Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai, agurkėliai

Jūs nesijuokit,bet turiu klausimą blush2.gif kaip purenat agurkus? Pas mane jie nemulčiuoti vieninteliai šiltnamyje (tiesiog neturiu jėgų aš ten brautis per jų lapus doh.gif ).Bandžiau biškį pakedenti,tai vien šaknys paviršiuje kur beliesi. Tai gal nieko nedaryt g.gif ?
Atsakyti
Mulčiuoju po agurkais, o po mulču dirva puri - nei kedenti reikia, nei pluta susidaro.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 06 01, 14:12)
Jūs nesijuokit,bet turiu klausimą blush2.gif kaip purenat agurkus? Pas mane jie nemulčiuoti vieninteliai šiltnamyje (tiesiog neturiu jėgų aš ten brautis per jų lapus doh.gif ).Bandžiau biškį pakedenti,tai vien šaknys paviršiuje kur beliesi. Tai gal nieko nedaryt g.gif ?

As tik rankom zoles apraunu ir daugiau ten nelendu. Mulciuoju dabar juos, tai ramiau bus.
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 06 01, 14:05)
As tik rankom zoles apraunu ir daugiau ten nelendu. Mulciuoju dabar juos, tai ramiau bus.

Purenu daugiau ,kai pasodinu daigus,po laistymo,lengvai pavirsiu,arba ravedama,Nemanau,kad siais metais Mb popino juos,teko jam daigus pasiaugint ,ir pasodint paciam.
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2013 06 01, 13:03)
Amarile, pasidalink patirtim, kaip geguzes gale tureti agurku jau savu  ax.gif

manau paslaptis yra tame, kad reikia turėti šildomą šiltnamį rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(rytorasa @ 2013 05 31, 12:28)
manau, kad voratinklinės erkės jiems kenkia...  rolleyes.gif

kaip jas išnaikinti?
Atsakyti
QUOTE(padraika22 @ 2013 06 01, 16:09)
manau paslaptis yra tame, kad reikia turėti šildomą šiltnamį rolleyes.gif

biggrin.gif thumbup.gif

Pas mane proba jau prie 2 savaites nuimta, ir žiūriu, kad kitą savaitę pradėsim vartoti tiek iš šiltnamio, tiek iš lauko vaisius. Gal net šaltibarščių puodui pakaks bigsmile.gif . Negaliu varyt dievo įmedį, nesiskundžiu jais, ypač, kad agurkus auginu pirmą kartą ax.gif , tik jau palaistymo negailiu, apšokinėju tuos kelis daigus, gal už kelių dienų bus jau gatavas ir dilgėlių raugas jiems - vitaminai skant smile.gif
Tiesa, savo daržovių niekada netręšiu cheminėmis trąšomis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo syri: 01 birželio 2013 - 16:35
Mes siandien jau irgi valgom pirmus agurkus is siltnamio thumbup.gif (po 1-2 nuo daigo priskyniau-polikarbonatinis siltnamis musu).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 01 birželio 2013 - 17:10
QUOTE(matuke @ 2013 06 01, 13:03)
Amarile, pasidalink patirtim, kaip geguzes gale tureti agurku jau savu   ax.gif

Datas,kada sejau,bijau rasyti,kad kas taip nedarytu blush2.gif Taikiaus prie menulio,tai isejo anksciau siais metais. Gerai,kad silti orai,tai pasiteisino,bet taip buna retai,ir galima labai nusivilti uzskurdinus daigus nepakankama siluma, taip,kad geguzeje valgyt,o neragauti agurkus gali kelis metus nepavykti. Siltnamis stiklinis,dvi naktis buvo sildomas elektra. Neturiu darzo,tad siltnamyje 24 daigai-maziau,nei pernai biggrin.gif .Kitamet gal dar maziau sodinsiu,geriau baklazanu ar papriku prisikisiu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 01 birželio 2013 - 18:48
QUOTE(amarrile @ 2013 06 01, 19:25)
Datas,kada sejau,bijau rasyti,kad kas taip nedarytu  blush2.gif Taikiaus prie menulio,tai isejo anksciau siais metais. Gerai,kad silti orai,tai pasiteisino,bet taip buna retai,ir galima labai nusivilti uzskurdinus daigus nepakankama siluma, taip,kad geguzeje valgyt,o neragauti agurkus gali kelis metus nepavykti. Siltnamis stiklinis,dvi naktis buvo sildomas elektra. Neturiu darzo,tad siltnamyje 24 daigai-maziau,nei pernai  biggrin.gif .Kitamet gal dar maziau sodinsiu,geriau baklazanu ar papriku prisikisiu ax.gif

SKANIAI ATRODO biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2013 06 01, 19:25)
galima labai nusivilti uzskurdinus daigus nepakankama siluma, taip,kad geguzeje valgyt,o neragauti agurkus gali kelis metus nepavykti.

Amarrile, gražūs, vienodi, kaip kareiviukai biggrin.gif Aš kelis rodničiokus turiu pasodinusi, tai irgi 5 jau suvalgėm agurkėlius, bet mane labiau džiugina tai, kad prieš savaitę pirmą pomidorą valgėm thumbup.gif
Atsakyti
sveikos merginos patarkite, mano ankstyvus agurkelius Kustavoj lauke manau, kad liga uzpuole, ant lapu atsirado tokios sausos geltonos demes, vienas is daigeliu eme suktis, lauke jie jau augina 4 tikraji lapeli, na tokie paauge pas mane, neturiu kaip nufotografuoti, net nezinau pirma karta susiduriu su tai, kuo purksti, siaiap nemanau, kad tai susije su maisto medziagu trukumu, labai lauksiu patarimu, is anksto dekoju 4u.gif
Atsakyti
nemanau,kad kas nors yra purskes kuo nors savo jaunus daigelius schmoll.gif Kad ir ligu kazin ar daug yra,nebent rusis sirgulinga,as su tokiom nesusiduriu,nes neksperimentuoju. Gal isauseje kada buvo,nuskink negrazius lapus pamazu. Paselis galetu buti tankesnis,pradzioje, kad israut prastesni butu galima ir ismesti,nes buna atsilikeliu truputi.
Atsakyti