Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija

QUOTE(pilkoji28 @ 2013 03 26, 13:16)
Va tas jausmas tai tragiškas.

drinks_cheers.gif Po darbo vos kojas pavelku doh.gif Atrodo, kaip nezinia koki ziauriai sunku fizini darba buciau dirbusi doh.gif o dirbu administracijoje, truputis streso buna, bet tikrai nepersidirbu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kamėja @ 2013 03 26, 20:58)
drinks_cheers.gif Po darbo vos kojas pavelku  doh.gif Atrodo, kaip nezinia koki ziauriai sunku fizini darba buciau dirbusi  doh.gif  o dirbu administracijoje, truputis streso buna, bet tikrai nepersidirbu  doh.gif

man tas pats doh.gif kadangi bunu tokia pavargus po dienos,tai vakare einu anksti gulti,tai sau laiko nebelieka man visai,nei knygai paskaityti,ar pasimokyti ar pan. unsure.gif
prie viso to,man dar nuovardi itakoja ir mazas gelezies kiekis kraujyje,jau 3metai su tuo kovoju,ir niekaip jo neatstatau... gal jus zinot kokiu geru patarimu geleziai pakelti?
Labas rytas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kamėja @ 2013 03 26, 20:58)
drinks_cheers.gif Po darbo vos kojas pavelku  doh.gif Atrodo, kaip nezinia koki ziauriai sunku fizini darba buciau dirbusi  doh.gif  o dirbu administracijoje, truputis streso buna, bet tikrai nepersidirbu  doh.gif

Aš irgi administracijos dirbu smile.gif bet kartais pagalvoju, kad dirbant fizinį darbą mažiau pavargčiau smile.gif stresuotas darbelis mano smile.gif vakare sunku būna, toks kaip akmuo užverstas būtų jausmas aplanko, bet jei grįžus einu ką nors daryt išsijudinu ir normaliai viskas. Keliuosi anksti, net žadintuvo nereik smile.gif Tik užknisa širdies plakimas stiprus, ne tai, kad greitas, bet toks stipriai kalantis smile.gif
Atsakyti
Į senatvę tiroksino dozė bus mažesnė wink.gif tiesiog organizme visi procesai lėtėja tai ir tiroksino poreikis mažėja. Šiuo metu vartoju 150 dozę, kiek žinau didesnių nebeskiria.
Papildyta:
QUOTE(kankan @ 2013 03 27, 08:25)
prie viso to,man dar nuovardi itakoja ir mazas gelezies kiekis kraujyje,jau 3metai su tuo kovoju,ir niekaip jo neatstatau...

Kurį rodiklį stebite? Hemaglobina? MCV? Ar Feritiną?
Atsakyti
Sveikos ,merginos smile.gif su gražia diena Jus visas smile.gif 4u.gif

Šiandien lankiausi pas Šidlauską po 2 mėnesių, tai man paliko tą pačią tiroksino 50mg dozę po tabletę į dieną smile.gif Po truputį atsistato hormonai smile.gif šiuo metu yra

F4 15,8
TSH 1,23
T3F 4,85

O prieš porą mėnesių buvo:
F4 12,3
TSH 2,83
T3F 6,41

Nelabai gaudausi ištikrųjų šiuose reikaluose, bet kaip Šidlauskas sakė, kad viskas į gerą eina smile.gif Bet kai paklausiau kas man yra ar hipofunkcija, tai jis man atsakė, kad pas mane organizme kažkoks uždegimas yra ir stabdo skydliaukės veiklą, ji yra padidėjusi ir vos vos juda smile.gif

Tai nežinau labai pasimečiau, kai taip atsakė man, nežinau kame čia šaknys smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ganyta @ 2013 03 27, 18:13)

Šiandien lankiausi pas Šidlauską po 2 mėnesių, tai man paliko tą pačią tiroksino 50mg dozę po tabletę į dieną smile.gif Po truputį atsistato hormonai smile.gif šiuo metu yra

