QUOTE(alfija @ 2013 04 17, 21:07)
va tai aš tai sau ir įvardiju kaip atriektą riekę. Tos užsidarančios durys. Su globa kiek kitaip, net jei tos teisės ir apribotos neterminuotai. Tai vienų nesutinka giminės leisti įvaikinti, kitiems sunku sutvarkyti statusą. Man kažkaip atrodo jog didžiausia dalis yra tų kur nei įvaikinti nei globoti negalima.
Ta atriekta riekė bet kokiu atveju yra... juk vaikai jau yra atskirti nuo biošeimų

ir tas bendravimas su bio turbūt tik labai išskirtiniais atvejais yra teikiantis minimaliai neigiamų emocijų

na, aš pastaruoju metu gerokai daugiau mąstau... na... pvz, kas yra tos giminės? Man asmeniškai net mano pačios giminės nėra labai svarbios. Galbūt mūsų tokia šeima/giminė, kurie nejaučia poreikio ir noro giminiuotis, bendrauti...

Gal todėl tas pabrėžimas apie vaikų bendravimą su biogiminėmis man atrodo toks gerokai keistas.

man tie giminės būtų tėvai, seneliai ir broliai-sesės. Taigi tėvai paprastai turbūt būna asocialūs, tad bendraut globėjai nejaučia didelės motyvacijos, o tie bio irgi dažniausiai būna ne kondicijoj. Seneliai turbūt įvairiai, su vienais gal galima megzt ryšį, kiti gal tokie patys, kaip tėvai. Na, o broliai seserys, kaip Germinė minėjo, net ir su įvaikintais gali bendraut...

Ar aš klystu?
Kiek skaitau, globėjams sunkiausia ir būna ta "bendravimo su bioartimaisiais" dalis...

Juk rašo - išbalansuoja vaikus, vaikai laukia, bioartimieji dalina pažadus, kurių netesi... Tai irgi trauma tų ryšių palaikymas todėl, kad taip reikia...
Ar aš klystu?