Įkraunama...
Įkraunama...

*Pavasariniai nėštukių namučiai*

mamos dar norejau jusu paklaust 4u.gif
man labai skauda ypac kai pavargus ar daugiau pavaikstau pilvo apacia,beveik kirksni,deneje puseje verysad.gif pas gyd tik birzelio pradzioje tai net nezinau ka galvoti blink.gif

as dar nejauciu judesiuku,nors visos sako kaip keista jau turetum jausti.nes antra karta laukiuosi,bet as ju nejauciu sad.gif ar buvo kam nors antra karta gimdziusiom ,kad veliau pradejo jausti judesiukus nei 17 sav?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilte-kns: 20 gegužės 2013 - 13:34
QUOTE(vilte-kns @ 2013 05 20, 10:56)
panos o jums tinsta kojos per karscius,nes nesuprantu kas mano kojoms doh.gif
vakarais skauda ir batai kazkokie mazi,nuspaudzia net pasutes per dirzelius,tai pagalvojau gal cia tinimas vadinasi doh.gif  mat per pirma nestuma nebuvo nieko panasaus doh.gif

kai pagalvoju manes pats grazumas laukia vasara,ot bajeris bus jai ji bus karsta ir teks man kankintis,nes panasu ,kad tie karsciai man ne i nauda:D
mes nidoje atostogausime nuo birzelio 16 iki 23 doienos gal kazkas bus panasiu laiku?

O tau tik kojos tinsta? Man rankos taip pat, na nėra kad žiauriai sutintų, bet nemaloniai jaučiasi. Bandau nurašyti karščiams, o penktasdienį pas gyd, tai išsiaiškinsiu, ji ir taip kiekvieną kartą klausia ar netinsta, tai gal taip gali būti?

Aš visą gyvenimą laukdavau vasarų, man +30 tai optimali temperatūra būdavo, o dabar vos egzistuoju, o jei dar reiktų vaikščioti doh.gif Kai pagalvoju, kad dar visa vasara prieš akis laukia... karsta.gif Dar neprarandu vislties, kad ji nebus labai karšta, o kitos tai vėl lauksiu karštos karštos flirt.gif

Beta, nebuvai pas O.K? Pradėjo smarkiai gal jau maltis sūnelis?
Atsakyti
QUOTE(Eufforija @ 2013 05 20, 14:05)
Nes nei vienas gydytojas nezino gi mano nestumo eigos, mato tik is korteles, o be to jei ir butu CP, nejau ji niekas neatliks nesusitarus? smile.gif  smile.gif  kazkaip del to ramiai jauciuosi ir tikrai lkol kas bent jau tartis nera poreikio schmoll.gif

labukas smile.gif Ta pati diskusija vyksta ir pas dvynukių nestuke.gif Kaip Beta rašė, amžinas klausimas čia... Bet - tu nešioji dvynius, komplikacijų rizika ŽENKLIAI didesnė, plius tau turi prižiūrintis gyd paskirti/sulanuoti gimdymo datą, mes gi jau nelauksim turbūt kada namie vandenys nubėgs cool.gif Paprastai sprendimas būna 37-38 sav. O iš kur tu žinosi?
Neatvažiuosi į AK priėmimą ir nepasakysi, kad "man liepė daryt CP, kai sueis 37sav." ? g.gif
Gerai, įsivaizduojam, kad tau daro ekstra CP. Tu nesitari. Tave susiuva ne patyręs gyd., o rezidentas, praktikantas, koks jaunėlis....
Sveikata - brangiausias turtas, tai kam juo rizikuoti???? Juk tokioj šaly gyvenam doh.gif
Kaip bebūtų, tai tavo sprendimas cool.gif

QUOTE(vilte-kns @ 2013 05 20, 15:32)
ar buvo kam nors antra karta  gimdziusiom ,kad veliau pradejo jausti judesiukus nei 17 sav?

Man. ax.gif Nors ir antras nėštumas, ir dar dvynukai, pajaučiau judesius apie 18 sav., ir tai tokius švelnius.... Nesibaimink, tuoj stuksens; matyt, dienų klausimas wub.gif

Beta, kaip su vežimu reikalai? cool.gif
Atsakyti
QUOTE(egk @ 2013 05 20, 14:35)

Beta, nebuvai pas O.K? Pradėjo smarkiai gal jau maltis sūnelis?

Nea, mano mazas kiek veliau pradejo po truputi krapstytis.Ne siauteja kaip kas diena, bet kazka veikia.Tai uzskaitau.

