris buvo. Bet buvo tikrai ne ankstyvi  schmoll.gif Netgi prie vėlyvesnių. Pilnas šiltnamis raudonų pomidorų buvo, o jie vis žali kabėjo.

vakar intrnete, nepamenu kokiam puslapy radau, kad nuo daigų iki derliaus 80-85 dienos. Reiškia super ankstyvi. Kitur nieko apie ankstyvumą nerašo.
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2013 02 27, 09:50)
Va todėl ir samprotauju, kad jie šiltnamy ar po priedanga lysvėje atsiras tik su visais kitais, gegužės pradžioje. Ar tada jie bus anksčiau už kitus. g.gif

jei jie bus anksčiau sėti, jie ir augs greičiau. Taigi juos reiktų atėjus laiku grūdinti, nešioti dienomis į šiltnamį ar balkoną. Kitaip jie vargs indeliuose. Ne tik anksčiau nebus pomidorų, bet dar ir pirmas kekes galima prarast. Aš manau, kad jei nėr galimybės skirti tinkamos priežiūros, tai neverta labai anksti sėt.
Papildyta:
QUOTE(ate42 @ 2013 02 27, 09:54)
vakar intrnete, nepamenu kokiam puslapy radau, kad nuo daigų iki derliaus 80-85 dienos. Reiškia super ankstyvi. Kitur nieko apie ankstyvumą nerašo.

tai va, ir sakau, kad pas mane nelabai ir forma atitiko tą, kuri priskiriama Guliveriui. Gal ten sėklos į pakelį ne tos išfasuotos buvo smile.gif Bet tie, kuriuos aš auginau, tikrai nebuvo ankstyvi.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 02 27, 10:56)
jei jie bus anksčiau sėti, jie ir augs greičiau. Taigi juos reiktų atėjus laiku grūdinti, nešioti dienomis į šiltnamį ar balkoną. Kitaip jie vargs indeliuose. Ne tik anksčiau nebus pomidorų, bet dar ir pirmas kekes galima prarast. Aš manau, kad jei nėr galimybės skirti tinkamos priežiūros, tai neverta labai anksti sėt.

Ačiū. Manau sėsiu su visais, kaip jau bus, taip. Kitą met jau daugiau žinosiu.
Atsakyti