Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas 18 tema

QUOTE(madmuazele @ 2013 03 08, 15:06)
Yra tokie specialus tik laiskam auginti... Labai nemaza kupsta laisku uzaugina. Mano tevai pavasariniam valgymui siltnamyje sodina. Galvu neaugina-israuni ir issilupa svoguno kevalas ir lieka laiskai su baltu galu. Jie vienmeciai.

Aciu, tai PC pirkot< kodel as tokiu nemaciau, as vis is seklu seju, yra tokios ''Parade"" , bet kol uzauga praeina kiek laiko, biski zieminiu turiu siltnamyje , tai tos iskarto buna po ziemos, nors ir nepodaug.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 03 08, 13:00)
tai Jus ne tik klauskit, bet nors kiek ir tema paskaitykit smile.gif
rasiau gi baklazanu temoj - gero vedinimo jiems reikia, skersvejo.
Kiekvienais metais per karscius pakeliu siltnamio plevele ir puikiai mezga ir auga tie baklazanai.

skaiciau ,kad skersveju reik , bet dabar zymiai aiskiau - kodel JU REIK , tiesiog -per karsta ziedams.
Aciu uz pakartojimus !!! 4u.gif

gal tikrai geriausia butu tuneliuke augint arba prie pat duru siltamio ????
pas mane irgi Pleveles nepakelsi , prikalti visi skvernai buna
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2013 03 08, 14:31)
Aciu, tai PC pirkot< kodel as tokiu nemaciau, as vis is seklu seju, yra tokios ''Parade"" , bet kol uzauga praeina kiek laiko, biski zieminiu turiu siltnamyje , tai tos iskarto  buna po ziemos, nors ir nepodaug.

Nezinau kur tevai perka, nes as neauginu blush2.gif Man atrodo turguje jie pirko, bet ir as maciau kazkur-uzrasyta svogunai laiskams.. jie tokie jau gero svoguniuko dydzio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 08 kovo 2013 - 14:34
QUOTE(jolitamaria @ 2013 03 08, 16:24)
kiek laiko skiriat ravejimui ,kaip tvarkotes su didesniais darzais ?

Na jūs ir "morkamaniai" smile.gif lotuliukas.gif

Mano daržas nedidelis, bet aš su rankomis senai neberaviu. Nebent viena kita žolelė, aišku dar retinimas. Iš pavasario "einu" su kauptuku (kilpele tokia), vis perbraukiu per žemę, ir taip kelis kartus, kiek netingiu. Kai prasideda žolytė, mulčiuoju, tai nebelabai, ką belieka ravėti. Ko nemulčiuoju, vis su kauptuku "papurenu", taip tos sėklos piktžolių, kurios žemėje būna beaugančios nespėja, net išlįsti. Rudeniop piktžolės ir nebeauga, nes neprisisėja sėklų.
Gal kas turi dar gerų būdų, įdomu būtų sužinoti. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 08 kovo 2013 - 15:15
QUOTE(jolitamaria @ 2013 03 08, 14:32)

gal tikrai geriausia butu tuneliuke augint arba prie pat duru siltamio ????
pas mane irgi Pleveles nepakelsi , prikalti visi skvernai buna

prie pat durų nepakanka. Bandžiau. Skvernai ir pas mane buvo prisukti biggrin.gif Išmokau elektriniu atsuktuvu naudotis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 03 08, 16:25)
prie pat durų nepakanka. Bandžiau. Skvernai ir pas mane buvo prisukti  biggrin.gif Išmokau elektriniu atsuktuvu naudotis  biggrin.gif

nusipirkau siandien tu juoduju grazuoliu ir Ronde de Valence ,kurie veda mazesnius apvalius vaisius . Gal dar spesiu uzsiauginti.

ziuriu, auginnat baklazanus reik gyvent prie pat siltamio : ryte ,kad neperkaistu lekt atidengti , vakare uzdengti . musu skypas uz 3 km nuo namu - ziuresim kaip man ten seksis lakstyti . na bet kai noro yra tai bandysiu vistiek . Siltanami tai turim savaime atisdaranti langeli , tai pomidorai nenumire ,jei keleta dienu nenuvaziuodavom smile.gif

Atsakyti
QUOTE(jolitamaria @ 2013 03 09, 15:51)
nusipirkau siandien tu juoduju grazuoliu  ir  Ronde de Valence ,kurie veda mazesnius apvalius vaisius . Gal dar  spesiu uzsiauginti.

ziuriu, auginnat baklazanus reik gyvent prie pat siltamio : ryte ,kad neperkaistu lekt atidengti , vakare uzdengti . musu skypas uz 3 km nuo namu - ziuresim kaip man ten seksis lakstyti . na bet kai noro yra tai  bandysiu vistiek . Siltanami tai turim savaime atisdaranti langeli , tai  pomidorai nenumire ,jei keleta  dienu nenuvaziuodavom smile.gif

