Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija

Aciu uz atsakyma 4u.gif Pabandysiu 25 mg. Sake jei pykins ir nuo tiek, lauzt tablete 50mg y ketvircius ir gert po 12,5mg. Bet tokia jau juokinga doze atrodo g.gif Siandien labai bloga diena savijauta, ir ta sirdis neramina...
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 03 30, 22:53)
Sveikos 4u.gif Man pernai lapkricio menesy buvo nustatytas letinis tiroiditas ir paskirta 50 mg tiroksino, rodikliai buvo:
ATPO>1300
FT4-16,75
FT3-5,24
TTH-5,246

Is pradziu jauciaus labai puikiai nuo tiroksino - ir cia rasiau, kad pagerejo nuotaika, nuovargio tiek daug nebebuvo. O pries kokius 2 menesius isgerus tiroksina labai pradejo pykint, jegu nulis, vos iki darbo nusliauziu, apie dirbima, susikaupima - nesneku. Duokdie, kad tik atsedziu tas 8 valandas doh.gif
Rodikliai:
ATPO>1300 sake jis jau niekada ir nesikeis, nes tai ir rodo skydliaukes pazeidima
FT4-20,06
FT3-7,42
TTH-0,008

Sake dabar gert po 25 mg blink.gif Ar nebus vel per daug?Nes cia pas mane perdozavima jau manau rodo. Sirdy permusineja nesveikai (o as dar su itin reta sirdies yda, nuo kurios tetis mire 55m., mociute 64m.), vos paeinu, svoris paaugo dar labiau nuo tiroksino vartojimo - jauciuos kaip bulviu maisa kasdien uzsidejus ant kupros verysad.gif Siandien jau rankose net tusinuko nebenulaikau, lovoj pusdieny guliu verysad.gif
Ka man daryt?Pabandyt gert tuos 25mg ar gal nustot ir po poros men. pasitikrint, kokie rodikliai g.gif Ar jau kokios homeopates ieskot, kol koju neuzverciau dar, nes bukle baisi yra verysad.gif  verysad.gif
Beje, ar jusu skydliaukes link pavasario nepasidaro pacios aktyvesnes ir daugiau tiroksino gamint? g.gif As dar kartais energijai geriu toky papilda is spirulinos, chlorelos, mieziu ir kvieciu zelmenu, ar gali but cia nuo jo tokie rezultatai? g.gif Bet juk geriau juos ir lapkrity, ir dabar, tai manau tiroksinas cia daugiau viska ytakojo g.gif Pakeiciau jau antra daktare ir matau, kaip jom dzin, nes mazdaug kas trecia moteris dabar tuo serga blink.gif

man tas pats atsitiko TTH -0,06 , kai visada rodiklis būdavo geras, geriant tiroksiną. Be to aš nebeturiu skydliaukės, todėl neturiu ko kaltinti paūmėjimu. Manau , kad chlorela kalta. Aš irgi ją gėriau.... prisidirbau... dabar sumažinau tiroksino kiekį, jau pamažu gerėja. Po 2 sav. TTH-0,17 , iki gero rezultato dar toli, bet jeu geryn:))) oi turim būt atsargios su papildais, kuriuose yra dumblių.
Atsakyti
Bet kazkaip keista - jei jie butu taip blogai, kodel nerasoma anotacijoje, kad negalima maisyt? As ir endokrinologei vardinau viska, ka geriu - linu semenu alieju, nakvisu alieju, ta zoliu papilda. Sake viskas tvarkoj, tik viska gert geriau atskiru laiku, nemaisyt g.gif Reikia butinai pirkt seleno, nes as jo negeriu kartu su tiroksinu, gal tame esme. Plius skaiciau, kad zmonems valgantiems vegetariny maista sutrinka tiroksino ir jam giminingu hormonu veikla, skydliauke sunkiau prisitaiko prie salto metu laiko g.gif Reiketu daugiau pieno produktu, kiausiniu. Butina valgyt juros kopustu kasdien del jodo g.gif Kazkaip daugiau, kurie produktai ka ytakoja, stinga informacijos. Is uzsienio forumo atsimenu kvieciu gluteno produktus, brokolius, sojos produktus g.gif
Reiks pabandyt mest tas zoles, bet jos saltu metu man vienintelis issigelbejimas nuo persalimo ligu, kurios taip pat man be galo pavojingos. Zodziu, pasaka be galo g.gif
Atsakyti
Laba.Labai norejau paklausti ar nors vienai is jusu svaigo galva? man jau daugiau nei puse metu svaigsta galva,dariausi visus tyrimus,kraujas geras...Tik va skydliauke ant ribos,israse hormona.tik va skaiciau visa tema,bet neradau nei vienos besiskundziancios galvos svaigimu.gal man visai ne tas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita0316 @ 2013 03 31, 19:19)
Laba.Labai norejau paklausti ar nors vienai is jusu svaigo galva? man jau daugiau nei puse metu svaigsta galva,dariausi visus tyrimus,kraujas geras...Tik va skydliauke ant ribos,israse hormona.tik va skaiciau visa tema,bet neradau nei vienos besiskundziancios galvos svaigimu.gal man visai ne tas verysad.gif

man labai svaigo galva, ir dabar buna kad pasvaigsta
Atsakyti
QUOTE(jolita0316 @ 2013 03 31, 16:19)

Man irgi daznai buna galvos svaigimas.
Atsakyti
ir man galva daznokai svaigsta. as to net nesieju su skydliauke g.gif
Atsakyti
Man galva nesvaigsta, nebent staigesnius judesius padarau. Bet kai tas TTH taip nukrito, prasidejo galvos skausmai, o ju neturejau nuo mokyklos laiku blink.gif
Gal kas esat bande siuos papildus?

