Įkraunama...
Įkraunama...

Bėgimas XIII

QUOTE(mylimuke @ 2013 05 03, 19:17)
Beje, kur radot pirkt P.Silkino knygą? Permečiau akim dabar nete, tai visur išpirkta  g.gif  Vilniuj gal kuriam knygyne užmatėt?

http://www.sofoklis....-kretingiskis-2
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2013 05 03, 17:58)
Manau, kad galima, ilginti atstumus, kaitalioti bėgimo tempus. Aš rudenį norėčiau pusmaratonį nubėgt, praeitam psl. straipsniukas buvo, kaip pasiruošt per 100 dienų, tai turiu dar 4 mėn su kapeikom, manau pavyks.  thumbup.gif

vat su bėgimo tempais man sunku. Negaliu prisiversti daryti tempo ir intervalines treniruotes. Žinau, kad idealu per savaitę turėtų vieną tempo, vieną intervalų ir vieną ilgą bėgimą, bet deja turiu valios tik ilgiesiems bėgimams blush2.gif
dėl pusmaratonio, tai manau 4 mėn yra labai daug laiko ir be problemų pasiruošit 4u.gif nėra ta distancija tokia baisi smile.gif Mano ilgiausia distancija buvo 10km prieš bėgant pirmąjį pusmaratonį. Bet maratono tai prisibijau unsure.gif
Buvo čia merginų maratonininkių, gal griš ir patars kąnors smile.gif
Atsakyti
Išbėgau šiandien kilometrą be sustojimo, čia man pasiekimas blush2.gif Greitis 1km. per 6,5-7min. Aišku po to jau sunkokai sekėsi bėgt, bet gera, kad pavyko thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(bamba @ 2013 05 03, 19:33)
vat su bėgimo tempais man sunku. Negaliu prisiversti daryti tempo ir intervalines treniruotes. Žinau, kad idealu per savaitę turėtų vieną tempo, vieną intervalų ir vieną ilgą bėgimą, bet deja turiu valios tik ilgiesiems bėgimams blush2.gif
dėl pusmaratonio, tai manau 4 mėn yra labai daug laiko ir be problemų pasiruošit 4u.gif nėra ta distancija tokia baisi smile.gif Mano ilgiausia distancija buvo 10km prieš bėgant pirmąjį pusmaratonį. Bet maratono tai prisibijau unsure.gif
Buvo čia merginų maratonininkių, gal griš ir patars kąnors smile.gif

as irgi tingiu intervalines begiot. reiktu gal vasara susiimt jomajo g.gif tempo dar dar, jei geros nuotaikos bunu, tai imaisau viena kita, nu bet intervalines tai tingiu. amzinai ziuret i laikrodi lotuliukas.gif
Atsakyti
Norėjau šian daugiau prasibėgt, bet kaip karšta, pompa totali doh.gif Tai 6,4 km 6:20/km
Įsigijau P.Silkino knygą , graušiu rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimuke: 04 gegužės 2013 - 11:38
QUOTE(Panikė @ 2013 05 01, 09:53)
O vat norėjau paklausti, kaip ruošiatės tokiom distancijom? Kokius atstumus maždaug bėgiojat per treniruotes/kaip dažnai? Kaži gal reikia kokias intervalines daryti, ar užtenka ir krosiukų? Aš pati bėgioju maždag po 5-6km 4dienas, 1laisva ir t.t. Svajoju irgi apie kokias didesnes varžybas, bet pirmam kartui galvoju 10km užteks, žiūrėsiu kaip seksis, tada gal ir pusmaratonį. Manau ištvermės turiu, nes įsivažiuoju tik po kokių 3km, tik aš iš lėtųjų bėgikų, per treniruotes bėgu 6,5-7min greičiu smile.gif

Labai spec pasiruosimo kaip ir neturiu, tiesiog jau metai kaip intensyviai begioju (priklausomai nuo metu laiko nuo 1-2 iki 3-6 kartu per savaite). Mano treniruociu metu begami atstumai dazniausiai 7 arba 10 km. retkarciai(karta per 2 savaites) nubegu 15 -18 km. ir viskas. As irgi ne is tu, kurios greitai bega smile.gif bet turiu istvermes ax.gif mano greitis per treniruotes svyruoja nuo 8 iki 10,8 cia matyt nuo nuotaikos ir nuo savijautos ta diena priklauso.

