Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos..

QUOTE(yerena @ 2013 04 23, 16:38)
Kažkaip maniau, kad eksperimentinis moliūgas ir liks inde, nebus persodintas į nuolatinę vietą darže, užtat ir parašiau dėl tręšimo.

dėkui jums už patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nila_ks @ 2013 04 23, 15:47)
tada ir aš  drinks_cheers.gif

reiks ir man turbut meginti g.gif
Atsakyti
19 diena ikisau viena seklyte Emir H, viena arbuzo seklyte kur vidus raudonas, bet odele arbuzo geltona ir po seklyte arbuzo is Loretos sodu ir parduotuvinio meliono. Tai siai dienai iskise uodegeles visi isskyrus is loretossodai. Uzmerkiau siandien daugiau melionu ir arbuzu seklu. Pabandysiu siemet paeksperimentuoti ir pasodinti parduotuvinio arbuzo seklu. pernai toki skanu arbuza velgiau,kad nesusiturejau ir seklu jo prisirinkau blush2.gif Gal kas bandete is tokio arbuzo seklas seti?
Atsakyti
as vakar susejua mirkytas moliugu seklas, pati vos neisvirtau nes 18 seklu 8 skirtingu veisliu gavosi, o dar kai apsiziurejau kad Acorno ir Hokaido pamirsau kazkaip, tai isvis uz galvos susiemiau, man kaip naujokei moliugu auginime dar reikes jiems salygas sudaryti, tai panika sueme biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2013 04 24, 11:34)
as vakar susejua mirkytas moliugu seklas, pati vos neisvirtau nes 18 seklu 8 skirtingu veisliu gavosi, o dar kai apsiziurejau kad Acorno ir Hokaido pamirsau kazkaip, tai isvis uz galvos susiemiau, man kaip naujokei moliugu auginime dar reikes jiems salygas sudaryti, tai panika sueme  biggrin.gif

Mna pernai pirma karta auginat, nepasirode kad butu labai jau imlus ar reiklus tie moliugai salygoms g.gif
Atsakyti
as vakar susejua mirkytas moliugu seklas, pati vos neisvirtau nes 18 seklu 8 skirtingu veisliu gavosi, o dar kai apsiziurejau kad Acorno ir Hokaido pamirsau kazkaip, tai isvis uz galvos susiemiau, man kaip naujokei moliugu auginime dar reikes jiems salygas sudaryti, tai panika sueme  biggrin.gif

tilpsit darže su tiek moliūgų? biggrin.gif
Atsakyti

man gavosi 14 vnt moliūgų.. biggrin.gif Dabar naujas galvos skausmas- kur tiek susodinti, juk jiems nemažai vietos reikia... unsure.gif
Atsakyti
Ryt poryt ir aš jau mirkinsiu arbūzų sėklytes. Kadangi paskaičiau, jog Sweet Crimson reikia šiltnamio, tai lieku ties Sugar Baby rolleyes.gif Gal išeis išprašyt MB, kad pagamintų lysvinį apdangalą ax.gif Panašų į tokį:

http://sphotos-a.xx....796626031_n.jpg
Atsakyti
ambro, aš darže 0,6 aro (6x10 m) laisvai sutalpinu 70 augalų (aišku ne Atlantic Giant). Taip kad nėra nieko neįmanomo- svarbu gerai ir logiškai apgalvoti sodinimą mirksiukas.gif

rytorasa, yra du galimi variantai:
- sėjate ar persodinate palei daržo kraštą, o visas virkščias paleidžiate į pievutę šalia;
- sėjate ar persodinate darže ir kontroliuojate augalų ilgį bei plėtimąsi ir atitinkamai derlių.
Papildyta:
QUOTE(rytorasa @ 2013 04 24, 13:23)
... juk jiems nemažai vietos reikia...  unsure.gif

Priklausomai nuo veislės, teoriškai skiriama 2-3 m2 vienam augalui. Bet augalas augalui nelygus, dar oro sąlygos, gruntas, apšvietimas ir t.t. gali gerokai sumažinti arba padidinti nominalią vertę. Daug kas priklauso nuo veislės, o jei tai dar krūminė... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo yerena: 24 balandžio 2013 - 12:54
QUOTE(rytorasa @ 2013 04 24, 13:23)
man gavosi 14 vnt moliūgų..  biggrin.gif Dabar naujas galvos skausmas- kur tiek susodinti, juk jiems nemažai vietos reikia...  unsure.gif

komposto krūvą išnaudoti tam reikalui, ir neperseniausiai kažkuri mergina buvo įdėjusi ale žaginį iš brūselių sustatytą ant lysvių, kur virkščias į viršų paleidžia. pas mane kokių 30 gaunasi, dar neskaičiavau, bet čia su visais patisonais, cukinijom ir keliais melionais šiltnamyje smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 24 balandžio 2013 - 13:01
QUOTE(*Aukse* @ 2013 04 24, 12:38)
Mna pernai pirma karta auginat, nepasirode kad butu labai jau imlus ar reiklus tie moliugai salygoms  g.gif

QUOTE(Ambro @ 2013 04 24, 12:57)
tilpsit darže su tiek moliūgų? biggrin.gif

sodyboje daug neisnaudotos vietos, tik tiek kad pieva-velena, del to ir uz galvos susiemiau nes reikes jiem salygas sudaryti ta prasme kad zeme paruosti. velena neikasama tad darysiu pakeltas lysves is puresnes zemes, imesiu komposto kiek ten turiu. zodziu , lauke didelis darbas pries akis cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 04 24, 13:59)
komposto krūvą išnaudoti tam reikalui...

Jei moliūgams "atiduoti" komposto krūvą- ji po sezono bus bevetrė, viską išsiurbs. Ir be to, auginant ant komposto krūvų moliūgai labiau "orientuojasi" į žalios masės auginimą negu į derlių.
Auginau kadaise "Pelenės" moliūgus, norint paslėpti tas dėžes (1x1x1 m). Taip, augo kaip pasiūtę, virkščios ilgiausios, lapai kaip iš Černobylio, buvo 2 moliūgai vidutinio dydžio (antras labai vėlyvas, dar žalsvokas buvo nuskintas), kai tuo pat metu lysvėje augalai kompaktiškesni, su 4-5 moliūgais. Aš sau išvadas pasidariau.
Lieka atviras klausimas dėl nitratų kiekio daržovėse- pati netikrinau, nes daugiau nepraktikuoju, bet gal kam aktualu.
Papildyta:
QUOTE(matuke @ 2013 04 24, 14:04)
...nes reikes jiem salygas sudaryti ta prasme kad zeme paruosti. velena neikasama tad darysiu pakeltas lysves is puresnes zemes, imesiu komposto kiek ten turiu.

Kam tiek vargti? Duobė kiekvienam daigui, į duobę galite įmaišyti ir komposto, o aplinkui arba kartonas, arba polietileninė plėvelė, arba mulčiavimas apsaugai nuo žolių.
Moliūgai kaip agurkai, jų šaknų sistema paviršutinė, nelabai išsiplėčia į šonus. Virkščiose ties kiekvienu lapu išleidžia augalas po šaknelę, kuri įauga sąlyčio su gruntu vietoje. Dėl tų šaknelių neverta kalti plačių lysvių schmoll.gif
Logiškiau būtų gaminti ilgas, bet siauras lysves vien tik augalų pasodinimui viena eile, o visas virkščias paleisti pieva, su būtina sąlyga, kad ji sezono metu NEBUS šienaujama.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo yerena: 24 balandžio 2013 - 13:22