Įkraunama...
Įkraunama...

Angina, anginos operacija

QUOTE(Ten @ 2013 06 10, 19:58)
Laba smile.gif Praėjus beveik 3 mėn. po tonzilių operacijos galiu pasakyti, kad kol kas operacija tikrai pasiteisino. Jaučiuos visiškai sveika, nebeturiu ilgą laiką kamavusios pakilusios temperatūros, per šį laikotarpį nebuvau nei peršalus, nei gerklės skaudėjo, nors aplink daug kas sirguliavo...
Deja, pastebiu, kad susilpnėjo klausa. Buvau pas LOR, tai nieko konkretaus nepasakė.
Ar čia tik man taip?

mano dukrai irgi klausa susilpnejo,poto,kai isoperavo tonziles.nezinau kaip ir kiek tai susije.
Atsakyti
Man po op. praejo beveik 3 men.,kolkas dar skonio receptoriai pilnai neatsistate. Per ta laika buvau persalusi gal pora kartu, bet taip nieko rimto, tiesiog paskaudejo gerkle. Kaip gydytoja pasake - nuo virusu operacija neapsaugo smile.gif Dziugu, tik kad infekcijos nebera organizme.
Atsakyti
QUOTE(lod @ 2013 06 11, 18:00)
mano dukrai irgi klausa susilpnejo,poto,kai isoperavo tonziles.nezinau kaip ir kiek tai susije.

Ačiū už atsakymą, o jūsų dukterį seniai operavo?
Man po operacijos sakė, kad šalia tonzilių yra klausos nervai ir dėl to gyjant žaizdoms gali ausis skaudėti. Ale kad man neskaudėjo, tik va dabar klausai atsiliepė...
Atsakyti
QUOTE(Ten @ 2013 06 12, 21:53)
Ačiū už atsakymą, o jūsų dukterį seniai operavo?
Man po operacijos sakė, kad šalia tonzilių yra klausos nervai ir dėl to gyjant žaizdoms gali ausis skaudėti. Ale kad man neskaudėjo, tik va dabar klausai atsiliepė...

operavo pries 3metus Klaipedoje.ir po operacijos klausa yra susilpnejusi.
Atsakyti
Ech...antradienį jau keliausiu į ligoninę atlikti mirties nuosprendžio baciloms, puikiai puotaujančioms tonzilėse biggrin.gif kažkaip jau ir baugu darosi... Na bet stengiuosi žiūrėti pozityviai ir tikėtis, kad skausmo aprašymai yra perdėti ir viskas lengvai sugis biggrin.gif blush2.gif
O dėl tos susilnėjusios klausos... Galbūt tai tik sutapimas arba saviįtaiga, merginos smile.gif nes jokie klausos nervai per tonziles tikrai neina mirksiukas.gif net loristų paklausiau, nepasydama savo anatominių žinių, tai tik nusijuokė abu g.gif
Atsakyti
Iš esmės klausa su tonzilėm nesusijusi. Ausis po operacijos gali skaudėti, nes pro tonziles praeina veidinio nervo (trišakio) atšakaka, kuri įnervuoja apatinį žandikaulį ir tada ji kildama praeina netoli ausies, todėl dėl sudirginimo gali skaudėti ausį, dantis. Pas mane klausa seniai suprastėjusi, po operacijos pokyčių nėra, lapkritį 3m. bus.
Atsakyti
QUOTE(Mistika'92 @ 2013 08 01, 14:57)
Ech...antradienį jau keliausiu į ligoninę atlikti mirties nuosprendžio baciloms, puikiai puotaujančioms tonzilėse  biggrin.gif  kažkaip jau ir baugu darosi... Na bet stengiuosi žiūrėti pozityviai ir tikėtis, kad skausmo aprašymai yra perdėti ir viskas lengvai sugis biggrin.gif blush2.gif
O dėl tos susilnėjusios klausos... Galbūt tai tik sutapimas arba saviįtaiga, merginos smile.gif nes jokie klausos nervai per tonziles tikrai neina  mirksiukas.gif  net  loristų paklausiau, nepasydama savo anatominių žinių, tai tik nusijuokė abu  g.gif

Būkit maloni ir parašykit, kaip praėjo operacija, pooperacinis laikotarpis: pilna ar dalinė narkozė, operacijos trukmė, pooperacinis laikas(valgyti nevalgyti, gulėti, tempertūra, vaistai ir pan.)
ir sėkmės!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pupik: 07 rugpjūčio 2013 - 10:12
QUOTE(pupik @ 2013 08 07, 11:11)
Būkit maloni ir parašykit, kaip praėjo operacija, pooperacinis laikotarpis: pilna ar dalinė narkozė, operacijos trukmė, pooperacinis laikas(valgyti nevalgyti, gulėti, tempertūra, vaistai ir pan.)
ir sėkmės!

