QUOTE(alfija @ 2013 04 17, 19:09)
aš tai niekaip negaliu suprast- o aš ką pasakiau? Ne savo nuomonę? Tarsi ji kokia visiems privaloma.
Įvaikinimas pasuka tą vaiko gyvenima visai kita kryptim. Būtent, kad jau kita šeima, kita giminė. Net pasakojan pastoviai- vis tiek jau atpjauta riekė.
Bet čia iš viso ne apie tai kalba kas geresnis, kas blogesnis. Šeimų sprendimai nesvarstomi. Bet pasakyt kaip įsivaizduoji, kaip jauti kaip mąstai- manau galima. Nemanau, kad turėtų labai reikėtų susireikšminti žmonių nuomones. Ypač jas tik skaitant.Ir anonimiškas. Juk šiuo atveju tai mes kalbam apie abstrakčius dalykus. Ne konkretų ką nors aptarinėjam.
Įvaikinimas pasuka tą vaiko gyvenima visai kita kryptim. Būtent, kad jau kita šeima, kita giminė. Net pasakojan pastoviai- vis tiek jau atpjauta riekė.
Bet čia iš viso ne apie tai kalba kas geresnis, kas blogesnis. Šeimų sprendimai nesvarstomi. Bet pasakyt kaip įsivaizduoji, kaip jauti kaip mąstai- manau galima. Nemanau, kad turėtų labai reikėtų susireikšminti žmonių nuomones. Ypač jas tik skaitant.Ir anonimiškas. Juk šiuo atveju tai mes kalbam apie abstrakčius dalykus. Ne konkretų ką nors aptarinėjam.
au ta "atriekta rieke" - kaip kas sugeba, kiekvienam kitaip. Kiek "atriektų riekių" bio šeimose. Ne tiek mažai...Kam giminė, kam draugai artimesni...žmogus iš esmės gyvena vienas tarp žmonių - bio/ne bio. Kiek sureikšminsim kiekvienu atveju, tiek ir bus.
Nieko tas įvaikinimas nepasuka daugiau negu globa, jei įtėviams priimtinos dabar populiarinamos nuostatos. Mano vaikai puikiai žino biomotinos, biotėvo pavardes, sunkiai, bet atsimena ir biomočiutės pavardę (visos skirtingos). kai supyksta dičkis grasina pasikeisti. Ramiai žiūriu - reikės, norės pasikeis. tą ir jam sakau. Svarbu nekurti iliuzijų ir priimti tikrovę tokią, kokia ji yra. Galiu pasivadinti nors meškiu Viniu, santykiai su žmonėmis ir aplinka nepasikeis iš esmės.
Nusavinti galima ir biovaikus. Jaučiu ir manau, kad globa pačiam vaikui leidžia jaustis autonomiškesniu su 'savais' pinigais, sava gimine...toks svarstymas tarsi iš "už tvoros" nuo šeimos, kurioje gyvena. Įvaikinti - priešingai - šiąpus tvoros su nuolatinių mąstymu kaip ją peršokti. Tai situacija artimesnė biologinių situacijai. Visi mes "peršokom per šeimos tvoras".
Vat parašiau, kaip jaučiu...labai daug negalvojus : Fas, alfija