Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pirkimo ir gyrimosi tema

QUOTE(Skaidrek96 @ 2013 03 09, 14:52)
Phalaenopsis schilleriana tik vienintelis augaliukas buvo?
Galvoju, kad mumriko dėka, bus tokių augaliukų, kurie ir nebus į parduotuvėlę sudėti.

Vienintelis, bet jo gražumas wub.gif wub.gif wub.gif Didžiulis, nuostabios "figūros" ir dar su žiedstiebiu thumbup.gif

Ką gražaus užmatau visad apžiūriu ir čia parašau - smagu skleist orchidėjų virusą thumbup.gif

QUOTE(Uranija5 @ 2013 03 09, 15:15)
Mane tai sudomina Sarcochilus hartmanii  wub.gif, bet kad nelabai randu apie jį informacijos, tik kad auginamas vėsiai arba vidutinėje temperatūroje  g.gif

Dabar galėsim abi praktiškai pamatyt sunku ar ne jį augint biggrin.gif Buvo du augaliukai, tai vieną sau, kitą Uranijai paėmiau thumbup.gif

Buvau pas SKM ir vėl, tai po šiandien jau dūšia kuriam kartui rami - viską kas domino apžiūrėjau thumbup.gif

Tik vis dar stovi akyse fantastiškas paph. vinicolor su dviem pumpurais ir didžiulaisi lapais wub.gif Man jis labai patinka - visai nelepus, pas mane pirktas su dviem auginiais, vienam peržydėjus iš kart ėmė žydėt kitas, o vakar apžiūrėjau, kad gražiai du nauji auginukai auga thumbup.gif

Ir maloniai nudžiugino paph. King Arthur - naujų auginukų jau keturi ir auga jie gan sparčiai thumbup.gif Žalialapės raibuolės iš vis pirmūnės - bent pas mane visos labai greit minimum po du auginius augina bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(~Sandrita~ @ 2013 03 09, 17:34)
SAULYTĖ VEIKIA smile.gif wub.gif

mielas žiedelis wub.gif

siaubas, gal kas pro Bukiškį į Kauną važiuojat? lotuliukas.gif

Mumrikai, kur tos žadėtos nuotraukos? blush2.gif norisi seilę pavarvint hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 03 09, 17:39)

Tik vis dar stovi akyse fantastiškas paph. vinicolor su dviem pumpurais ir didžiulaisi lapais wub.gif  Man jis labai patinka - visai nelepus, pas mane pirktas su dviem auginiais, vienam peržydėjus iš kart ėmė žydėt kitas, o vakar apžiūrėjau, kad gražiai du nauji auginukai auga thumbup.gif

kas neturite griebkite greičiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dantiste @ 2013 03 09, 17:45)
Mumrikai, kur tos žadėtos nuotraukos? blush2.gif norisi seilę pavarvint hihihi.gif

Parodysiu po dešimties minučių - dabar nuotraukas iš fotoaparato perrašinėju 4u.gif
Atsakyti
pirmadienį bus transportas į Kauną, aišku reikės pasiderinti vietą, nes ne mes patys važiuojam 4u.gif Jei kam aktualu rašykite man 4u.gif
Atsakyti
Uranija, matei labai geras ir išsamus aprašymas apie mūsų naujus augaliukus - nudžiugino perskaitytas sakinys "are excellent subjects for the beginning grower" thumbup.gif

http://www.sdorchids...rco_article.htm

Dar šiandien pas SKM apžiūrėjau Phalaenopsis gigantea x Baguio (Phal.schilleriana x Phal.lindenii) - kadangi dabar esu "pasinešusi" ant rūšių, tai susilaikiau, bet jau augalų gražumas blink.gif Po du didžiulius augalus vazonėly, o lapai kaip dirbtiniai - stori, taškuoti, kaip nulieti. Vien dėl lapų jis man "akyse stovi" wub.gif
Atsakyti
mumrikai apie Phalaenopsis lindenii ką nors pasakyk, jei jį pameni 4u.gif
mane jis labai žavi:
http://www.youtube.c...h?v=oT59Qz8Plp0
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skaidrek96: 09 kovo 2013 - 18:58
QUOTE(Skaidrek96 @ 2013 03 09, 19:57)
mumrikai apie  Phalaenopsis lindenii ką nors pasakyk, jei jį pameni  4u.gif
mane jis labai žavi:

neatkreipiau dėmesio - mačiau kažkokį labai mažuliuką, bet bijau pameluot ar tai buvo jis g.gif

Štai ir žengia mano naujokės ant podiumo biggrin.gif

Doritaenopsis Sogo Vivien

user posted image

Paphiopedilum appletonianum

user posted image

Didžiulis Paphiopedilum concolor - pasodintas į didįjį "mumi" vazonėlį biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
Doritaenopsis Sogo Vivien - nu bet kad žiedų jūra.....
Atsakyti
Phalaenopsis cornu-cervi var. chattaladae

user posted image

Phalaenopsis deliciosa

user posted image

Phalaenopsis schilleriana

user posted image

user posted image

user posted image

Phalaenospsi braceana

user posted image
Atsakyti
[quote=mumrikas,2013 03 09, 20:11]
neatkreipiau dėmesio - mačiau kažkokį labai mažuliuką, bet bijau pameluot ar tai buvo jis g.gif

Štai ir žengia mano naujokės ant podiumo biggrin.gif

super nuotraukytės! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Skaidrek96 @ 2013 03 09, 20:14)
Doritaenopsis Sogo Vivien - nu bet kad žiedų jūra.....

Ir dar vienas žiedstiebis nulaužtas, bet sėkmingai, aukščiau miegančio pumpuro, tai tikiuosi, kad jis su laiku atsibus rolleyes.gif

SKM, dėkui - kaip sakoma "gražų vyrą ir snarglys puošia", tai čia panašiai - gražių orchidėjų grožis bet kokiose nuotraukose matosi biggrin.gif

Sarcochilus hartmanii - ir su vaikiuku thumbup.gif Paskaičiau, kad lengvai auga ir linkę auginti auginius, tai smagu būtų turėti su laiku vešlų kerelį thumbup.gif Labai kompaktiškas, sprindžio dydžio, "kietas", tvirtas augaliukas thumbup.gif

user posted image

Štai tiek naujokių - visas labai labai atsargiai persodinau palikdama maksimaliai seno substrato ant šaknų, tai manau nei viena persodinimo neturėjo išsigasti, nes procesas įvyko labai sėkmingai thumbup.gif Tik Soho Vivien buvo kiminuose, bet persodinau iš kart, nes kiminuose visai nemoku auginti blush2.gif

..................

Štai kokius pokštus maniškis Phalaenopsis equestris var. apari krečia - užsiaugino du keikius, ėmė tie keikiai jau šaknis leist, o vienas ir žydėt susiruošė biggrin.gif

user posted image

..................

Uranija, susipažink, tavo gėliukai thumbup.gif

Sarcochilus hartmanii

user posted image

Phalaenopsis schilleriana x mannii

user posted image

Dtps. Purple Martin

user posted image
Papildyta:
cinde, greit pasigirk ką nusipirkai - kaip tik prie vartų prasilenkėm - pamačiau tik tavo mašinos "nosį" biggrin.gif
Atsakyti