F4 15,8
TSH 1,23
T3F 4,85

O prieš porą mėnesių buvo:
F4 12,3
TSH 2,83
T3F 6,41

Nelabai gaudausi ištikrųjų šiuose reikaluose, bet kaip Šidlauskas sakė, kad viskas į gerą eina smile.gif Bet kai paklausiau kas man yra ar hipofunkcija, tai jis man atsakė, kad pas mane organizme kažkoks uždegimas yra ir stabdo skydliaukės veiklą, ji yra padidėjusi ir vos vos juda smile.gif

Tai nežinau labai pasimečiau, kai taip atsakė man, nežinau kame čia šaknys smile.gif

keista, geri tiroksina, o TSH dideja, juk turi mazeti,
buvo 1.23, o po 2 menesiu jau 2.83, jei skaicius arteja prie 4, tai rodo polinki i hipotireoze,
hipotireoze laikoma, kai TSH virsija 4.0
gal neisizeisite merginos, bet kiek paskaitau apie Sidlausko gydyma, imu abejoti ar jis endokrinologas g.gif
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2013 03 27, 19:29)
keista, geri tiroksina, o TSH dideja, juk turi mazeti,
buvo 1.23, o po 2 menesiu jau 2.83, jei skaicius arteja prie 4, tai rodo polinki i hipotireoze,
hipotireoze laikoma, kai TSH virsija 4.0
gal neisizeisite merginos, bet kiek paskaitau apie Sidlausko gydyma, imu abejoti ar jis endokrinologas g.gif

Mažėja TSH pas mane, buvo 2,83, o dabar 1,23 smile.gif biski pati ne is tos puses parasiau smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Ganyta @ 2013 03 27, 18:13)

Šiandien lankiausi pas Šidlauską po 2 mėnesių, tai man paliko tą pačią tiroksino 50mg dozę po tabletę į dieną smile.gif Po truputį atsistato hormonai smile.gif

Prieš porą mėnesių buvo:
F4 12,3
TSH 2,83
T3F 6,41

šiuo metu yra :
F4 15,8
TSH 1,23
T3F 4,85

Atsakyti
Sveikos 4u.gif
na aš po apsilankymo pas Kazanaviciu..
tyrimai kaip jis pats sake siuo metu idealus
ATPO 288,2
TTH 1,46
FT4 16,15
FT3 4,76.

geriu 75mg tiroksino ir 1/4 thybono. Siaip savijauta tikrai neprasta, taciau vargina plauku slinkimas. Dar daktaras minejo, kad oda per sausa. Istyre testo ir pasirodo jo per daug, o tai gali itakoti plauku slinkima, todel dabar dar vakarais turesiu gerti thybono 1/4, kad mazinti testosterono kieki. Klausiau ar apsimoka gerti papildus plauku slinkimui mazinti, tai sake jog kainuoja daug o naudos mazai.

Taip pat del maisto produktu klausiau, ko negalima ar reiketu privengti, tai sake valgyti viska, tik riboti joda.
Atsakyti
QUOTE(donatiki @ 2013 03 28, 16:52)
Sveikos  4u.gif
na aš po apsilankymo pas Kazanaviciu..
tyrimai kaip jis pats sake siuo metu idealus
ATPO 288,2
TTH 1,46
FT4 16,15
FT3 4,76.

girdejau apie ji...dar , kad ir brangininkas...??? blush2.gif o del pagerejusi tyrimu, nenumazina tiroksino? na vakar raset merginos, kad daznai lieka ta pati doze...bet realiai, jei tyrimai gereja, kodel nemazeja dozes?
Atsakyti
QUOTE(xiuke @ 2013 03 28, 14:58)
girdejau apie ji...dar , kad ir brangininkas...??? blush2.gif o del pagerejusi tyrimu, nenumazina tiroksino? na vakar raset merginos, kad daznai lieka ta pati doze...bet realiai, jei tyrimai gereja, kodel nemazeja dozes?

