Įkraunama...
Įkraunama...

Auskarai penkiametei, ar ne per anksti?

Ir as noreciau savo dukrai pradurti ausytes g.gif Bet vat, bijau, kad gali kas nuplesti, arba pati kaip nors nusiples. Juk buna, kad auskariukai uzsikabina uz megztuko ar dar kur... doh.gif As sito bijau labiausiai. O kaip, kai kudikiams praduria, juk jie tai nesupranta jokio grozio, juk gali zaisti, ir nusiplesti g.gif O gal as cia per daug panikuoju? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dios @ 2006 08 21, 08:56)
gal netgi sakyciau geriau tikri, kokybiski, grazus auskariukai, negu pratint vaika prie tokiu beskonybiu kaip klijuojami auskarai ar plastmasine bizuterija.

N ką aš žinau g.gif Jei penkiametei priklijuojami auskarai jau skaitosi beskonybė, tai gal nuo pat gimimo aprūpinti tikra kosmetika, tikrais kūdikiais, tikrais peiliais ir vis kuom kitu, bet būtinai TIKRAIS. Viskas kas yra skirta vaikams, yra beskonybė. Nereikia jokio vaikiško kičo, tegul nuo gimimo tampa suaugusiomis, greičiau močiutėmis padarys irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Karinga @ 2006 08 21, 19:57)
Ir as noreciau savo dukrai pradurti ausytes  g.gif Bet vat, bijau, kad gali kas nuplesti, arba pati kaip nors nusiples........... O kaip, kai kudikiams praduria, juk jie tai nesupranta jokio grozio, juk gali zaisti, ir nusiplesti

O dukra ar nori g.gif Man tai vaiko teisių pažeidimu atrodo, kai nesuprantančiai kas čia yra mažylei prabeda ausis doh.gif Tai gal jinai visai nenori ir nenorės tų auskarų, kaip pvz. aš visai jų netroškau ir prasivėriau tik 20 sulaukus.
Atsakyti
Mano mergyte dar mazute, ir dar nemoka sneketi doh.gif O pradurti dabar tai tikrai bijociau, dursiu kokiu 5metuku. O mergaites dazniausiai nori, jeigu mato mama su ausksrais. biggrin.gif Ir koks cia vaiko teisu pazeidimas?, juk ir jam pampersus uzdedam nors vaikas smagiau lakstytu be ju , be to, ir kartais grudam, kad pavalgytu, nors jis tuo momentu schmoll.gif

Čalykušu, bet juk tu vis vien prasiverei lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karinga: 22 rugpjūčio 2006 - 11:13
QUOTE(Karinga @ 2006 08 22, 12:10)
Mano mergyte dar mazute, ir dar nemoka sneketi  doh.gif O pradurti dabar tai tikrai bijociau, dursiu kokiu 5metuku. O mergaites dazniausiai nori, jeigu mato mama su ausksrais.  biggrin.gif  Ir koks cia vaiko teisu pazeidimas?, juk ir jam pampersus uzdedam nors vaikas smagiau lakstytu be ju , be to, ir kartais grudam, kad pavalgytu, nors jis tuo momentu  schmoll.gif
Čalykušu, bet juk tu vis vien prasiverei  lotuliukas.gif

