Įkraunama...
Įkraunama...

Angina, anginos operacija

Sveikit, Caridian! Smagu girdėti, kad gerai gyja smile.gif

Rytoj man bus lygiai trys savaitės po operacijos... Jaučiausi puikiai, tad per Velykas leidau sau atsipalaiduoti ir iškart gavau rezultatą - nestipriai, bet ėmė bėgti kraujas, dėjau ledo prie kaklo ir aprimo. Dabar kol kas grįžau prie pirmos savaitės režimo - kuo daugiau ilsiuosi ir vėl atidžiai žiūriu ką valgau, kaip ir jūs, kruopščiai viską sukramtau. Skaudėt tai visiškai neskauda, net nejaučiu, kad operuota.
Atsakyti
QUOTE(Ten @ 2013 04 02, 13:20)
Sveikit, Caridian! Smagu girdėti, kad gerai gyja smile.gif

Rytoj man bus lygiai trys savaitės po operacijos... Jaučiausi puikiai, tad per Velykas leidau sau atsipalaiduoti ir iškart gavau rezultatą - nestipriai, bet ėmė bėgti kraujas, dėjau ledo prie kaklo ir aprimo. Dabar kol kas grįžau prie pirmos savaitės režimo - kuo daugiau ilsiuosi ir vėl atidžiai žiūriu ką valgau, kaip ir jūs, kruopščiai viską sukramtau. Skaudėt tai visiškai neskauda, net nejaučiu, kad operuota.

Dekui, jau valgau daug ka, praktiskai bet ka,tik ne rugscius/astrius produktus. Va, vakar slyva valgiau, tai iskart pradejo stipriai skaudejo (ir radijuoti i ausi skausmas), vos imanoma tverti.

Blogiausia, kad ne iki galo jauciu maisto skoni, kol ant liezuvio galo - gerai, po to kai nuryju, nebera to tokio skanumo/sotumo jausmo, kaip anksciau, is pradziu galvojau, kad taip nuo tam tikro maisto, bet dabar ka bevalgau, man jokio skirtumo biggrin.gif

O kaip pajutot, kad kraujuoja?
Atsakyti
Eilės santariškėse nesvietiškos, vien kosnultacijos laukti apie mėnesį reikia doh.gif pasisuko viskas taip, kad operuosiuosi vasarą lazdynuose, respublikinėj universitetinėj ligoninėj smile.gif gydytoja labai maloni pakliuvo, tikiuosi viskas bus gerai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mistika'92 @ 2013 04 06, 13:56)
Eilės santariškėse nesvietiškos, vien kosnultacijos laukti apie mėnesį reikia  doh.gif  pasisuko viskas taip, kad operuosiuosi vasarą lazdynuose, respublikinėj universitetinėj ligoninėj  smile.gif  gydytoja labai maloni pakliuvo, tikiuosi viskas bus gerai  bigsmile.gif

As operavausi Lazdynuose, operavo skyriaus vedejas Balseris, viskas labai saunu.
Atsakyti
QUOTE(Orange_Tiger @ 2013 04 07, 00:51)
As operavausi Lazdynuose, operavo skyriaus vedejas Balseris, viskas labai saunu.

Aš pas Butkienę pakliuvau, bent jau konsultacija tai labai maloniai praėjo bigsmile.gif tikiuosi ir su operacija viskas praeis puikiai šiai gydytojai prižiūrint ax.gif
Atsakyti
Sveikos, nerandu temos apie tonziliu akmenis, gal kas turite tokius? pasadalintumete kaip gydoma ir panasiai....Man angina isoperauota pries 15 metu, ir jau kelinti metai vis atsiranda balti dariniai gerkleje-issiaiskinau, kad tai tonziliu akmenys, bet nerandu visiskai jokios informacijos....
Atsakyti
QUOTE(sokoladinuke @ 2013 04 07, 18:38)
Sveikos, nerandu temos apie tonziliu akmenis, gal kas turite tokius? pasadalintumete kaip gydoma ir panasiai....Man angina isoperauota pries 15 metu, ir jau kelinti metai vis atsiranda balti dariniai gerkleje-issiaiskinau, kad tai tonziliu akmenys, bet nerandu visiskai jokios informacijos....

