Maskatukai, gal ir gerai sakot, pastebėjau, kad pradėjus gydymą būklė pagerėjo, bet tikrai būna ir lb sunkių dienų, vis dar, tokių, atrodo nedarbingų, matyt dėlto, kad mūsų organizmai skirtingi. Aš tik mastau, kaip reikės tiek metų jį gerti ir rytais nepamiršti jo išgerti :)nebent įprasiu...
QUOTE(xiuke @ 2013 03 29, 00:32)
i ir rytais nepamiršti jo išgerti :)nebent įprasiu...
Iprasi

QUOTE(panterra9 @ 2013 03 28, 23:51)
Iprasi
As jau antri - treti metai po pirmo zadintuvo skambucio pusiau miegodama tablete isgeriu ir dar pora snooz'u praeina kol keliuosi - tada jau buna laikas ir valgymui ir kavai

Aš irgi taip pat

QUOTE(xiuke @ 2013 03 28, 23:32)
Maskatukai, gal ir gerai sakot, pastebėjau, kad pradėjus gydymą būklė pagerėjo, bet tikrai būna ir lb sunkių dienų, vis dar, tokių, atrodo nedarbingų, matyt dėlto, kad mūsų organizmai skirtingi. Aš tik mastau, kaip reikės tiek metų jį gerti ir rytais nepamiršti jo išgerti :)nebent įprasiu...
gi ir sveikiems zmonems buna ivairiu dienu- tai daugiau energijos tai maziau, gi cia nuturalu

O man endokrinologė (pamiršau pavardę, pas mus mieste nėra endokrinologo, atvažiuoja kai kuiromis dienomis iš kitur)) sakė, kad mokslinis tyrimas parodė, kad geriau gerti prieš miegą, jei, aišku, netrukdo užmigt. Pagalvojau - nesąmonė. Grįžusi namo pagūglinau - ogi akurat. Naktį lėtesnė žarnyno peristaltika, tiroksinas jame ilgiau užsibūna, todėl pakanka laiko jį geriau įsisavint. Tik niekur neradau ir endokrinologė nepasakė, kiek laiko iki to reikia būti nevalgius. Dar radau, kad pavartojus tiroksino, nerekomenduojama valgyti pvz avižinę košę, nes skaidulų turtingas maistas greitina žarnyno peristaltiką. Ir nerekomenduojama gerti kavos.
QUOTE(bevardė @ 2013 03 27, 15:51)
hemoglobina tik man ziuri

QUOTE(kankan @ 2013 03 29, 14:14)
MCV pamatuojamas atliekant bendrą kraujo tyrimą. O feritinas - atskiras tyrimas. Jį daro didesnės laboratorijos. Jei įtariama geležies stokos anemija (iš bendro kraujo tyrimo, kraujo mikroskopijos, geležies kiekio kraujyje), galima, aišku, daryt papildomus tyrimus (feritiną, tibc, tt). Bet ar tai turi prasmės, abejoju. Gydymas vienintelis - geležies vartojimas (papildai, spec. maisto produktai).
QUOTE(donatiki @ 2013 03 29, 13:45)
zinoma, kad visko skydlaiukei neverciu, bet kai atsikeli ryte skaudancia galva, tai...seniau labai daznai taip budavo, dabar jau retai...bet esu turejusi problemu su cukraus kiekiu kraujyje, tai daznai ilgiau nevalgius pasijaucia tam tikri negerumo pozymiai, zodziu organizmas visuma, bet kad skydliauke (tokia maza) daug ytakoja-faktas

Papildyta:
QUOTE(GiedrėM @ 2013 03 29, 14:15)
. Ir nerekomenduojama gerti kavos.
Šidlausko rekomendacija: po tiroksino pusvalandis turi praeiti iki pusryciavimo, o kava galima tik po valandos gerti...
QUOTE(xiuke @ 2013 03 29, 14:55)
Šidlausko rekomendacija: po tiroksino pusvalandis turi praeiti iki pusryciavimo, o kava galima tik po valandos gerti...
Man tai - misija neįmanoma, tai labai džiaugiuosi sužinojusi, kad tiroksiną galima gerti prieš miegą. Savijauta nesiskiria, tik patogiau. Stengiuosi dvi-tris valandas būti nevalgiusi.
QUOTE(GiedrėM @ 2013 03 29, 14:27)
Man tai - misija neįmanoma, tai labai džiaugiuosi sužinojusi, kad tiroksiną galima gerti prieš miegą. Savijauta nesiskiria, tik patogiau. Stengiuosi dvi-tris valandas būti nevalgiusi.
o kodel neimanoma?
QUOTE(donatiki @ 2013 03 29, 15:33)
o kodel neimanoma?
Keliuosi 6, išeit iš namų su visais vaikais reikia prieš 7. Valandos pertraukos tarp tiroksino ir kavos niekaip neišeitų padaryt.
O jūs nejaučiat kaklo srityje smaugimo jausmo?