Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Pasiskaitau cia jusu pasakojimus, apie pomidoru grudinima, taip ir uzverciu psl.,...As dar siltnamio neturiu lotuliukas.gif O palmes tai auga, jau pries ta paskutini uzsnigima pradejo vyras nuolauzas ardyti, viena puse apledejus, remai ledu uzdengti, pirkau juoda plevele, uzdengiau, atitirpo, kita diena sniego privare iki keliu, nebesimato net pleveles lotuliukas.gif Si savaitgali visvien surinks manau, jug atsilima pranesa. Bet zeme isalus pas mus, jug visa laika be jokios uzdangos. Bet bent sunesiu palmes pasigrudinti( ale jei sitaip silta pas kai kurias siltnamy, ar tai skaitosi grudinimas?) Ir jeigu bus apie + 15 , negerai juos isnesti, tiesiog i lauka?
Papildyta:
QUOTE(Kiipshiuke @ 2013 04 08, 16:53)
sveikos!

mano antro uzsejimo pomidorcikus pikiuot jau verkiant reikia.
sakykit, pagal bobuciu zababonus, pagal menulius ir pan siandien gera diena, o gal kaip tik pati blogiasuia smile.gif

Gal ir negerai darau, pikiuoju, kada reikia, paskutiniu metu, kada turiu noro biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 04 08, 17:08)
Pasiskaitau cia jusu pasakojimus, apie pomidoru grudinima, taip ir uzverciu psl.,...As dar siltnamio neturiu  lotuliukas.gif O palmes tai auga, jau pries ta paskutini uzsnigima pradejo vyras nuolauzas ardyti, viena puse apledejus, remai ledu uzdengti, pirkau juoda plevele, uzdengiau, atitirpo, kita diena sniego privare iki keliu, nebesimato net pleveles  lotuliukas.gif Si savaitgali visvien surinks manau, jug atsilima pranesa. Bet zeme isalus pas mus, jug visa laika be jokios uzdangos. Bet bent sunesiu palmes pasigrudinti( ale jei sitaip silta pas kai kurias siltnamy, ar tai skaitosi grudinimas?) Ir jeigu bus apie + 15 , negerai juos isnesti, tiesiog i lauka?
Papildyta:

Gal ir negerai darau, pikiuoju, kada reikia, paskutiniu metu, kada turiu noro  biggrin.gif

o kur cia lauke +15 blink.gif ax.gif ?

del pikiavimo as tai siandien ramiai pikiuociau....pati persodinejau i didesni vazona... nuo 22val Avinas, be del manes jis ir neblogas butent ppomidorams, ir tik pomidorams(Palade nesutiks su manimi, pagal ja geras laikas tik iki siandien vakaro)....bet va rytoj popiet jau jaunatis arteja, tai geriau iki rytojaus piet viska atlikti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tany: 08 balandžio 2013 - 17:14
QUOTE(Kiipshiuke @ 2013 04 08, 17:53)
mano antro uzsejimo pomidorcikus pikiuot jau verkiant reikia.

Nu,jei verkiant reikia,tai ir pikuoji,kam tuos daigus kankint?
Aš šiandien pirmą kartą bandžiau nešt į balkoną grūdint ir pirmi nuostoliai jau yra.Nutėškiau du nebepagydomai doh.gif Taip,kad man šiandien blogi tie dangaus ženklai...Palauksiu kada tas šaltis dings iš kiemo ir pagrūdinsiu,nes pirmyn atgal betūsant neliks ką ir šiltnamin sodint blush2.gif
Atsakyti
Nu va, aš pasiguosti norėjau, o joms, matai, mažai sniego. Lyginant su vakar, kai sniego iš viso nebuvo, tai čia daug, patikėkit. Beje, dedu palyginimui vaizdelį, kaip viskas atrodė po valandos...
Bet aš, nepaisant nieko pasisėjau, (šiltnamyje, žinoma) ridikėlių, salotų, narcizlapių, etc. Pomidorų į šiltnamį nenešiau ax.gif
http://www.part.lt/i...71615cd0946.JPG
http://www.part.lt/i...1aebbb2d679.JPG
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 04 08, 17:11)
o kur cia lauke +15  blink.gif  ax.gif ?

Taigi pranesa ,kad i sav. gala tiek kai kur bus biggrin.gif Sakau, gal ir musu siluma neaplenks biggrin.gif
Atsakyti
O man bajeris su pomidorais smile.gif galvojau auginu kazkokius mistinius "harilik" pomidorus ir Vilma, o pasirodo ten visur Vilmos. Ot , ant pakelio vilma mikroskopinem raidem uzrasyta , o Harilik didelem.

O kaip jum geltonieji p. Dygsta , maniskiai zymiai leciau nei raudoni ?
Atsakyti
Aciu, vadinas pikiuosiu drasiai. Jau po 4 didelius lapelius turi.. o uzlaikiau, nes zaiurus visuras savaitei i lova paguldes buvo blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kiipshiuke: 08 balandžio 2013 - 18:22
QUOTE(jolitamaria @ 2013 04 08, 19:16)
O kaip jum geltonieji p. Dygsta , maniskiai zymiai leciau nei raudoni ?

O koks skirtumas spalva? Vienodai auga man visi.Ir raudoni, ir geltoni, ir oranžiniai.
Atsakyti
QUOTE(padraika22 @ 2013 04 08, 13:42)
o tai per kiek laiko garstycios sudygsta? ir kokio dydzio buna kai sukasat? paskui turi kazkiek laiko praeit iki sodinimo pomidoru? na, kad suputu garstycios ar nebutinai  blush2.gif

Jos uzauga virs gero sprindzio,tada ir skvarbau.Ovienamet esu ir su ziedais garstycias skvarbiusi ... doh.gif ,nuo to niekas blogiau nepasikeite.
Jos lab greitai sudygsta ,manau per savaite tikrai.
Garstycias auginu taip ,kad jos iskvarbytos iki pomidoru sodinimo, siek tiek zemeje pavystu ir viskas.Nes kol pomidodai uzauga tu garstyciu zemeje nei kvapo nebelieka.
Tik visad seju kartu su rugiais ar kvieciais,manau trasa naturali nepamaisys 4u.gif
Siltnamyje labai greitai auga ,nes siluma dregme ... buna miskas tankus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 04 08, 16:34)
Kietaviškių šiltnamių pomidorai jau turbūt kelios savaitės kaip prekyboj yra.

kur? blink.gif Nemačiau dar.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 04 08, 20:09)
kur?  blink.gif  Nemačiau dar.

Maximoj, Iki prieš šventes jau buvo. Agurkai Kietaviškių dar anksčiau. Tik kai kainos 'nelabai seksovos', tai spėjo ir guminiais pavirst.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 04 08, 19:13)
Maximoj, Iki prieš šventes jau buvo. Agurkai Kietaviškių dar anksčiau. Tik kai kainos 'nelabai seksovos', tai spėjo ir guminiais pavirst.

agurkus tai mačiau, o va pomidorų - ne. Kainos pagal pavasarį biggrin.gif

Aš žiūriu į prognozes ir galvoju.. nebeapsimoka šiltnamy ridikėlių sėt, nespės jie užaugt, kol pomidorus reiks sodint (neprarandu vilties balandį juos susodint). Sėsiu tą smulkmę lauke. Va tuoj užšildys, sniegas nutirps, po savaitgalio skųsimės čia skaudančiais raumenimis po intensyvios mankštos žemės ūkyje smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 08 balandžio 2013 - 19:21