Žydėjimo metu neperkaitink ir tiek. Aš nusprendžiau sodinti į tuneliuką, o liepos mėnesį, per karščius, gal ir visai nudengsiu, mąstau g.gif, nes polikarbonato lakštų nepakilnosiu bigsmile.gif

Gundžiausi ir aš su tais geltonais, bet užteks ir juočkių
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 09 kovo 2013 - 16:21
QUOTE(*Aukse* @ 2013 03 08, 12:54)
Gal zeme per riebi  g.gif  Analogiskai su cesnakais buvo. Tai del cesnaku abejoju dar.

O va aš galvojau,kad žemė pas mane per kūda,kad svogūnai tokie mizerni,palyginus su tais pačiais sodintais kaime g.gif O česnakai jau treti metai kaip parduotuviniai tokioj pačioj žemėj pas mane užauga,o kaime pas tetą,ten kur svogūnai bujoja,česnakai- neūžaugos..
QUOTE(saintlina @ 2013 03 08, 13:32)
ne pikta as smile.gif  Tik jau koki simta kartu rasiau ta pati apie baklazanus  smile.gif 

Pikčiurna,iš žinučių matosi tongue.gif Taigi ir auga ten viskas pas tave,kaip pietuose-ir arbūzai ,ir baklažanai,agurkai,pomidorai-va žmogus moka augint smile.gif Arba iš piktumo anie auga:D
Šuds gavosi man pernai iš to baklažanų derlio,tai šiemet net nesėjau...Bet kitamet tai jau kad privarysiu tunelin skersvėjin-skanūs tie juodukai...

QUOTE(*Aukse* @ 2013 03 08, 15:30)
O Rimej labai panasios po 3.99 uz kg. Tai va, nusipirkau 1 kg. Pas mus laiskai labai per sezona eina.

Tai ten laiškiniai tie RIMI svogūnai?
Atsakyti
gal kas gerai žino apie česnakų orinius svogūnėlius? tėvai vis nuskabydavo žiedyną, atseit gumbas geriau formuosis, nes žiedynas tipo jėgas atima. o dabar žurnale perskaičiau, kad reikia leisti tam žiedynui nužydėt, suformuot orinį svogūnėlį (česnakėlį biggrin.gif ), ir kai nudžiūsta lapai tik tada jį nurinkt. paskui sodint kaip kitas skilteles. gal kas taip darot?
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 03 10, 07:34)
gal kas gerai žino apie česnakų orinius svogūnėlius? tėvai vis nuskabydavo žiedyną, atseit gumbas geriau formuosis, nes žiedynas tipo jėgas atima. o dabar žurnale perskaičiau, kad reikia leisti tam žiedynui nužydėt, suformuot orinį svogūnėlį (česnakėlį  biggrin.gif ), ir kai nudžiūsta lapai tik tada jį nurinkt. paskui sodint kaip kitas skilteles. gal kas taip darot?

Tėvai sumezga mazgą iš to žiedstiebio, kam ir kodėl nežinau g.gif gal koks prietaras smile.gif
Kaimynas skabo ir marinuoja tuos pumpurus, bet irgi nei ragavau nei dariau. Gal kas darot? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 03 10, 09:34)
gal kas gerai žino apie česnakų orinius svogūnėlius? tėvai vis nuskabydavo žiedyną, atseit gumbas geriau formuosis, nes žiedynas tipo jėgas atima. o dabar žurnale perskaičiau, kad reikia leisti tam žiedynui nužydėt, suformuot orinį svogūnėlį (česnakėlį  biggrin.gif ), ir kai nudžiūsta lapai tik tada jį nurinkt. paskui sodint kaip kitas skilteles. gal kas taip darot?

Jeigu nori sėklų, tai augini žiedelius ir sėklytes, o jei nori, kad kuo didesnis užaugtų svogūnas, tai besiformuojančius žiedynus išskini. Aš juos susipjaustau, užsišaldau, o kai vakuoju agurkėlius, ar ką kitą ,dedu į marinatą.

Ne į temą: Kaip pavadinti česnako "svogūną" g.gif

apie česnakų auginimą diskutuota čia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 10 kovo 2013 - 10:11
merginos gal kuri auginote sias veisles, pirkau anytai senukuose:
burokeliai "Detroit 2" tipo ekologiski;
valgomieji svogunai laiskais "white lisbon";
ir cukinijs "astra polka" - butu malonu sulaukti nuomones ar tos seklytes vertos demesio ar nusipirkau koki tais S....
Aciu 4u.gif
Atsakyti