Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas 18 tema

QUOTE(jolitamaria @ 2013 03 08, 10:09)
Klausinejau balkazanu temoj , bet atsakymo ner sad.gif
megstam visi baklazanus , bet kaip ju vaisiu uzauginti
uzauginu ir zydi gerai siltnamyje , bet vaisiu nesulaukiam
ka daryti ?

tai Jus ne tik klauskit, bet nors kiek ir tema paskaitykit smile.gif
rasiau gi baklazanu temoj - gero vedinimo jiems reikia, skersvejo.
Kiekvienais metais per karscius pakeliu siltnamio plevele ir puikiai mezga ir auga tie baklazanai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 08 kovo 2013 - 12:04
QUOTE(jolitamaria @ 2013 03 08, 12:09)
megstam visi baklazanus , bet kaip ju vaisiu uzauginti

uzauginu ir zydi gerai siltnamyje , bet vaisiu nesulaukiam

ka daryti ?

net nezinau ar siemet dar syki bandyti juos seti ?

Baklažanus reikia sėti kuo anksčiau, sėju sausio pabaigoje. Jeigu pasėji vėliau, baklažanai pradeda žydėti kaip tik tuo metu kada būna karščiai, todėl ir neužmezga vaisių (sterilizuojasi) Kažkas čia rašė, kad sodina šiltnamyje ten, kur didesnis skersvėjis pučia.
Šiemet baklažanus reikėjo antrą kartą atsėti (iš naujo) vasario mėnesį, tai dabar galvoju, kad gal geriau juos į tuneliuką, kad per karščius nudengti galėčiau, nes kitaip tai nieko gero nebus. Nežinau, gal mano tokia veislė (prekybos centrų), gal yra tokių veislių,kurių žiedai nebijo didelių karščių. g.gif
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2013 03 08, 14:00)
Kiekvienais metais per karscius pakeliu siltnamio plevele ir puikiai mezga ir auga tie baklazanai.

na nevisų šiltnamių šonus galima pakelti lotuliukas.gif

P.s. Kodėl mes tokie pikti? ax.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 08 kovo 2013 - 12:18
QUOTE(Para @ 2013 03 08, 12:17)
P.s. Kodėl mes tokie pikti?  ax.gif  mirksiukas.gif

ne pikta as smile.gif Tik jau koki simta kartu rasiau ta pati apie baklazanus smile.gif Ir baklazanu temoj, kiek pamenu, puslapiu pries klausima sitai rasiau.

Siltnamio sonai ir pas mane nenorejo pasikelt, tai pakeliau plevele galuose smile.gif
Arba kitokio varianto reik ieskot, gal tuneliukuose sodint, nes siaip lauke be priedangos jie augt nenori. Galbut langus imanoma papildomus padaryt.
Kad anksti seti - taip.. bet esu sejus ir balandi, vistiek derliu turejau. O jei vasara karsta, tai i sausi seti nedera be gero vedinimo. Na, dar zinoma, priklauso kaip jie augo nuo sausio smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 08 kovo 2013 - 12:35
QUOTE(saintlina @ 2013 03 08, 14:32)
ne pikta as  smile.gif  Tik jau koki simta kartu rasiau ta pati apie baklazanus  smile.gif  Ir baklazanu temoj, kiek pamenu, puslapiu pries klausima sitai rasiau.

Tie kurie neseka temos tingi skaityti, laiko ir akių gaili. Vakar perskaičiau vieną man rūpimą temą nuo pradžios iki galo, tai pabaigoje galvojau, kad ir akys išvarvės doh.gif