QUOTE(bamba @ 2013 05 01, 13:05)
aš abiejuose bėgt planuoju po 21km. Labai laukiu smile.gif O jūs gal ir abiejuose planuojat? smile.gif

gyvenciau as arciau ir as i Trakus noreciau smile.gif

QUOTE(Panikė @ 2013 05 01, 14:13)
Apie papildus galvojau, bet nežinau kokius, geriu bendrus multivitaminus moterims, žuvų taukus, vitaminus plaukams ir raumenukam baltyminius kokteilius kartais..  rolleyes.gif

aš nežinau tiksliai nuo ko, bet man paskauda ir kelius ir tą priekinį kaulą, nepamenu kaip vadinasi (tarp pėdos ir kelio), buvo vienu metu taip skaudėjo lankstant koją per kelį, bijojau kad kažkas labai rimto, bet praėjo po truputį patepliojus vaistais, retkarčiais paskauda kai persistengiu ar šiaip tokie jautroki būna, net nemoku paaiškint.. neturiu saiko kartais  doh.gif

as geriu c vitamina, kalci su vit D ir E, amino rugstis.
Man keliai skauda ir jautrus pasidaro kai ilginu distancijas, bet pripratus prie tokio kruvio as ju visai nebejauciu. Va antkauliai (vieta tarp pedos ir kelio mirksiukas.gif ) manes iki galo taip ir nepaleidzia. Paskauda kai tik prabegu 4-5 kartus per savaite

QUOTE(Pumpum @ 2013 05 01, 17:33)
O su kokia avalyne bėgat?

Del begimo avalynes g.gif na cia teoriju daug, o kuri teisinga kiekviena pasirenkam pagal save. Man geriausiai begt su Vibramais (isbandzius daug ir ivairiu begimui skirtu bateliu) man skauda maziausiai, koja jauciasi geriausiai, tik va blauzda "uzsipumpuoja" labiausiai lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Miss K @ 2013 05 04, 10:15)
as irgi tingiu intervalines begiot. reiktu gal vasara susiimt jomajo  g.gif tempo dar dar, jei geros nuotaikos bunu, tai imaisau viena kita, nu bet intervalines tai tingiu. amzinai ziuret i laikrodi  lotuliukas.gif

aš buvau sumasčius klausant muzikos pagal dainas bėgt, na tempą keist kai daina baigias, bet kad tos dainos skirtingo ilgio biggrin.gif o ir šiaip man nemalonu greičiau nei visada bėgt, bėgimas pasidaro kančia. Kiek esu bandžius tempo ir intervalus daryti, tai visą treniruotę saves klausinėjau, kodėl aš tai darau lotuliukas.gif Nenoriu griaut tos meilės bėgimui, nes bėgimas man labai didelis gyvenimo malonumas smile.gif

QUOTE(Sinderela @ 2013 05 04, 10:44)
gyvenciau as arciau ir as i Trakus noreciau smile.gif

gaila verysad.gif aš Jonavoj bėgti norėjau, bet dėl to važiavimo nebėgau
Atsakyti
QUOTE(bamba @ 2013 05 04, 12:48)
aš buvau sumasčius klausant muzikos pagal dainas bėgt, na tempą keist kai daina baigias, bet kad tos dainos skirtingo ilgio biggrin.gif o ir šiaip man nemalonu greičiau nei visada bėgt, bėgimas pasidaro kančia. Kiek esu bandžius tempo ir intervalus daryti, tai visą treniruotę saves klausinėjau,  kodėl aš tai darau lotuliukas.gif Nenoriu griaut tos meilės bėgimui, nes bėgimas man labai didelis gyvenimo malonumas smile.gif
gaila verysad.gif aš Jonavoj bėgti norėjau, bet dėl to važiavimo nebėgau

nu arba viena daina paimt ir pagal ja visa valanda. bet velgi, intervalai gi irgi ne vienodi turetu but...

o del greiciau nei visada... man irgi pradzioj buvo labai nemalonu save spaust ir greiciau begt, bet pries maratona, nusprendziau kad reiktu. ir nesigailiu. visu pirma, kai nusprendziu begt tadien tempui - begu trumpesni atstuma, nei iprastai. visu antra, ilgainiui (nu per pora menesiu) pastebejau, kad tokie tempo begimai duoda labai efektyvia ir greitai pastebima nauda. trecia, as begu tempui irgi tik salyginai greiciau. ty nevarau sprinteriu tempu, o tiesiog begu siek tiek greiciau, nei kad noretusi. bet neperspaudziant.

