Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pirkimo ir gyrimosi tema

Phal. I-HSin Salmon Copper (naujokas)
user posted image

Phal. bellina Blue x mannii Black (naujokas)
user posted image
user posted image

Phal. schilleriana
user posted image

Phal. mannii Black
user posted image

Phal. amboinensis x tetraspis
user posted image
Atsakyti
mumrikas, aisku noreciau. Tik va kaip mes susitiktume abi? Ir kazin ar jai pas mane patiktu augti? Pas mane molinga zeme, daug saules. Bet kaip nors atrasciau jai tinkama garbinga vieta. Zodziu dar lauko augalai netrukus prasides. Nezinau kaip sia vasara viska apeisiu, nes birzeli jau turesiu kas mano visa laika priglobs 2.gif
Papildyta:
cinde, grazus naujokai wub.gif
Atsakyti
cinde, thumbup.gif

QUOTE(Tina* @ 2013 03 10, 13:59)
mumrikas, aisku noreciau. Tik va kaip mes susitiktume abi? Ir kazin ar jai pas mane patiktu augti?

Aš esu saviškes pasodinusi ir pietinėj, ir rytinėj pusėj, ir labiau pavėsiuke, ir visiškoj kepinančioj pietų saulėkaitoj. Na ir ką, auga visur puikiai - net nesuprantu ko ji nykstanti ir Raudonojoj knygoj įrašyta g.gif

Natūraliai ji pas mus auga pievoj ant kalniuko - saulė kepina visą dieną, o gruntas ką aš žinau - man ten kažkoks priesmėlis iš pirmo žvilgsnio. Pas save gėlynuose visiškai žemės specialiai netaikaiu - sodinau prie kitų gėlių ir psio.

Jei pas tave molynas, tai gali didesnę duobę iškast, dugne per kokį sprindį ar pusę žvyro drenažui pripilt, į pačia duobę tiesog juodžemio ir sodink. O tau aš ją atsiųsčiau - iškasčiau, žiedus nukarpyčiau ir paštu vazoniką pirmyn mirksiukas.gif Jų ir žiedai nuostabūs, aukštai iškilusi žiedų "žvakė" virš lapijos, ir lapai super, dėmėti , tigriški wub.gif

O svarbiausia, kad tikra "lietuvaitė", nei klot, nei globot kažkaip specialiai nereik thumbup.gif
Atsakyti
Vajetuss, mumrikai. wub.gif As tau sumokeciau kiek reik uz viska. O jau didziuociausi ja wub.gif
Atsakyti
Ne, jokių pinigų - tai būtų mano dovana gimdymo proga - ot gerai sugalvojau biggrin.gif
Atsakyti
Tai paskui man teks tau dovanos ieskot irgi kokia proga biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2013 03 10, 14:19)
Tai paskui man teks tau dovanos ieskot irgi kokia proga  biggrin.gif

lotuliukas.gif

Dar laistymo eigoje radau du miniukus su naujais žiedstiebiais - uch kaip man pavasaris patinka thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mumrikas: 10 kovo 2013 - 13:20
QUOTE(Tina* @ 2013 03 10, 13:41)
Dabar laukia vandos sodinimas i vandens augalu krepsi.

gal galit parodyt kokie tai vazonai vandom?
Na štai ir mano naujokė,už kurią labai dėkinga Skaidrek96 4u.gif 4u.gif
user posted image
Atsakyti
Cinde labai grazus geliukai...

Pagalvojau, kad Phal. mannii Black man labai grazus... smile.gif

Phalaenopsis H-Isin Salmon Copper Star labai grazus wub.gif , bet isivaizdavau ji labiau kaip morka... Turbut daugelyje nuotrauku ziedai su photisopu padailinti ir paryskinti... schmoll.gif

Paskutinyji phalaenopsis amboinensis x tetraspis jau senai turiu, bet ziedukus ziema man visus nubarste, dabar dar vienas skleidziasi ant pacio galiuko, tikiuos bent jau sito... rolleyes.gif

Dar labai grazus hibridas, nepamenu Tinos, berods... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ginnntare @ 2013 03 10, 14:51)
Phalaenopsis H-Isin Salmon Copper Star labai grazus wub.gif , bet isivaizdavau ji labiau kaip morka... Turbut daugelyje nuotrauku ziedai su photisopu padailinti ir paryskinti...  schmoll.gif

Vat tą aš ir turėjau omeny, kad tikrai gražus, super, bet spalvą jo įsivaizdavau kitokią - daug labiau į morkinės pusę rolleyes.gif Aišku hibridų spalva dar priklauso nuo to, kaip tėvų genai "supuola" - iš tos pačios partijos vieni gali būti tamsesni, kiti šviesesni, ryškesni, blankesni ir t.t. ir pan.

Ech, kaip pasiilgstu savojo manii black žiedų - dabar ilgą lapą ir šaknis auginasi, o aš vis po lapais landžioju žiedų ieškodama lotuliukas.gif Kai pernai žydėjo, tai buvau virtuvėje pasistačiusi pačioje matomiausioje vietoje rolleyes.gif Žiedukai buvo tamsūs tamsūs, kad vakare atrodydavo visiškai juodi wub.gif

http://public.fotki....aenopsis-3.html

http://public.fotki....aenopsis-4.html

šitas žiedeliukas net žurnale pabuvojo blush2.gif

http://public.fotki....aenopsis-2.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mumrikas: 10 kovo 2013 - 14:01
QUOTE(~Sandrita~ @ 2013 03 10, 13:38)
gal galit parodyt kokie tai vazonai vandom?

Tik as apvalu pirkau, dabar nera cia ju parodyta. http://www.senukai.l..._...p;x=60&y=17 Esme, kad jis visas smulkiai kiauras. Pora phal. tokiuos auginu, atrodo patinka jiem ta ventiliacija.

Ir tai ne vazonai vandoms, o skirti vandens augalams. As pati cia taip pritaikiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 10 kovo 2013 - 14:00
QUOTE(Tina* @ 2013 03 10, 14:59)
Tik as apvalu pirkau, dabar nera cia ju parodyta.

Ir tai ne vazonai vandoms, o skirti vandens augalams. As pati cia taip pritaikiau.

Labai ačiū už info,pasinaudosiu ir aš smile.gif 4u.gif
Aš manau kad patinka,šaknys ventiliuojasi,drėgmė nesilaiko-apart substrato,tas manau yra gerai.Kaikuriuose vazonikėliuose pirktiniuose su orchidėjom-dugnas būna labaiiii korėtas,kituose vos keletas skylių.Manau labai turėtų patikti smulkiašaknėm gėlėm....
Atsakyti