Nu su tuo pažeidimu tai aš ne rimtai biggrin.gif mano irgi dukra nori, o aš maža nenorėjau, man su čigoniukėm iš kart asociavosi blush2.gif o jau kokį aštuoniolikos gavau dovanų auskarus ir labai užsinorėjau juos primeruot ax.gif Taip ir prasidūriau
Atsakyti
Mane kartais labai stebina mamų tokios kategoriškos nuomonės... Kas pasakė arba kas žino, kad taip elgtis gerai, o taip ne? Visi gyvename pagal savo supratima. Ir jei mama nusprendė dar kudikiui pradurti ausis, tai ji pati ir spręs tą problemą, kai užausgusi dukrelė pareikš priekaištus. Tai jos sprendimas su visomis pasekmėmis. Suprantu mamas, kurios bijosi tai daryti. O yra ir mamų, kurios jau paauglei panelei draudžia prasidurti ausis.... Manau, kad svarbiausia ka nors darant pagalvoti apie pasekmes, įvertinti visus už ir prieš.
Auginu savo šešerių metų panelę ir, ties pasakius, iki šios dienos į galvą nebuvo atėjusi mintis pradurti jai auseles. Nors... blush2.gif ji pati vieną dieną apie tai jau buvo užziminusi. As laikausi savo isitikinimo, kad auskaru isverimas gales jai buti na 10 (aišku jei pati to norės) ar net 15 gimtadienio dovana. Tačiau pamačiusi mažiukes mergaičiukes su auskariukais, net mintyse nesmerkiu jų mamų, nes, tiesa pasakius, man visai grazu... rolleyes.gif Tad siūlau nebuti tokiom kategoriškom.
Atsakyti
QUOTE(2maziu_mama @ 2006 08 22, 15:41)
Mane kartais labai stebina mamų tokios kategoriškos nuomonės... Kas pasakė arba kas žino, kad taip elgtis gerai, o taip ne? Visi gyvename pagal savo supratima. Ir jei mama nusprendė dar kudikiui pradurti ausis, tai ji pati ir spręs tą problemą, kai užausgusi dukrelė pareikš priekaištus. Tai jos sprendimas su visomis pasekmėmis. Suprantu mamas, kurios bijosi tai daryti. O yra ir mamų, kurios jau paauglei panelei draudžia prasidurti ausis.... Manau, kad svarbiausia ka nors darant pagalvoti apie pasekmes, įvertinti visus už ir prieš.
Auginu savo šešerių metų panelę ir, ties pasakius, iki šios dienos į galvą nebuvo atėjusi mintis pradurti jai auseles. Nors... blush2.gif  ji pati vieną dieną apie tai jau buvo užziminusi. As laikausi savo isitikinimo, kad auskaru isverimas gales jai buti na 10 (aišku jei pati to norės) ar net 15 gimtadienio dovana. Tačiau pamačiusi mažiukes mergaičiukes su auskariukais, net mintyse nesmerkiu jų mamų, nes, tiesa pasakius, man visai grazu...  rolleyes.gif Tad siūlau nebuti tokiom kategoriškom.

forumas tam ir yra kad diskutuot mirksiukas.gif ir tema suformuluota klausimo forma, tai mamos ir išsako savo nuomones smile.gif vienai atrodo taip , o kitai kitaip, taip kad nematau jokios problemos......Niekas gi nesako ,, nebandyk durt" arba ,,durk, būtinai durk"...
Atsakyti
QUOTE(Čalykušu @ 2006 08 22, 16:17)
forumas tam ir yra kad diskutuot mirksiukas.gif ir tema suformuluota klausimo forma, tai mamos ir išsako savo nuomones smile.gif vienai atrodo taip , o kitai kitaip, taip kad nematau jokios problemos......Niekas gi nesako ,, nebandyk durt" arba ,,durk, būtinai durk"...

drinks_cheers.gif

O vat kaip del nusiplesimo ausyciu? Ar tikrai maziukai nenusiplesia? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Karinga @ 2006 08 22, 17:00)
drinks_cheers.gif 

O vat kaip del nusiplesimo ausyciu? Ar tikrai maziukai nenusiplesia? g.gif

Visko būna. Ir su akinukais būnant jie sudaužomi, akys sužalojamos. Ir rūbus suplėšo, ir kelėnus nusibalnoja mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dios @ 2006 08 21, 08:56)
- pvz. rusai is pat mazens mergytem auskariukus veria --

blink.gif blink.gif blink.gif

Da, vek živi- vek učis' g.gif

Kas tau taip sakė?
Atsakyti
Zinoma,kad visko buna. Mums net darzeli aukletojos perspejo,kad auksiniai kas bus jei pames. Pasakem,kad priekaistu nebus.Jau 1.5metu kaip su auskariukais,kol kas be problemu.Auskariukai mazi dukryte ju net nejaucia,bet nusivilkus drabuzi per galva visada pasitikrina ar neiskrito smile.gif
Atsakyti
praverem dukrai auskariukus 5,5m, nes pati zirze kokius metus, kad jai labai tu auskaru reikia. Bandziau atkalbeti, kad per anksti, kad skaudes ir pan, bet po metu prasymu teko nusileisti. Nematau cia nieko blogo, grazu ir tiek. mirksiukas.gif Juk vaikas nepasikeicia nuo to su auskarais jis ar ne. Na, jeigu kai kurioms mamoms dukra prasiverusi ausytes tampa panasi i cigone ar kaliause, tada nelieka ka bepridurti... doh.gif
Viena mama minejo, kad turi labai gera skoni ir t.t ir stengiasi ji perteikti savo dukrai. Taigi mamyte, nebuk tokia tikra, kad tavo dukrai tai labai patinka. verysad.gif
Atsakyti