Vilte, nepanikuok, gal tavo mazas nusisukes yra, placenta gal kitoj padety, nu maza ka.O tu neturi doplerio ? Mes ana nestuma nusiirkom kazkoki Angel Sounds, kainvao gal 130 lt. bet kai tik uzeidavo neramumas, pasiklausydavom ir viskas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Beta1 @ 2013 05 20, 14:28)
Nea, mano mazas kiek veliau pradejo po truputi krapstytis.Ne siauteja kaip kas diena, bet kazka veikia.Tai uzskaitau.

Vilte, nepanikuok, gal tavo mazas nusisukes yra, placenta gal kitoj padety, nu maza ka.O tu neturi doplerio ? Mes ana nestuma nusiirkom kazkoki Angel Sounds, kainvao gal 130 lt. bet kai tik uzeidavo neramumas, pasiklausydavom ir viskas  mirksiukas.gif

ne beta neturiu sad.gif ideomu kur man toki isigyti?
Atsakyti
QUOTE(Beta1 @ 2013 05 20, 11:46)
Tai be abejo.Tas klausimas tartis ar nesitart yra amzinas ir su begalinem diskusijom.Man tai atrodo svarbiausia kaip jauciasi mama padarius viena ar kita sprendima ir kad tam vaikui paskui viskas gerai butu.Galu gale, jei matysi, kad reikalai prasti ir nesitaiso, bus vyras, kuris prie gimdyklos duru gales dosnu vaidint ir gelbet situacija  biggrin.gif

Zinai, vyras gali buti tuo momentu neadekvatus ir nepataikyt, kur kam ikist lotuliukas.gif O mamai pasirinkimas ir psaudimas visad milziniskas islieka ax.gif
O del to antakalnio, tai nezinau kaip dabar, bet ne truputi "prochodnoj dvor", eina, kas netingi pas tas gimdyves, mano vyras nezinodamas, netycia i ta infekcini ivrare, nieks ten neziuri doh.gif
QUOTE(Eufforija @ 2013 05 20, 12:05)
Ziuriu apie gimdymus kalbat... Jus su vienu vaikeliu svarstot tartis ar ne, o as su dviem planuoju nesitarti, nes nematau tikslo. Nes nei vienas gydytojas nezino gi mano nestumo eigos, mato tik is korteles, o be to jei ir butu CP, nejau ji niekas neatliks nesusitarus? smile.gif  smile.gif  kazkaip del to ramiai jauciuosi ir tikrai lkol kas bent jau tartis nera poreikio schmoll.gif

Saunu, kad su dvyniais rami thumbup.gif
Sniege, nera a musu salis tokia bloga, kiek teko apie gimdymus uzseny paskaityt doh.gif O ar neisgimdys ji dvieju, negi visos gimdancios dvynukus turi pinigeliu ir t.t., nemanau, kad tai problema, jei vaikiukai pasibels anksciau, tai gi neleis gatvei gimdyt smile.gif Aisku, rizika didesne, bet kartais ir del to vieno venintelio zuikiuko rizikuoji savo kunu ir krauju... Amzina dilema ax.gif

QUOTE(Caramelle* @ 2013 05 20, 12:15)
10 savaiciu jau gerai matesi, kad ne siaip prisivalgiau.  smile.gif

Na man tada turetu po savaitet pradet matytis lotuliukas.gif
QUOTE(vilte-kns @ 2013 05 20, 13:32)
as dar nejauciu judesiuku,nors visos sako kaip keista jau turetum jausti.nes antra karta laukiuosi,bet as ju nejauciu sad.gif ar buvo kam nors antra karta  gimdziusiom ,kad veliau pradejo jausti judesiukus nei 17 sav?

O gal placenta priekinej daly? g.gif
Atsakyti
[/quote]
Sniege, nera a musu salis tokia bloga, kiek teko apie gimdymus uzseny paskaityt doh.gif O ar neisgimdys ji dvieju, negi visos gimdancios dvynukus turi pinigeliu ir t.t., nemanau, kad tai problema, jei vaikiukai pasibels anksciau, tai gi neleis gatvei gimdyt smile.gif Aisku, rizika didesne, bet kartais ir del to vieno venintelio zuikiuko rizikuoji savo kunu ir krauju... Amzina dilema ax.gif
[/quote]

