As tonziliu operacija apturejau pries 3 su puse savaites, bet tik dabar sugalvojau pasidalinti savo ispudziais. Operavausi Klaipedos raudonojo kryziaus ligonineje. Pries operacija klausiau gydytojo ar verta isigyti uz papildoma mokesti kaskoki antgali ir atlikti koabliacija, bet gydytojas patikino, kad taupo mano pinigus, nes pagal mano situacija vistiek nieko geriau nebus, esant vidinems tonzilems, vistiek bus dideli zaizdu plotai ar kaskaip panasiai...zodziu atliko iprastine operacija. Po narkozes buvo kiek silpna, pykino, apie seiliu ryjima prisimenu, kaip apie baisiausia kosmara, spjaudziausi kur papuole, nors sesute liepe ryti, nes kitu atveju aiskino, kad netenki mineralu, drusku,...zodziu ryk, nors ir nenuryji. Lygonineje dar valgiau, kas 6 val prasiau vaistu, nors tiek laiko neistempdavau, gaudavau kaskokiu hormoniniu, kurie nuimdavo patinima. Dabar kai pagalvoju, buvo gerai ligonineje

, kol gryzau namo. Ligonineje praleidau 4 dienas, nes iskrito savaitgalis. Gavau daug laseliniu, todel jauciausi gana stipri, nors jau ligonineje buvau palikusi pora kilogramu. Na o namuose laukiau skausmo piko. Nuo skausmo vartojau leidziamus vaistus, geremiu nerase, nes iskart pasake, pagal tai ka mato gydytojas ziuredamas i mane, man pades tik leidziami. vyras isvaziavo i uzsieni, likau viena. Vaika isveziau pas senelius ir pradejau gydyma

Dabar juokas ima prisiminus, kaip pati sau leidausi vaistus kas mazdaug 6 val, kol isdrysdavau sau durti...sedyne buvo subadyta nesekmingais bandymais

.man dienos skausmo atzvilgiu buvo lengvesnes, susileidus vaistuku stengdavausi kaska lengvai judeti, kad kuo maziau susikoncentruoti i skausma, na o naktys buvo pacios skaudziausios; uzmiegi su vaistu doze, pabundi apie 2 val ispilta prakaito, liezuvis burnoje netelpa, rankos drebejo, verkdama pagraibom susileisdavau vaistus, pusvaladis ir vel miegas. Skausmo pikas buvo po operacijos 6-9 dienomis. Skaudejo ausis, dantis, zandikaulius, akiu obuolius,...bet del to gydytojas mane buvo perspejes. Vaistus as leidausi 10 dienu, poto perejeu prie geriamu ir tik naktimis ar is ryto po doze leidziamu. Skausmas pamazu lego ir tas jausmas buvo kaip palaima

Valgiau as labai mazai ir geriau labai mazai, kai tik vaistai nuimdavo skausma puldavau pasistiprinti, pagrindinis patieklas buvo saldi varske, tokia skysta, kuri pati pro dantis prasifiltruodavo

,per velykas valgiau vistienos su bulvemis sutrintu blenderiu, be jokiu prieskoniu, tai buvo kaip delikatesas

. Madaug po 14 dienu emiau valgyti beveik viska, kai nesusilaikusiu suvalgiau keptos duonos, supratau, kad jau galima

nezinau kaip kitoms, bet as vis springdavau, del skausmo valgyti nemaise, bet negalejau nuryti, viskas trigdavo gerkleje, tekdavo iskoseti, na o kai kosedavau tada imdavo lengvai skaudeti, toks uzburtas ratas. vis bandydavau praryti pilna yablete vaistu, uzstrigdavo, atkosedavau ja, sutrindvau, tada ir nurydavau. Ir taip gana ilgai beveik 3 savaites. Dabar as jauciuosi puikiai, dziaugiuosi, kad nevargina nuolatinis perstejimas, kaip pries operacija, valgau viska...
Operacijos nebijojau, bet tokio pooperacinio laikotarpio nesitikejau.
Kiekvienas skausma istveriame skirtingai, bet tikiuosi, kad visoms, kurios planuoja sia operacija, bus lengviau.