Įkraunama...
Įkraunama...

Baklažanai, išmokim užsiaugint

QUOTE(Alenzi @ 2013 03 17, 13:15)
Pasidalinkite kur ir kaip auginote, ar genėjote kažkaip, gal dar kokia gudrybė yra, kad mezgė baklažanai  smile.gif g.gif Man tai nuostabiai žydėjo, tiesiog fioletinių žiedų lysvė, tačiau nemezgė, peržydėję žiedai nukrisdavo verysad.gif Tas pats ir šiltnamyje ir lauke lysvėje-per karščius kai žydėjo laikiau ją visiškai atidengtą doh.gif
Šiemet supykusi dar nepasėjau nei vienos baklažanų sėkliukės schmoll.gif

na kazko neyprasto tikrai nedariau,prieziuros skyriau tiek pat kiek ir pomidorams,tik kai uzaugo ir pradejo kraut ziedus,nukarpiau pagrindiniu stiebu virsunes,nukirpau dali lapu ir kai pazastines atzalos budavo tokio aukscio kaip ir virsune taip pat nukirpdavau kad neaugtu. beto stengdavausi kad butu kuo daugiau skersvejo smile.gif

Papildyta:
beje auginau tik siltnamyje, lauke nezinau ar jiems patiktu,nebent po priedanga smile.gif
Atsakyti
Merginos, kaip jums dygsta/dygo Bonica? Mano ikisti ana ketvirtadieni nerodo visiskai jokiu gyvybes zenklu... unsure.gif O pomidorai per kelias dienas sudygo... Baklazanams daugiau laiko reikia?..
Atsakyti
QUOTE(stryga @ 2013 03 19, 22:43)
Baklazanams daugiau laiko reikia?..

pas mane skirtingoms veislėms skirtingai laiko reikėjo. Bet Bonica neauginau. Šiaip taigi nuo ketvirtadienio nedaug laiko praėjo, nėr ko jaudintis dar.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 19 kovo 2013 - 22:55
QUOTE(stryga @ 2013 03 19, 22:43)
Merginos, kaip jums dygsta/dygo Bonica? Mano ikisti ana ketvirtadieni nerodo visiskai jokiu gyvybes zenklu...  unsure.gif O pomidorai per kelias dienas sudygo... Baklazanams daugiau laiko reikia?..

ir as ketvirtadieni sukisau,tai tikrinu i diena po kelis kart ar nesirodo doh.gif bet jokiu gyvybes zenklu, tai vis dar kantriai laukiu ax.gif
Atsakyti
pagaliau vienas baklazanas isdygo thumbup.gif is 8.

Stai ka pavyko surast apie baklazanu auginima:

Baklažanų sodinimas

Baklažanai — lepi, dar reiklesnė šilumai negu pomidorai ir paprika daržovė.
Net ir švelnaus klimato juostose baklažanus reikėtų sodinti po stiklo ar plėvelės priedangomis, kad jauni daigai butų apsaugoti nuo lietaus ir būtų sudarytos palankios temperatūros sąlygos. Baklažanams sodinti skirta dirva turi būti humusinga, giliai įdirbta, su gerai laidžiu podirviu. Arti dirvos paviršiaus stovintis vanduo — nuodas baklažanams.

Lauke baklažanus verta auginti tik saulėtoje, apsaugotoje nuo vėjų vietoje. Todėl geriausia baklažanus sodinti prie pietų pusėje esančios sienos.

Pasodinus baklažanų daigus, dedamas 5 cm storio mulčio sluoksnis. Šiam tkslui geriausiai tinka perpuvęs mėšlas arba stambios gerai sudrėkintos durpės. Mulčias dedamas tuojau pat pasodinus daigus, prieš laistant.

Kai jau nenaudojamas nešildomas inspektas ar plėvele dengtas šiltnamis, gegužės pradžioje į juos galima sodinti baklažanus.
Daigai sodinami 50×50 cm atstumu. Baklažanai auga lėčiau negu pomidorai, išauga tik 50—60 cm aukščio, todėl jiems atramų nereikia. Tręšiami ir laistomi baklažanai taip pat kaip pomidorai. Iki gegužės pabaigos inspektai nakčiai uždengiami.