http://astronutritio...oid-energy.html

Skaiciau neblogu atsiliepimu, aptikau beieskodama selenio g.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites. Zinot galvoju apie kudiki, bet labai bijau. Del sveikatos savo bijau to nestumo. Bijau kad paveldes ta hipotiroze, po to bijau, kad nestumo metu priaugsiu svorio ir vel paumes stuburo isvarza, o juk vaistu nuo skausmo gert negalesiu, ka as tada darysiu??? o kur dar skrandzio bedos...dazni persalimai... sad.gif nezinau ar meginti rizikuoti...reiktu apsispresti o ne laukti kol bus virs 30...
yra cia tokiu kurios noretu pirmagimio jau bet prisibijo del sveikatos? o gal yra tokiu kurios rizikavo i viska spjovusios ir gerai isnesiojo?
Atsakyti

Sveikos,

Ryt iš ryto tiesiai einu pas gydytoją, galvoju, gal čia skydliaukė gali būt

Šiaip esu stambi, apie 95 kg, anksčiau svėriau ir 125. Bet toks dalykas, nežmoniškai žiauriai tinsta visas kūnas ir veidas, na tiesiog aš jaučiu vandens kad LABAI LABAI daug prisikaupė, kas čia gali būt? Be to rytais nemažai vandens išgeriu, ypač mažai dabar judu, veido oda labai sausa, spaudimas, vakar matavau, mažas.

Kita vertus, labai keistas dalykas, jei pradedu sveikai maitintis, sportuoti, bet skysčius tuos pačius išgeriu (apie 2-3 litrus per dieną), tinimas slūgsta, oda atsigauna, tampa netgi labai sudrėkinta ir elastinga, ir viskas kaip ir normalizuojasi, tarsi nieko ir nebūtų. Bet jeigu tik baigiu šitą režimą, po kokios savaitės, vėl atrodau, taip lyg 10 litrų vandens kūne prisikaupę. NEBESUPRANTU, KAS DAROSI verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vyšnaitė_iš_vazono: 01 balandžio 2013 - 11:12
QUOTE(Egliukasz @ 2013 03 31, 18:12)
Bet kazkaip keista - jei jie butu taip blogai, kodel nerasoma anotacijoje, kad negalima maisyt? As ir endokrinologei vardinau viska, ka geriu - linu semenu alieju, nakvisu alieju, ta zoliu papilda. Sake viskas tvarkoj, tik viska gert geriau atskiru laiku, nemaisyt g.gif Reikia butinai pirkt seleno, nes as jo negeriu kartu su tiroksinu, gal tame esme. Plius skaiciau, kad zmonems valgantiems vegetariny maista sutrinka tiroksino ir jam giminingu hormonu veikla, skydliauke sunkiau prisitaiko prie salto metu laiko g.gif Reiketu daugiau pieno produktu, kiausiniu. Butina valgyt juros kopustu kasdien del jodo g.gif Kazkaip daugiau, kurie produktai ka ytakoja, stinga informacijos. Is uzsienio forumo atsimenu kvieciu gluteno produktus, brokolius, sojos produktus g.gif
Reiks pabandyt mest tas zoles, bet jos saltu metu man vienintelis issigelbejimas nuo persalimo ligu, kurios taip pat man be galo pavojingos. Zodziu, pasaka be galo g.gif

O iš kur daktarams žinoti, kur kokia žolė ir kaip ji veikia. palinkčioja galva ir tiek, kai paklausi. Juk norint apie žoles, dumblius žinoti, turi daug domėtis. Aš pati , kol išsiaiškinau, kad chlorelloje yra jodo, daug interneto išknaisiojau. O su žemu TTH geriau jodo vengti.
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2013 04 01, 11:40)
Sveikos mergaites. Zinot galvoju apie kudiki, bet labai bijau. Del sveikatos savo bijau to nestumo. Bijau kad paveldes ta hipotiroze, po to bijau, kad nestumo metu priaugsiu svorio ir vel paumes stuburo isvarza, o juk vaistu nuo skausmo gert negalesiu, ka as tada darysiu??? o kur dar skrandzio bedos...dazni persalimai... sad.gif  nezinau ar meginti rizikuoti...reiktu apsispresti o ne laukti kol bus virs 30...
yra cia tokiu kurios noretu pirmagimio jau bet prisibijo del sveikatos? o gal yra tokiu kurios rizikavo i viska spjovusios ir gerai isnesiojo?

Mane gydytoja gąsdino, kad sunku pastoti turint hipofunkciją, bet ir pastojau, ir išnešiojau, ir auginu sėkmingai, maitinu vis dar, mažei mano metukai ir 8 mėnesiai. Aš tokių baimių neturėjau blush2.gif Kai sirgau nėštumo metu, gydžiausi liaudies medicina, kai skaudėdavo galvą, gerdavau paracetamolį. Išvaržų neturiu, tai nežinau ar jis padėtų nuo tokio skausmo. O kas su skrandžiu? gal galima išgydyti ir tada planuoti vaikelį?
Aš nėščia būdama nesijaučiau kažkaip ypatingai silpnai, mieguistumas buvo tik padidėjęs. O po gimdymo irgi viskas gerai, tik prieš kokius porą mėnesių pradėjo užeit silpnumo, galvos svaigimo perodai. Turiu kitą bjaurią autoimuninę ligą, kuią galėjo mažoji paveldėt, bet negi dabar dėl to neturėt vaikų? g.gif
Nors jeigu taip labai visko bijot, tai kažin ar verta kažką planuoti, nes įsivaizduoju, kad nei nėštumo metu, nei pagimdžius tos baimės nedings, o nerimas labai persiduoda kūdikiui, jis tampa neramus ir t.t. Dar ir šito galit pradėt bijoti biggrin.gif
Atsakyti