Jei anglų kalba priimtina, informacijos nemažai gali surasti, tiesiog susivesk į google paiešką "tonsil stones" mirksiukas.gif o kažkokio gydymo tam kaip ir nėra schmoll.gif , tik tonzilektomija, bet tau ji jau atlikta ir nepadėjo smile.gif tiesiog namų salygomis prieš veidrodį su ausų krapštukais juos gali "išsikrapštyti" ir burnos higieną labai palaikyti griežtai, kruopščiai valyti liežuvio šaknį, kad nesikauptų bakterijos, kurios ir sukelia tuos akmenis. Bei man asmeniškai padeda skalavimai tirpalais įvairiais, pradedant druskom ir baigiant žolelėm smile.gif gali pas loristą apsilankyti, gal ką patars, bet kad antibiotikai "neima" tų akmenų...
Atsakyti
QUOTE(Caridian @ 2013 04 04, 17:03)
Dekui, jau valgau daug ka, praktiskai bet ka,tik ne rugscius/astrius produktus. Va, vakar slyva valgiau, tai iskart pradejo stipriai skaudejo (ir radijuoti i ausi skausmas), vos imanoma tverti.

Blogiausia, kad ne iki galo jauciu maisto skoni, kol ant liezuvio galo - gerai, po to kai nuryju, nebera to tokio skanumo/sotumo jausmo, kaip anksciau, is pradziu galvojau, kad taip nuo tam tikro maisto, bet dabar ka bevalgau, man jokio skirtumo biggrin.gif

O kaip pajutot, kad kraujuoja?

Pasisaugokit dar!
Skaičiau ankstesnėse temose, kad kai kurioms būna kurį laiką arba kartumo jausmas, arba susilpnėję receptoriai...

O aš tai tiesiog pajutau kraujo skonį gerklėje, jo gi nesupainiosi smile.gif Bet buvau pas gydytoją savaitės pabaigoje, tai sakė, kad viskas tikrai gerai, matyt, paskutiniai fibrino likučiai nusilupo taip.
Papildyta:
QUOTE(Mistika'92 @ 2013 04 06, 15:56)
Eilės santariškėse nesvietiškos, vien kosnultacijos laukti apie mėnesį reikia  doh.gif  pasisuko viskas taip, kad operuosiuosi vasarą lazdynuose, respublikinėj universitetinėj ligoninėj  smile.gif  gydytoja labai maloni pakliuvo, tikiuosi viskas bus gerai  bigsmile.gif