uztat turiu beda: mano begimo partneris - suo - nebespeja paskui, letenos per trumpos, ir nebenori su manim begiot verysad.gif

klausykit, gal kas turit kokiu padoriu intervaliniu pavyzdziu? mastau, kad gal mazu visgi verta butu... blush2.gif
Atsakyti
Miss K, įtikinai mane ta nauda iš tempo bėgimų biggrin.gif bandysiu ir aš, noriu pamatyt kažkokius rezultatus, nes dabar kartais atrodo vietoj įstigus. Nu bėgu beveik vienodu tempu neaišku kelinti metai doh.gif
reklamos auka aš lotuliukas.gif užtat gal per pirmąjį maratoną tau nė kartą mintyse padėkiosiu biggrin.gif
Atsakyti
Jungiuosi prie bėgikių ax.gif Gal galit patart, kiek pirmą kart bėgt? Bėgsiu stadione, vienas ratas - 250m. g.gif Bijau, kad nepadauginčiau. Šiaip, sportuoju namie, bet pabodo. Beje, galžinot kokių programų telefonui, susijusių su bėgimu? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jurguze @ 2013 05 04, 19:55)
Jungiuosi prie bėgikių ax.gif Gal galit patart,  kiek pirmą kart bėgt? Bėgsiu stadione, vienas ratas - 250m. g.gif Bijau, kad nepadauginčiau. Šiaip, sportuoju namie, bet pabodo. Beje, galžinot kokių programų telefonui, susijusių su bėgimu? ax.gif

QUOTE(Notmiau @ 2013 04 15, 16:58)
Truputis informacijos pradedančiosioms:
Pradžiai nepatariama iškart ir ištisai bėgti, pamėginsiu surašyti tai, ką pati sau pritaikiau pradėdama bėgti.. smile.gif
1. NEGALIMA bėgti tiems, kieno KMI didesnis nei 25. Turint antsvorį daug labiau pažeidžiami sąnariai ir dažniau gaunamos traumos. Turintiems antsvorį geriau pradėti greitu ėjimu, walking, ir numetus svorį pereiti prie bėgimo.
2. Bėgimo gerinimo programa suskirstyta į tris grupes: geltona, raudona ir juoda.
Geltona grupė - tiems, kas pradeda bėgti, neužsiima jokiu kitu sportu, tikslas: lėtai pereiti iš ėjimo į bėgimą.
Pirmas lygis - 2 minutės ėjimo + 1 minutė bėgimo, kartoti po 8 kartus.
Antras lygis - 3 minutės ėjimo + 2 minutės bėgimo, kartoti po 6 kartus.
Trečias lygis - 3 minutės ėjimo + 4 minutės bėgimo, kartoti po 6 kartus.
Raudona grupė - tiems, kurie pradeda bėgti ir jau praktikuoja kokį kitą sportą, tikslas - gerinti ištvermę.
Ketvirtas lygis - 3 minutės ėjimo + 6 minutės bėgimo, kartoti po 5 kartus.
Penktas lygis - 3 minutės ėjimo + 10 minučių bėgimo, kartoti po 4 kartus.
Šeštas lygis - 3 minutės ėjimo + 15 minučių bėgimo, kartoti po 3 kartus.
Juodoji grupė - tiems, kurie netoli profesionalų lygio.
Septintas lygis - 5 minutės ėjimo + 25 minutės bėgimo, kartoti 2 kartus.
Aštuntas lygis - 5 minutės ėjimo + 35 minutės bėgimo + 5 minutės ėjimo + 15 minučių bėgimo.
Devintas lygis - 5 minutės ėjimo + 45 minutės bėgimo + 5 minutės ėjimo + 15 minučių bėgimo.
Dešimtas lygis - 5 minutės ėjimo + 10km bėgimo.

Antrame temos puslapyje surašyta daugiau patarimų.

Telefonui labai patogi endomondo programėlė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amarcord: 04 gegužės 2013 - 20:02
QUOTE(overlook @ 2013 05 04, 10:14)
Išbėgau šiandien kilometrą be sustojimo, čia man pasiekimas blush2.gif Greitis 1km. per 6,5-7min. Aišku po to jau sunkokai sekėsi bėgt, bet gera, kad pavyko thumbup.gif

Šaunuolė thumbup.gif Paskui bus 2 km be sustojimo, 4, 5 ir t.t. smile.gif
Atsakyti