QUOTE(saintlina @ 2013 03 08, 14:32)
Siltnamio sonai ir pas mane nenorejo pasikelt, tai pakeliau plevele galuose  smile.gif
Arba kitokio varianto reik ieskot, gal tuneliukuose sodint, nes siaip lauke be priedangos jie augt nenori. Galbut langus imanoma papildomus padaryt.
Kad anksti seti - taip.. bet esu sejus ir balandi, vistiek derliu turejau. O jei vasara karsta, tai i sausi seti nedera be gero vedinimo. Na, dar zinoma, priklauso kaip jie augo nuo sausio  smile.gif
:

na pas mane kadangi "plastmasinis" šiltnamis, tai nepakelsiu , lieka išeitis tunelis arba skersvėjis, bet bijau, kad skersvėjo bus per maža, statysiu tunelį
Žodžiu, nesvarbu kur sodinti, svarbu, kad neperkaistų vargšeliai. Tai dabar lieka tik rasti kiekvienam būdą, kaip neperkaitinti baklažaniukų.

P.S. Su švente visas moteriškaites 4u.gif
daržo "gėlės" jums biggrin.gif user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 08 kovo 2013 - 13:32
QUOTE(*Aukse* @ 2013 03 08, 11:54)
Svogunus sodinsiu tik laiskinius, nes pernai labai mazos galvos buvo kazkodel, nors ir mulciavau ir pan. Gal zeme per riebi  g.gif  Analogiskai su cesnakais buvo. Tai del cesnaku abejoju dar.

Svogunus pirmi metai sodinai i ta dirva? Nes prisimenu, kad pirmais metais isarus dirvona-ne kas buvo schmoll.gif Ir dar skaiciau, kad svogunu geriau nemulciuoti. As ju ir nemulciuoju.
Cesnakams reikia perpuvusio meslo smile.gif

O del saraso a seti, o ko nebutina.. tai as neisivaizduoju savo darzo be svogunu ir morku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 08 kovo 2013 - 13:49
Svogūnų nemulčiuosiu ir aš. Tie didieji Exibition iš vis galvų nesuko, kol mulčiaus nenuėmiau g.gif kai tuo tarpu, pas mano mamą tie patys daigai arkliniai užaugo. Lygiai tas pats ir su viengalviais beigi daugiagalviais. Šiemet nei vienų nemulčiuosiu (gal tiksliau prie jų neglausiu mulčiaus).
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 03 08, 14:48)
Svogunus pirmi metai sodinai i ta dirva? Nes prisimenu, kad pirmais metais isarus dirvona-ne kas buvo  schmoll.gif Ir dar skaiciau, kad svogunu geriau nemulciuoti. As ju ir nemulciuoju.
Cesnakams reikia perpuvusio meslo smile.gif

O del saraso a seti, o ko nebutina.. tai as neisivaizduoju savo darzo be svogunu ir morku.

Tuo darzu, kol mes negyvenom ten, tai naudojosi kaimynai musu. pernai per puse tuo darzu jau naudojomes. tai ne pirmi metai buvo. Kaimynes svogunus kirminai uzpuole buvo, tai purske ten kazkuo. Pa smane jie augo tokioje darzo dalyje, kur daug durpiu, bulvems ten super buvo, o vat svogunai su cesnakais, tai ka as zinau doh.gif Nebent bandysiu biskiuka is seklu pasidaiginti ir pasisodinti. nes pernai is sodinuku sodinau.

O klausykte, nusipirkau vakar laiskiniu svogunu galvu. Kur jas geriau iki issodinimo laikyti? Pas mane silta namie pakankamai. gal kokiam saldytuve ? g.gif Nes prades dygti unsure.gif
Atsakyti
Saldytuve man rodos negalima laikyti g.gif

Va, pamenu ir Alekto rase apie svogunu mulciavima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 03 08, 14:57)
Saldytuve man rodos negalima laikyti g.gif

Va, pamenu ir Alekto rase apie svogunu mulciavima smile.gif

O kas cia per svogunai galvomis, bet laiskiniai, jie galvu neaugina? Daugiameciai?
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2013 03 08, 14:03)
O kas cia per svogunai galvomis, bet laiskiniai, jie galvu neaugina? Daugiameciai?

