Įkraunama...
Įkraunama...

Leliukų Svetur Vardai

As kai liaukiaus trecio vaiko, labai patiko vardas Lyah, bet kaizkaip Liet. negraziai skambedavo.Pakeiciau i Lija, betgi ir vel Amer.tartu Laidza.Ant pacio galo susigalvojau Lea, ir visom pusem patiko ir LT ir JAV.
O mano pirmagimes varda MIlena ir po siai dienai iskraipineja.Kokiu versiju tik neprisiklausau ir Milina ir Mailina ir Milini. blink.gif
Atsakyti
Aš manau kad gyvenant svetur nereikėtu derintis ir išrinkti vaikui varda užsenietška.Reikia kad patiktu tėvams ir nereiktu laužyti liežuvio tariant savo vaiko vardą.
Atsakyti
QUOTE(EvelinaKavaliauskiene @ 2007 01 07, 05:06)
Aš manau kad gyvenant svetur nereikėtu derintis ir išrinkti vaikui varda užsenietška.Reikia kad patiktu tėvams ir nereiktu laužyti liežuvio tariant savo vaiko vardą.
Cia kuriems tevams turi patikti? Ar tiems, kurie vaika pagimdo ir ji augina, ar tevams - tai vaiko seneliams? g.gif
Atsakyti
as tai manau kad vis delto esame lietuvaiciai tad ir ir lietuviskai reikia uzrasyti vardeli, tuo atveju jei grisi i Lt vaikas nesijaus kitks. Nes nemanau cia likti iki pensijos. As kol kas laukiuosi ir jei gims sunus desime vardeli Nojus (nors kai bendradarbiams darbe pasakiau tai nei vienas nesugebejo istarti) bat man tas pats. manau jei aiskiai ir grieztai pasakysi kad berniuko vardas toks lai taip ir vadina. Juk kaip tie arabai tik savais abdul alac. zaid savo vardus deda o ne angliskus. Tai kuo mes prastesni ir kodel turime taikytis prie anglu, jei mes lietuviai.
Atsakyti
QUOTE(EvelinaKavaliauskiene @ 2007 01 07, 11:06)

Brangioji EvelinaKavaliauskiene,

As esu pragyvenusi JAV 11 metu ir norejau pasakyt, kad derintis tikrai reikia.O kas liecia del vardo patikimo tai juk ir rasiau, kad jis mums patiko.
Papildyta:
QUOTE(kristinija @ 2007 01 07, 15:54)
as tai manau kad vis delto esame lietuvaiciai tad ir ir lietuviskai reikia uzrasyti vardeli, tuo atveju jei grisi i Lt vaikas nesijaus kitks. Nes nemanau cia likti iki pensijos. As kol kas laukiuosi ir jei gims sunus desime vardeli Nojus (nors kai bendradarbiams darbe pasakiau tai nei vienas nesugebejo istarti) bat man tas pats. manau jei aiskiai ir grieztai pasakysi kad berniuko vardas toks lai taip ir vadina. Juk kaip tie arabai tik savais abdul alac. zaid savo vardus deda o ne angliskus. Tai kuo mes prastesni ir kodel turime taikytis prie anglu, jei mes lietuviai.

Jeigu jau tikrai tektu grist i LT pakeisciau i Liet.be problemu. Juk ir Lietuvoj gyvenantys nelietuviskus vardus duoda.
Atsakyti
QUOTE(kristinija @ 2007 01 07, 17:54)
Tai kuo mes prastesni ir kodel turime taikytis prie anglu, jei mes lietuviai.

As galvoju mes kur tik bekeliautume turime taikytis prie tos salies kurioje gyvename. Ne anglai turi taikytis prie atvykeliu, o atvykeliai prie ju. Zinoma tai neliecia vardu, ypac jei tu zinai tikrai esi ten tik trumpam. Bet man nepatinka poziuris, kad nuvaziavus i kita sali reikia ir toliau gyventi "lietuviskai". Taip, lietuvybe gali palaikyti, bet... As tikiuosi, kad vis daugiau uzsienieciu esanciu Lietuvoje irgi taikysis prie musu kulturos, nesives i musu zeme savo reikalavimu kaip kad lietuvaiciai issiveza i kitus krastus, nors zinau mano "tikejimas" numirs...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo baltic*girl: 07 sausio 2007 - 22:54
as noreciau duoti toki varda, kuris butu international labiau, klasikinis. ir visai ne del taikymosi prie vienos ar kitos salies, bet del paprastumo, lengvumo. be jokiu Ė, Ž ir t.t.
Atsakyti
As galvoju apie vardus: Lukas ir Kevin. Kazkaip niekas daugiau i galva nelenda doh.gif
Atsakyti
QUOTE(indrute79 @ 2007 01 07, 16:35)
as noreciau duoti toki varda, kuris butu international labiau, klasikinis. ir visai ne del taikymosi prie vienos ar kitos salies, bet del paprastumo, lengvumo. be jokiu Ė, Ž ir t.t.

tai kaip kas nori, taip ir daro...tavo ir valia vaikui varda rinkti bigsmile.gif
QUOTE(Titia @ 2007 01 07, 17:43)
As galvoju apie vardus: Lukas ir Kevin. Kazkaip niekas daugiau i galva nelenda  doh.gif

Man Lukas labai fainas ...
Atsakyti
QUOTE(kristinija @ 2007 01 07, 15:54)

Sutinku, tik kad man lietuviski ne labai patinka, tarkim Petras, Kazys ar Onute lotuliukas.gif siaubas kazkoks, nebent modernesni arba siek tiek uzsienietiski, bet kad butu su lietuviskas pabaiga, tarkim kaip minejau mergaitei Ema arba Ieva, o berniukui koks Kipras rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(EvelinaKavaliauskiene @ 2007 01 07, 07:06)

Derinti nereiketu ,bet varda renkant reiketu atsizvelgti i tokius faktorius kaip darzelis,mokykla,kur vaikas gali patapti pajuokos objektu vien del to ,kad jo tevai jam dave toki varda,kurio apart lietuviu niekas istarti ir perskaityti negali doh.gif Pasigailekit vaiku. Vardu yra tikrai daug ir labai graziu taciau juos kartais tenka derinti prie visuomenes kurioje gyveni 4u.gif
Atsakyti
Na va, ir mes su ta pacia problema susidureme.. Pirmam sunui tragedija su vardu Paulius.. visaip kraipo.. taigi jei antras sunus, apsisprendem - Vincentas. Dukrai seniai buvom sugalvoje JURES varda, bet neistars niekas.. tai vat liko sugalvoti smile.gif Gal Maria? Grazu visai..
Atsakyti