Baklažanai Lauke į dirvą baklažanai net ir labai šiltą pavasarį sodinami tik gegužės pabaigoje.
Lauke sodinama tokiu pat atstumu kaip į inspektą. Daigai sodinami keliais centimetrais giliau, negu augo puodeliuose. Pasodintus daigus lieti reikėtų drungnu vandeniu ir tuojau pat pridengti inspektų langais arba plėvele. Tam tikslui virš lysvės įtaisomas 60 cm aukščio karkasas, ant kurio dedami langai arba ištempiama polietileno plėvelė.

Gal kazkam bus naudinga ax.gif
Atsakyti
Pirmą kartą nusipirkau Ronde de Valence sėklų ir... buvau kažkur užmetusi, dabar atradau ir mastau: dar spėsiu pasėti kad užaugtų? g.gif Jei taip, tai kurią dieną būtų geriausia juos sėti? g.gif Ačiū labaiu patyriusioms už patarimus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Apelsina @ 2013 03 20, 21:57)
Pirmą kartą nusipirkau Ronde de Valence sėklų ir... buvau kažkur užmetusi, dabar atradau ir mastau: dar spėsiu pasėti kad užaugtų?  g.gif Jei taip, tai kurią dieną būtų geriausia juos sėti?  g.gif Ačiū labaiu patyriusioms už patarimus  ax.gif

iš tiesų tai net nežinau ką pasakyt.. Nebent pagal aprašymą tai būtų ankstyvi baklažanai. Ir jau tikrai nėr kada laukti tinkamų dienų. Jei sėsit, sėkit tuoj pat.
Atsakyti
QUOTE(Apelsina @ 2013 03 20, 21:57)
Pirmą kartą nusipirkau Ronde de Valence sėklų ir... buvau kažkur užmetusi, dabar atradau ir mastau: dar spėsiu pasėti kad užaugtų?  g.gif Jei taip, tai kurią dieną būtų geriausia juos sėti?  g.gif Ačiū labaiu patyriusioms už patarimus  ax.gif

idealios dienos dabar iki ryt ryto. Reikia pažiūrėt, kokį vegetacijos laikotarpį rašo ant pakelio ir paskaičiuot. Jei 100 dienų nuo daigų pasodinimo, tai liepą galit jau ir sulaukt derliaus, o jei koks 140 d., tai pasilikit kitiems metams. mano vieni 45 d. turėtų vaisius vesti, tai bus matyt, kas ten iš tikro gausis.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 03 21, 08:54)
idealios dienos dabar iki ryt ryto. Reikia pažiūrėt, kokį vegetacijos laikotarpį rašo ant pakelio ir paskaičiuot. Jei 100 dienų nuo daigų pasodinimo, tai liepą galit jau ir sulaukt derliaus, o jei koks 140 d., tai pasilikit kitiems metams. mano vieni 45 d. turėtų vaisius vesti, tai bus matyt, kas ten iš tikro gausis.

O ačiū dideliausias - po darbo pulsiu sėti. Apie vegetacijos laikotarpį nieko nesuprantu, bet ant pakučio (AB "Sėklos") buvo nupiešta kad jas reikia sėti III-IV mėn. O patys baklažanai turėtų būti apvalūs, rutuliukai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 03 21, 08:54)

turbut reiks man dar kart pasiset,nes is tu pasetuju tik vienas isdygo, beto pasiskaitinejus, supratau kad greiciausiai busiu ir tas seklas atbulai i zeme sukisus doh.gif tai kaži ar besulauksiu g.gif
Atsakyti
Pasirodau savo daigelius. Centre baklažanai.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amba41: 21 kovo 2013 - 22:22
QUOTE(amba41 @ 2013 03 21, 22:18)
Pasirodau savo daigelius.

labai gražūs thumbup.gif
Atsakyti