Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pirkimo ir gyrimosi tema

QUOTE(mumrikas @ 2013 03 10, 09:39)
Aš kaip supratau šios įdomybės foto iš interneto kaip ir anksčiau kažkieno rodyta "antinė" orchidėja  mirksiukas.gif

gal ne, pilnai gali būti Lerikytės auginama, kodėl abejojate
Atsakyti
QUOTE(Merii @ 2013 03 10, 10:42)
gal ne, pilnai gali būti Lerikytės auginama, kodėl abejojate

neabejoju, kad ji gali šią orchidėją auginti - pati nuotrauka man atrodo ne jos auginamo augalo, o iš interneto paimta mirksiukas.gif
Atsakyti
merginos padekite apsispresti:
Phal. cornu-cervi Dark Red ar Phalaenopsis mannii var. flava Žydi!
Vieno noriu......bet kurio....???
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2013 03 10, 10:01)
Orchis simia
Monkey orchids (Orchis simia). The species' range is Europe, the Mediterranean, Russia, Asia Minor and Iran.

thumbup.gif lotuliukas.gif

QUOTE(Skaidrek96 @ 2013 03 10, 10:12)
galvoju, kad Phal. Cassandra irgi bus prie mano paieskomu....turetu buti grazus vaizdelis jam prazydus smile.gif

Pasidomėjau kas gi ta Cassandra blush2.gif pasirodo labai panašų hibridą esu aptikusi Ermitaže thumbup.gif
user posted image

QUOTE(Skaidrek96 @ 2013 03 10, 11:07)

Aš už Phalaenopsis mannii var. flava mirksiukas.gif dėl įdomesnės ir retesnės spalvos..
Atsakyti
Skaidrek96, labai jau skirtingi abu augaliukai biggrin.gif Manii flava labai gražus augaliukas, dabar parvežtasis žydi, pats augalas matosi stiprus, gražiai "nuaugęs".

O cornu-cervi žiedstiebių "kardai" labai egzotiškai atrodo ir nežydintys thumbup.gif Taip pat gražūs augalai., raudona forma įspūdinga.

Mano norų sąraše ilgai buvo manii flava, bet jis jau senokai pakeistas į amboinensis flava - žiedų spalva tokia pati, tik amboinensis žiedai didesni, apvalesni, nors abu augalai, bent pas mane, auga lengvai, be jokių kaprizų thumbup.gif
Atsakyti
mumrikai, zinau kad labai skirtingi jie abu, bet bandau viena is ju issirinkti.....nu niekaip kolkas...
Atsakyti
QUOTE(Skaidrek96 @ 2013 03 10, 10:07)

Aš tai už Phal. cornu-cervi Dark Red 4u.gif Nes jis irgi mano norų sąraše, bet šįkart kiti norai nustūmė jį blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Skaidrek96 @ 2013 03 10, 12:22)
mumrikai, zinau kad labai skirtingi jie abu, bet bandau viena is ju issirinkti.....nu niekaip kolkas...

vadinasi reikia abiejų mirksiukas.gif niekur nedingsi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Skaidrek96 @ 2013 03 10, 12:22)

Vat kad pati matytum abu augalus būtų lengviau apsispręst mirksiukas.gif Bet kokiu atveju abu augalai, jei kalbant ne apie žiedus, labai gražiai atrodė (apžiūrėjau gyvai) ir yra "verti grieko" biggrin.gif

Man jau n-tąjį kartą pasiteisino toks dalykas kaip nuojauta biggrin.gif Tiesiog atvažiuoju pasiimti augaliuko, leidžia rinktis iš kelių, pasistatau juos ir būna taip, kad objektyviai žiūrint kažkuris gražiau atrodo, lyg ir tvirtesnis, o vat rankos ima kitą ir viskas. Dabar jau visad imu tą, prie kurio linksta širdis ir kol kas neapsigavau - tokie augaliukai puikiai auga thumbup.gif

Jei tikrai rinksiesi tik vieną iš tų dviejų pagalvok kokios spalvos žiedų labiau norėtum, kokio iš jų dar neturi (gal turi kitokį cornu-cervi ar manii), o galiausiai mesk monetą ir leisk spręsti atsitiktinumui mirksiukas.gif

Man lengva patarinėt, kai save pažinodama ir važiuodama pirkti ko nors "tik" vieno grįžtu visad su penkiais lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 03 10, 12:05)
O cornu-cervi žiedstiebių "kardai" labai egzotiškai atrodo ir nežydintys thumbup.gif Taip pat gražūs augalai., raudona forma įspūdinga.

Čia iš tos serijos kad vienų orchidėjų reikia dėl gražių lapų, kitų dėl žiedų biggrin.gif, o kažkada pažiūrėjus nuotraukas užkabino mane tie "kardai", nors šiaip Phal. cornu-cervi manęs niekada per daug nežavėjo ir nebuvo norų sąrašuose, bet niekada nesakyk niekada rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Skaidrek96 @ 2013 03 10, 10:07)

Man grazesnis ryskus Phal. cornu-cervi Dark Red. Anas blankus taip ispudingai neatrodys.

QUOTE(mumrikas @ 2013 03 10, 11:35)
Jei tikrai rinksiesi tik vieną iš tų dviejų pagalvok kokios spalvos žiedų labiau norėtum, kokio iš jų dar neturi (gal turi kitokį cornu-cervi ar manii), o galiausiai mesk monetą ir leisk spręsti atsitiktinumui mirksiukas.gif

Cia kaip testuose - pirmas pasirinkimas paprastai buna teisingas, nes pasamone ji sufleruoja, o jei imi svarstyt, tai sakes tau. Beje, man niekada nesisekdavo testai ax.gif
Stai ir vakar Ermitaze reikejo is triju esanciu augalu issirinkt viena, kuris sveikiausias. Galiausiai is dvieju atrinktu liepiau isrinkt dukrytei ir jie istiese rankutes link to, kuris sveikesnis pasirode vyrui. Tai ta ir emiau smile.gif O kaip kvepia jis siandien saules spinduliuos, tikras saldainiukas!
Atsakyti
QUOTE(Merii @ 2013 03 10, 10:37)
ogo, kokią įdomybę auginate  bigsmile.gif aukštas pilotažas  wub.gif

nu nekeliam čia kriminalo biggrin.gif ir neironizuojam ok, viską mes suprantam, jei ką mirksiukas.gif

QUOTE(mumrikas @ 2013 03 10, 10:39)
Aš kaip supratau šios įdomybės foto iš interneto kaip ir anksčiau kažkieno rodyta "antinė" orchidėja  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif žinoma,kad iš interneto,kodėl tada angliškas aprašymas ir t.t. biggrin.gif jei tokią auginčiau tai ir girčiaus biggrin.gif
bet matai kažkam pasikandžiot noris

tikrai nežadu vargti su kokiomis lepiomis itin retomis orchidėjomis irnesakyk.gif supratau,kad nesu ir ko gero jau nebūsiu ant tiek išprotėjus,kad pirkti itin retus ir super brangius augalus. Mano prioritetai,kad nesispyriotų žydėti ir nepakratytų kojų. Todėl šiemet mano pavasarinis užsakymas susidarys iš rūšinių ir hibridinių katlėjų ir laelijų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lerikyte: 10 kovo 2013 - 11:59