Yra tokie specialus tik laiskam auginti... Labai nemaza kupsta laisku uzaugina. Mano tevai pavasariniam valgymui siltnamyje sodina. Galvu neaugina-israuni ir issilupa svoguno kevalas ir lieka laiskai su baltu galu. Jie vienmeciai.
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 03 08, 12:54)
Analogiska situacija. Suvalgom daug, bet raveti ir pan nera kam. Tai pati visko nespeju. Bet siemet butinai sodinsiu bulviu. Bent kad pora maisu prisikasti eitu ir dar pasariniu bulviu prie to pacio bus triusiams. Salotos,krapai, ridikeliai, spinatai, sparagines. Moliugu sesiu, irgi triusiams. Morku patys suvalgome nedaug, tai sesiu tik del triusiu. Cukinijos max du daigus ir tai tos apvalios sesiu. Ko nesuvalgysim, tai triusiams bus. Bus daug agurku,pomidoru ir papriku. Svogunus sodinsiu tik laiskinius, nes pernai labai mazos galvos buvo kazkodel, nors ir mulciavau ir pan. Gal zeme per riebi  g.gif  Analogiskai su cesnakais buvo. Tai del cesnaku abejoju dar. Mangoldu biskiuka.Is uogu bus braskes, biskiukas zemuogiu ir gal su spanguolem kokiom surizikuosiu  g.gif Dar neapsisprendziau del pastaruju. Noriu vaistazoliu ir arbatu kampelio labai  wub.gif Gal dar su melionais surizikuosiu  g.gif Nezinau net. Ai, dar poru butinai sesiu  bigsmile.gif  Bent biskiuka,kad savo tureciau.

Siltnamis: ir tuneliukas
Pomidorai
Paprikos
Baklazanai ???
Melionai ???
agurkai

Darzas:

Bulves; sodinu po kartonu ir mulciuoju , bet paravet vistiek tenka , siemet maziau zymiai auginsim . nes pigu isigyti ,o darbelio yra
cesnakai sodinsiu tikrai , turgeli brangus ,o naudojam kasdien. pernai vasarinius auginau - nedidles galvutes , bet geri ; siemet dar ir zieminius turesiu (jei jie perziemojo )

[/B]Morku [/B] ////???? NEBENT del grozio keleta smile.gif mes ju sunaudojam labai daug , tiek neuzisauginsiu . pietums kasdien kepu , verdu ir kilogramai eina sultims (apie 10 kg i savaite ) pirkt man pigiau ir lengviau

uogos:
braskes
zemuoges
silauoges (turiu 4 krumelius mazai tu uogu tik paragavimui)
spanguoles - pazaidimui , malonu rast uoga nebijancia salciu ,kai jau visaxs darzas tuscias, jos specialaim aptvare pas mane auga smile.gif

Arbatu , prirekoniu darzelis :
metos ivairiu rusiu (pernai gavau ir auginu skania meta , nezinau jos pavadinimo , zali lapai ,dideli ir pati uzauga didziule , nors vienas stiebas tik buvo - arbatos visai ziemai turejom )
citrinmetes
ciobrelis
bazilikas
ramuneles

kas dar ?

kiek laiko skiriat ravejimui ,kaip tvarkotes su didesniais darzais ?

Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 03 08, 15:06)
Yra tokie specialus tik laiskam auginti... Labai nemaza kupsta laisku uzaugina. Mano tevai pavasariniam valgymui siltnamyje sodina. Galvu neaugina-israuni ir issilupa svoguno kevalas ir lieka laiskai su baltu galu. Jie vienmeciai.

Aha, tie patys. Labai grazios galvutes turguje buvo po 1.80 uz kg. O Rimej labai panasios po 3.99 uz kg. Tai va, nusipirkau 1 kg. Pas mus laiskai labai per sezona eina. Dabar pasiziurejau,akd vieno kg bus mazai, tai ateiciai reiks dar bent vieno kg. g.gif
O galvos be Exhibition dar yra kas is didesniu, bet ne salotiniu? Na,kad ilgiau sandeliuoti galima butu smile.gif Ar geriau surizikuoti ir vel sodinukus imti jau gatavus, o ne seklas?
Atsakyti