Siuo metu dar esu ligonineje, operavo treciadieni :-) viskas daug geriau ir lengviau nei tikejausi. Rytoj paleis namo jau, grizusi parasysiu issamiau ;-)
Atsakyti
Sveikite 4u.gif , ačiū už atsakymą, o vėliau būtinai parašykit - labai rūpi tad lauksiu
Atsakyti
Taigi taigi, išsami ataskaita tiesiogiai nuo namų sofos biggrin.gif
Į ligoninę reikėjo atvykti dieną prieš operaciją, apžiūrėjo gydytojai, leido apsiprasti ir t.t smile.gif trečiadienį jau operavo pilna narkoze: taip ir mums ramiau, ir gydytojams patogiau. Su daline net nebeoperuoja. Pati operacija netruko valandos, apie 45min, bet atsigavimas operacinėje po narkozės užtruko ilgiau tai nuo išvežimo iš palatos iki sugrįžimo į ją praėjo 1h20min ax.gif Jautėsi kažkas gerklėje ne taip, bet neskaudėjo, nes operacijos pabaigos suleidžiami nuskausminamieji. Pabundi jau su servetėlėmis rankose ir su jomis nesiskiri iki pat miego: guli ant šono ir seilių stengiesi neryti, o spjauti lauk. Kalbėti galima bandyti, bet nelabai pavyksta, tad su aplinkiniais teko bendrauti ženklų kalba arba rašteliais doh.gif man ta pati operacijos diena ir buvo nemaloniausia, nes nieko negali daryti, net šonus paskaudo, o nekalbėti man išvis socialinė trauma buvo blush2.gif valgyti ir gerti taip pat nebuvo galima. Kad netroškintų buvo pajungtos lašinės, kadangi tonzilės mano buvo labai jau nekokios dar ir antibiotikų paskyrė. Taip ta diena ir praslinko be skausmų, tik nekomfortiška smile.gif Rytas po operacijos prasidėjo džiaugsmingu galėjimu gerti ir kalbėti thumbup.gif skaudėjo, bet nepasakyčiau, kad labai stiprai, gavau ukolą į dupcę ir vargo nebemačiau. Skausmas teliko silpnesnis nei sergant angina ir jaučiamas tik ryjant. Diskomfortas šioks toks lieka, bet Aš tikėjausi daug blogesnio varianto mirksiukas.gif dieną po operacijos maistas tik skystas: kisielius, sultinys, pertrinta skysta sriubytė. Trečiąją operacijos dieną maistas jau normalus, tik permaltas blenderiu. Ryte košė, pietums sriuba ir mėsytė su garnyru, vakare jogurtas ir omletas ir t.t. Viskas švelnu ir gana prėska, bet ką jau padarysi smile.gif valgant reikia kantrybės, kadangi negali didelių kasnių ar gurkšnių praryti doh.gif
Namo išleido šiandien (4ta operacijos diena), išrašė vaistukų nuo skausmo ir nupasakojo rėžimą. Bijoti nėra ko, viskas praeina, kentėti skausmų nebūtina, tam yra nuskausminamieji 4u.gif Žiūrėsiu kaip seksis gyti namie, bet kol kas viskas tikrai gerai thumbup.gif
P.S. temperatūra pakyla vakare iki 37 su dalimis, ryte man jos nebūna. smile.gif
Atsakyti
Ačiū Jums 4u.gif
Ir išsamiai ir apie viską kaip sakant
Telieka palinkėti sveikti, sveikti ir daugiau nebesikamuoti nuo anginos ! smile.gif
Atsakyti
Sveiki,

Galiu ir aš trumpai pasidalinti savo įspūdžiais apie operaciją, po kurios praėjo mėnuo. Narkozė buvo pilna. Nuo išėjimo iš palatos ir grįžimo į ją praėjo 1,5 val. Ligoninėje gulėjau tris dienas. Na pooperacinis laikotarpis nebuvo malonus. Labai skaudėjo, sunku buvo kalbėti ir valgyti, bet tai praėjo ir dabar jau vėl įsivažiavau į įprastą ritmą smile.gif Tikiuosi, kad problemos su gerkle po operacijos sumažės ir laikui bėgant galėsiu pasakyti, jog buvo verta operuotis smile.gif
Atsakyti