QUOTE(bevardė @ 2013 04 12, 13:08)
Būna kad organizmas tiesiog neįsisavina sintetinio tiroksino ir tai sukelia hipertirozės požymius.
O jūs geriat tiroksiną pastoviai ar tik kai gydytojas skiria, o susitvarkius tth gerti nustojate? Siūlyčiau įdomumo dėlei pasidaryti tyrimus ne vienoje laboratorijoje. Pav jei po gydymo tth rodo vitiek didelį pabandykite tyrimą pakartoti kitoje laboratorijoje.
man pasalinta visa skydliauke, vartoju pastoviai jau treti metai,
dozes keite jau nepamenu kiek kartu, tth tai kyla, tai leidziasi,
geriausias rodiklis buvo 20
Papildyta:
QUOTE(JOLLL @ 2013 04 12, 14:38)
tai kaip tu gyveni, jei tiroksino vartot negali ? Kiek pamenu juk po operacijos esi, skydliauke pasalinta pas tave
Zinoma dekui uz tavo visus atsakymus. Kai pirmakart kreipiausi i si foruma, pirmoji man atsakinejai i visus rupimus klausimus ir pirmoji palaikai visas cia uzsukusias...
tiroksina vartoju, juk kito pasirinkimo nera, bet prie pastovios hipo bukles organizmas matomai prisitaike
siuo metu esu tikra, kad tth arti normos, nes energijos daugiau, miegu gerai, na aplamai as visa gyvenima miegojau ir miegu, neziurint visu isgyvenimu,
valgau po 1 val laiko, vartoju vit c po 125 mg, nes pasiskaiciau, kad tiroksino molekule trapi ir jai padeda isitvirtinti organizme butent vit c,
vartoju metoprololi,kuris irgi mazina tiroksino isisavinima, ji geriu praejus 2 val po valgio,
vis ieskau, skaitau, ekspermentuoju ir gyvenu
Papildyta:
QUOTE(GiedrėM @ 2013 04 12, 14:06)
Chemine sudėtimi natūralus tiroksinas nuo sintetinio skiriasi minimaliai. Galima pastudijuot formules. Esminis skirtumas - patekimo į organizmą būdas. Natūralus - mažomis porcijomis nuolat išskiriamas į kraują, sintetinis - visa dienos porcija praeina virškinimo traktu, kuris, kaip ir nesutvertas įsisavinti tiroksiną.
Iš kitos pusės, aš visai džiaugiuosi, kad autoimuninis procesas įsimetė į tą organą, kurio funkciją galima kompensuoti. Blogiau būtų, jei pvz autoantikūnai "ėstų" visas kraujagysles iš vidaus. Nesutikčiau su tom, kurios teigia, kad tiroksinu gydom simptomus. Simptomų gydymas būtų širdies veiklos reguliavimas, svorio mažinimas įv. būdais, nevaisingumo gydymas, tt.
Autoimuninių ligų kilmė nėra galutinai išaiškinta ir nėra žinoma, kaip autoimuninį procesą nutraukt.
is visu lygu, autoiminines lieka klasutuku ir bus juo dar daug metu, todel, kad palyginti mazas procentas zmoniu serga jomis ir farmacines kompanijos nera suinteresuotos vaistiniu preparatu gamyba, na savaime suprantama, nefinansuoja ir klinikiniu tyrimu,
autoimunine lyga, kaip ugnikalnis, nezinai kada nei kaip nei kur ji puls,