yra apie ji visokiu nuomoniu, bet manau jei jis butu blogas, nebutu profesorius. daznai blogus atsiliepimus paleidzia pacientai, kurie nelabai suvokia apie savo ligas. daznai daug kas sako kad visoms skiria viena ir ta pati vaista - gerai, israskit daugiau vaitu skydliaukes ligom gydyti tada. absurdas kazkoks. as apie ji nieko blogo negaliu pasakyt, visada paaiskina jei kas neaisku, labai svelnus, visada isklauso ir stengiasi padeti, duoda patarimu. bijau pameluot dabar kiek konsultacija pas ji (atrodo kad 150lt) ir atitinkamai tyrimai kainuoja.

del dozes... vaistus geriam tam, kad kad gautume tu hormonu, kuriu musu skydliaukes neisskiria. jei tyrimu rezultatai pagerejo vadinas, atradome optimalia tiroksino doze kurios reikia organizmui, todel mazinti negalima, nes tada vel tyrimai ims blogeti.
vaistu doze gali buti mazinama tuo atveju, jei jau yra krypstama i hiper.
Atsakyti
sveikos, gal kam ir nepatiks, ka parasysiu, bet vartojant tiroksina, reikia suprasti, kad geriame chemini vaista, kuris pagal chemine formule atitinka skydliaukes gaminama hormona, bet juk sveikam zmogui, kiekveina diena, pasigamina vis skirtingas kiekis hormono, o mes geriame nustatyta doze, todel, pasiekti kad viskas veiktu idealiai neimanoma,
kiekviena is musu yra unikali savo organizmu, skirtingai valgom, dirbam , vartojam kitus vaistus, todel ir pasisavinimas skiriasi,
pas mane testoteronas normoje, o plaukai slinko, kol nepradejau gerti vit c, bet mazomis dozemis, sakysite nesamone, bet as daug ka bandau , kai kas ir pavyksta
aksciau esu rasiusi, kad man randa hipotireoze, darant tyrimus diena, o viena karta, dare nakti, ir tyrimas normalus, ir suprask zmogau, kaip tai gali buti-diena hipo, o nakti -norma,
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2013 03 28, 22:42)
sveikos, gal kam ir nepatiks, ka parasysiu, bet vartojant tiroksina, reikia suprasti, kad geriame chemini vaista, kuris pagal chemine formule atitinka skydliaukes gaminama hormona, bet juk sveikam zmogui, kiekveina diena, pasigamina vis skirtingas kiekis hormono, o mes geriame nustatyta doze, todel, pasiekti kad viskas veiktu idealiai neimanoma,
kiekviena is musu yra unikali savo organizmu, skirtingai valgom, dirbam , vartojam kitus vaistus, todel ir pasisavinimas skiriasi,
pas mane testoteronas normoje, o plaukai slinko, kol nepradejau gerti vit c, bet mazomis dozemis, sakysite nesamone, bet as daug ka bandau , kai kas ir pavyksta
aksciau esu rasiusi, kad man randa hipotireoze, darant tyrimus diena, o viena karta, dare nakti, ir tyrimas normalus, ir suprask zmogau, kaip tai gali buti-diena hipo, o nakti -norma,

del tyrimu skirtumu tai manau cia del to jog tiroksinas yra rytinis hormonas, pagal viską jo daugiausia isskiriama ryte. taciau musu skydliaukes jo isskiria labai mazai, o isgerus sintetini vaista, turi praeiti kazkiek laiko kol jis pasklinda po organizma, todel tyrimus atliekant ryte ir yra hipo. +jei tyrimus atliekat negerus ryte tiroksino (as vis gi tuos nuomones, kad reikia gerti kaip ir iprastai pries atliekant tyrimus, nes tik tada objektyviau matysime kokia tiroksino koncentracija kraujyje).
nesakau kad tai 100 proc teisinga, tai tik mano hipoteze.
Atsakyti