Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Tiffany @ 2013 05 06, 22:59)
Patarkit kokias kompleksines trasas verta isigyti, ju tokia gausybe, kad sunku issirinkti  ax.gif
Turiu pirmaji falenopsi po ilgo laikotarpio  ax.gif kazkada turejau schultz orchideju trasas  4u.gif

pakartosiu savo prieš kelis psl išsakytą nuomonę:

QUOTE(zuzla @ 2013 05 01, 09:03)
kas tinka vienai, gali netikti kitai, todėl vienareikšmio atsakymo, kad va būtent šios firmos trąšos yra geriausios - nėra. parduotuvėse labai didelis trąšų orchidėjoms pasirinkimas, taip pat pirmame puslapyje yra nuoroda į straipsnį apie natūralius orchidėjų tręšimo būdus. rinkites, sėkmės.
Atsakyti
As tresiu trasomis skirtomis gelems ir darzovems,visoms gelems kiek matau tos trasos tinka thumbup.gif
Atsakyti

Ta straipsni prikyje iskelta skaiciau, bet nesiruosiu zaisti su ivairiais lukstais ar pan dalykais doh.gif neturiu kada tuo uzsiimti smile.gif laukiau merginu patarimu, kurios naudoja kompleksines rolleyes.gif
Atsakyti
gal padesite atpazinti kas tai galetu buti, cia phalaenopsis orchideja apacioje kazka bando augintis, bet nesuprantu kas ten lyg ir ne ziedstiebis g.gif

user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Letali @ 2013 05 10, 17:27)
gal padesite atpazinti kas tai galetu buti, cia phalaenopsis orchideja apacioje kazka bando augintis, bet nesuprantu kas ten lyg ir ne ziedstiebis  g.gif

Man panašu į šaknis mirksiukas.gif
Atsakyti
Tai tikrai bus šaknis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Uranija5 @ 2013 05 10, 17:30)
Man panašu į šaknis  mirksiukas.gif

QUOTE(mumrikas @ 2013 05 10, 18:04)
Tai tikrai bus šaknis 4u.gif

aciu, na bent jau augti pradejo, nes buvo sustojusi jokiu gyvybes zenklu nerode doh.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif gavau dovanu dvi yspudingo dydzio orchidejas,pastacius ant zemes,iki uzpakaliuko styro biggrin.gif negaliu atsidziaugti,tik yra didele beda,nu mirsta orchidejos pas mane,negaliu doh.gif kiek turejau unsure.gif langai pas mus tik pietinej pusej,tai laikau toleliau nuo ju...nezinau kaip jas issaugoti,laikausi prieziuros kaip ir rasoma,bet niekas nepadeda doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dakota24 @ 2013 05 13, 14:06)
sveikos 4u.gif gavau dovanu dvi yspudingo dydzio orchidejas,pastacius ant zemes,iki uzpakaliuko styro biggrin.gif negaliu atsidziaugti,tik yra didele beda,nu mirsta orchidejos pas mane,negaliu doh.gif kiek turejau unsure.gif langai pas mus tik pietinej pusej,tai laikau toleliau nuo ju...nezinau kaip jas issaugoti,laikausi prieziuros kaip ir rasoma,bet niekas nepadeda doh.gif

taip kaip prižiūrite? kaip miršta?
Atsakyti
QUOTE(dakota24 @ 2013 05 13, 14:06)

kartais man atrodo, kad čia tikrai veikia kokie biolaukai, nes pas mane irgi neauga orchidėjos nors tu ką. atrodo viską jau darau taip nepriekaištingai, kaip pagal vadovėlį, o tuo pačiu "nepopinu" ir nelepinu per daug, bet va kaip nenori jos pas mane būt taip nenori. jau abiems turimoms lapai pradeda raukšlėtis ir minkštėt. kadangi atrodo šiaip viską dariau kaip reikėjo, tai nurašau savo negerai orchidėjoms kenkiančiai karmai doh.gif
Atsakyti
as savo orchideja nutariau mesti lauk...pavargau tuos pukuotus vabalus rinkti...persodinau i naujai,pries tai mirkiau canelio tirpale[toks cinamono kvapo] anksciau dar pirkau kazka purksti...laikas nuo laiko vistiek tas miltuotasis skydmaris islenda....pavargau su juo kovoti... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Eleina @ 2013 05 13, 15:34)
kartais man atrodo, kad čia tikrai veikia kokie biolaukai, nes pas mane irgi neauga orchidėjos nors tu ką. atrodo viską jau darau taip nepriekaištingai, kaip pagal vadovėlį, o tuo pačiu "nepopinu" ir nelepinu per daug, bet va kaip nenori jos pas mane būt taip nenori. jau abiems turimoms lapai pradeda raukšlėtis ir minkštėt. kadangi atrodo šiaip viską dariau kaip reikėjo, tai nurašau savo negerai orchidėjoms kenkiančiai karmai  doh.gif

kad gali nežydėti - sutinku, kad gali "nesutapti biolaukai", bet net jei neauga, blogsta, galiausiai miršta, reiškia vis dėlto kažką ne taip darote.
Atsakyti