Užsieny yra tiesiog TOKIA sveikatos priežiūros sistema, o pas mus "viskas" yra perkama: dėmesys, pagalba, rūpestis ir pan. Taip, gatvėj neleis gimdyt, čia ne tas klausimas. Su dvyniais reikia nėštumo pabaigą visai kitaip sekti, kitus kriterijus vertinti. Jei nori šventos ramybės, turi tuo pati rūpintis, o ne aklai pasitikėti daktarais (Eufforija tuo kartą jau įsitikino tam pačiam superiniam BAK'e. Ir ten išleido jau daugiau nei kainuos gimdymas susitarus). Atvejų čia ne vienas yra. Pvz., dabar pas dvynukų mamas atėjo būsima mama iš Utenos, kur per echo iki 33 nėštumo sav nematė, kad ji laukiasi dvynių doh.gif Tai, pasakykit, ką ten gydytoja žiūrėdavo per echo ir ką matavo? blink.gif
Ir aišku, gatvėj, ji nepaliktų, pas ją ir gimdyt gali... Norėtum pati?
Nu ir nesakykit, kad neįmanomą sumą kainuoja tas gimdymas susitarus. Ne tokias sumas išleidom, kad taptumėm nestuke.gif Gali daug atsisakyti (Emaljungų, vibro kėdučių, atostogų ir kt.), bet rizikuoti tokioj situacijoj - mažų mažiausiai naivu cool.gif
Tai buvo Sniegės nuomonė, jūs neprivalote su ja sutikti, bet manęs neperkalbėsite schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sniege555: 20 gegužės 2013 - 16:23
QUOTE(vilte-kns @ 2013 05 20, 12:32)
mamos dar norejau jusu paklaust 4u.gif
*man labai skauda ypac kai pavargus ar daugiau pavaikstau pilvo apacia,beveik kirksni,deneje puseje verysad.gif  pas gyd tik birzelio pradzioje tai net nezinau ka galvoti blink.gif

**as dar nejauciu judesiuku,nors visos sako kaip keista jau turetum jausti.nes antra karta laukiuosi,bet as ju nejauciu sad.gif ar buvo kam nors antra karta  gimdziusiom ,kad veliau pradejo jausti judesiukus nei 17 sav?
*Cia tikriausiai raisciai tempiasi. Labai panasiai man buvo pirmo nestumo metu. Si nestuma skauda sonus, o ne apacioj.

**Viena antra karta mama rase, jog iki 22 sav nejaute judesiu. Jos placenta buvo prisitvirtinus prie priekines gimdos sieneles.
Dopleris tau padetu. As su juo jau 13ta savaite sirduke girdejau. 4u.gif Ir siaip, kai neramu buna - pasiklausau.

QUOTE(AnaMari @ 2013 05 20, 14:22)
Na man tada turetu po savaitet pradet matytis lotuliukas.gif
Pas mane yra diastasis recti. Tai dabar pilvas is viso diiiidelis. Kitos gimdyt su tokiu vaziuoja. lotuliukas.gif
Atsakyti
[quote=sniege555,2013 05 20, 17:21]
[/quote]
[/quote]

Užsieny yra tiesiog TOKIA sveikatos priežiūros sistema, o pas mus "viskas" yra perkama: dėmesys, pagalba, rūpestis ir pan. Taip, gatvėj neleis gimdyt, čia ne tas klausimas. Su dvyniais reikia nėštumo pabaigą visai kitaip sekti, kitus kriterijus vertinti. Jei nori šventos ramybės, turi tuo pati rūpintis, o ne aklai pasitikėti daktarais (Eufforija tuo kartą jau įsitikino tam pačiam superiniam BAK'e. Ir ten išleido jau daugiau nei kainuos gimdymas susitarus). Atvejų čia ne vienas yra. Pvz., dabar pas dvynukų mamas atėjo būsima mama iš Utenos, kur per echo iki 33 nėštumo sav nematė, kad ji laukiasi dvynių doh.gif Tai, pasakykit, ką ten gydytoja žiūrėdavo per echo ir ką matavo? blink.gif
Ir aišku, gatvėj, ji nepaliktų, pas ją ir gimdyt gali... Norėtum pati?
Nu ir nesakykit, kad neįmanomą sumą kainuoja tas gimdymas susitarus. Ne tokias sumas išleidom, kad taptumėm nestuke.gif Gali daug atsisakyti (Emaljungų, vibro kėdučių, atostogų ir kt.), bet rizikuoti tokioj situacijoj - mažų mažiausiai naivu cool.gif
Tai buvo Sniegės nuomonė, jūs neprivalote su ja sutikti, bet manęs neperkalbėsite schmoll.gif
[/quote]