Linkiu, kad taip ir būtų wink.gif Aš tikrai likau patenkinta LOR skyriaus darbu Lazdynuose, visi labai malonūs ten.
Atsakyti
As tonziliu operacija apturejau pries 3 su puse savaites, bet tik dabar sugalvojau pasidalinti savo ispudziais. Operavausi Klaipedos raudonojo kryziaus ligonineje. Pries operacija klausiau gydytojo ar verta isigyti uz papildoma mokesti kaskoki antgali ir atlikti koabliacija, bet gydytojas patikino, kad taupo mano pinigus, nes pagal mano situacija vistiek nieko geriau nebus, esant vidinems tonzilems, vistiek bus dideli zaizdu plotai ar kaskaip panasiai...zodziu atliko iprastine operacija. Po narkozes buvo kiek silpna, pykino, apie seiliu ryjima prisimenu, kaip apie baisiausia kosmara, spjaudziausi kur papuole, nors sesute liepe ryti, nes kitu atveju aiskino, kad netenki mineralu, drusku,...zodziu ryk, nors ir nenuryji. Lygonineje dar valgiau, kas 6 val prasiau vaistu, nors tiek laiko neistempdavau, gaudavau kaskokiu hormoniniu, kurie nuimdavo patinima. Dabar kai pagalvoju, buvo gerai ligonineje smile.gif , kol gryzau namo. Ligonineje praleidau 4 dienas, nes iskrito savaitgalis. Gavau daug laseliniu, todel jauciausi gana stipri, nors jau ligonineje buvau palikusi pora kilogramu. Na o namuose laukiau skausmo piko. Nuo skausmo vartojau leidziamus vaistus, geremiu nerase, nes iskart pasake, pagal tai ka mato gydytojas ziuredamas i mane, man pades tik leidziami. vyras isvaziavo i uzsieni, likau viena. Vaika isveziau pas senelius ir pradejau gydyma lotuliukas.gif Dabar juokas ima prisiminus, kaip pati sau leidausi vaistus kas mazdaug 6 val, kol isdrysdavau sau durti...sedyne buvo subadyta nesekmingais bandymais lotuliukas.gif .man dienos skausmo atzvilgiu buvo lengvesnes, susileidus vaistuku stengdavausi kaska lengvai judeti, kad kuo maziau susikoncentruoti i skausma, na o naktys buvo pacios skaudziausios; uzmiegi su vaistu doze, pabundi apie 2 val ispilta prakaito, liezuvis burnoje netelpa, rankos drebejo, verkdama pagraibom susileisdavau vaistus, pusvaladis ir vel miegas. Skausmo pikas buvo po operacijos 6-9 dienomis. Skaudejo ausis, dantis, zandikaulius, akiu obuolius,...bet del to gydytojas mane buvo perspejes. Vaistus as leidausi 10 dienu, poto perejeu prie geriamu ir tik naktimis ar is ryto po doze leidziamu. Skausmas pamazu lego ir tas jausmas buvo kaip palaima smile.gif Valgiau as labai mazai ir geriau labai mazai, kai tik vaistai nuimdavo skausma puldavau pasistiprinti, pagrindinis patieklas buvo saldi varske, tokia skysta, kuri pati pro dantis prasifiltruodavo smile.gif ,per velykas valgiau vistienos su bulvemis sutrintu blenderiu, be jokiu prieskoniu, tai buvo kaip delikatesas thumbup.gif . Madaug po 14 dienu emiau valgyti beveik viska, kai nesusilaikusiu suvalgiau keptos duonos, supratau, kad jau galima lotuliukas.gif nezinau kaip kitoms, bet as vis springdavau, del skausmo valgyti nemaise, bet negalejau nuryti, viskas trigdavo gerkleje, tekdavo iskoseti, na o kai kosedavau tada imdavo lengvai skaudeti, toks uzburtas ratas. vis bandydavau praryti pilna yablete vaistu, uzstrigdavo, atkosedavau ja, sutrindvau, tada ir nurydavau. Ir taip gana ilgai beveik 3 savaites. Dabar as jauciuosi puikiai, dziaugiuosi, kad nevargina nuolatinis perstejimas, kaip pries operacija, valgau viska...
Operacijos nebijojau, bet tokio pooperacinio laikotarpio nesitikejau.
Kiekvienas skausma istveriame skirtingai, bet tikiuosi, kad visoms, kurios planuoja sia operacija, bus lengviau.
Atsakyti
sveikos visos ,gal galite rekomenduoti gera gydytoja tonzulu operacijai kaune .laukiu labai i az bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ligitukas @ 2013 05 05, 08:22)
sveikos visos ,gal galite rekomenduoti gera gydytoja tonzulu operacijai kaune .laukiu labai i az  bigsmile.gif

ir kokia kainyte?bent mazdaug bigsmile.gif
Atsakyti
Laba smile.gif Praėjus beveik 3 mėn. po tonzilių operacijos galiu pasakyti, kad kol kas operacija tikrai pasiteisino. Jaučiuos visiškai sveika, nebeturiu ilgą laiką kamavusios pakilusios temperatūros, per šį laikotarpį nebuvau nei peršalus, nei gerklės skaudėjo, nors aplink daug kas sirguliavo...
Deja, pastebiu, kad susilpnėjo klausa. Buvau pas LOR, tai nieko konkretaus nepasakė.
Ar čia tik man taip?
Atsakyti