Ech... vel eilini karta suku sau galva... Pasirodo, tas daktaras, kuris mane priziurejo BAK'e, priima gomdymus Santariskese doh.gif is vienos puses galejau niekur nebegti ir butu spakaina galva pas ka gimdyt, o kita vertus ar noreciau, kad jis priimtu gimdyma!?.. Esme tokia, kad vel nezinau ka daryt biggrin.gif biggrin.gif na dar eisiu penktadieni pas daktare, kuri db mane priziuri, pasikonsultuosiu su ja.
Atsakyti
QUOTE(sniege555 @ 2013 05 20, 15:22)

Beta, kaip su vežimu reikalai?  cool.gif

Nu radau as ta moteriske, uzsakiau vezima.Bandziau is tavo siustos paletes nurodyt ko noriu, tai prasidejo: "nezinau kiek laiko gamins toki", "tokiu dvynukams jau nebedaro" ir t.t. ir pan.Supratau, kad atmazus daro, nes jiem daug paprasciau paimti tai, kas jau pagaminta, paruosta ir tik vezk.Bet aij, nera man taip jau gyvybiskai svarbu su rutuliukais tas vezimas ar su zirniukais, bile ne zviegiantis salotinis biggrin.gif

Beje, 100 proc. sutinku su tavim del susitartu gimdymu.Uzsienio ir LT gimdymu net nera prasmes lygint, nes musu, LT tiek visuomenes, tame tarpe ir daktaru mentalitetas visiskai kitoks yra.Nesakau, kad blogesnis, sakau, kad kitoks.Gimdziau vyresneli ne LT, nieko nesitariau, nes ten tiesiog nera tokios "tarimosi" kulturos ir tikrai viskas buvo gerai.Bet musu gi ir salis kita ir poziuris kitas.Taigi as tiek drasos netureciau gimdyti nesitarus blush2.gif Man ypac keistas atsakymas buna, kad ner cia ko pinigus svaistyt.Jeigu tai pinigu svaistymas, tai kas tuomet yra ju nesvaistymas ? sukneles ir kitos smutkes ? o kad mane rezidentas siutu, arba net jei ir gydytojas tai darytu, bet pasikviestu visa kursa rezidentu pasiziurejimui (nes tu nesitarus, tai kaip ir niekieno paciente, galima suvest visa univera pas tave i gimdykla), tai nenoreciau.Eina sau, cia gi mano svarbiausias gyvenime ivykis vyksta ir mokomosios medziagos funkcijos as neatlikinesiu cool.gif
Atsakyti
[/quote]

Ech... vel eilini karta suku sau galva... [/quote]
Iš tikrųjų, tai ne forume tau tartis, o su savo protu ir širdim, nuojauta cool.gif

QUOTE(Beta1 @ 2013 05 20, 18:32)
- Nu radau as ta moteriske, uzsakiau vezima.Bandziau is tavo siustos paletes nurodyt ko noriu, tai prasidejo: "nezinau kiek laiko gamins toki", "tokiu dvynukams jau nebedaro" ir t.t.
--  LT tiek visuomenes, tame tarpe ir daktaru mentalitetas visiskai kitoks yra.

- įdomiai g.gif visų pirma, gerai, kad pavyko užsakyt. O dėl spalvų... Aš norėjau konkrečios iš gaminamų, o mane balamutino rinktis iš tos paletės cool.gif Aš tai žalią išsirinkau; kai tu parašei, tai net susimąsčiau, kad nebūtų "žviegiantis salotinis" lotuliukas.gif Salotinis ir skaisčiai oranžinis yra Baby City - baisus vaizdas blush2.gif
Ai, pamatysim, kai gausim. Jau labai įdomu darosi, kas čia mums išdegs hihihi.gif

-- drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Beta1 @ 2013 05 20, 17:32)
o kad mane rezidentas siutu, arba net jei ir gydytojas tai darytu, bet pasikviestu visa kursa rezidentu pasiziurejimui (nes tu nesitarus, tai kaip ir niekieno paciente, galima suvest visa univera pas tave i gimdykla), tai nenoreciau.Eina sau, cia gi mano svarbiausias gyvenime ivykis vyksta ir mokomosios medziagos funkcijos as neatlikinesiu  cool.gif

Be gimdyvės sutikimo joks rezidentas ir jokie studentai jos gimdyme negali dalyvauti. Nesvarbu ar susitarus, ar nesitarus. Prieš gimdymą visada duoda pasirašyti kruvą popierių, tarp kurių yra punktas apie studentų dalyvavimą...
Atsakyti