Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralios kosmetikos gamintojai

QUOTE(shopingas @ 2013 05 04, 18:26)
Man tai kazkaip sunku patiket ta teorija - na nezinau, gal ir tiesa, gal ir ne.... Ant saves to nepastebejau. O AO sampunai ir kondicionieriai, tai man ziauriai riebina plaukus, neisivaizduoju kaip galetu issausint...

QUOTE(ZBITKA @ 2013 05 05, 12:00)
Man irgi tiko AO su Henna ir zaliaja arbata. Kaip tik mano riebiems plaukams blush2.gif
Papildyta:
As naudoju Benecos sviesiai ruda mirksiukas.gif

Aš jau Egyptian Henna kokį 3 buteliuką naudoju, tai tfu tfu tfu - nepastebėjau sausinimo. O ir riebioms šaknims gerai.
O vat dėl žalios arbatos girdėjau, kad po to šampūno kapinės sausiems galams. unsure.gif Tai šito gal net ir nebandysiu.
Atsakyti
QUOTE(illuminated @ 2013 05 05, 14:42)
Aš jau Egyptian Henna kokį 3 buteliuką naudoju, tai tfu tfu tfu - nepastebėjau sausinimo. O ir riebioms šaknims gerai.
O vat dėl žalios arbatos girdėjau, kad po to šampūno kapinės sausiems galams.  unsure.gif Tai šito gal net ir nebandysiu.

Man riebiems plaukams tiko Cattier sampunas su rozmarinais, plaukai tokie purus wub.gif wub.gif Laveros patinka tik balzamai, o Logonos sampunai nepadare ispudzio.. rolleyes.gif Dar patiko Annamarie Borlind riebiems plaukams. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 05 04, 22:13)
micefee, o kokie sampunai jusu  favoritai?smile.gif As kiek meginusi, tai tik Laveros mangu, roziu tinka. Kazkada tiko Logonos kreminis sampunas su bambukais ir Laveros obuolinis. Kazkodel nekartojau ju.

Kaip jau minėjau, man labiausiai JMO šampūnai patinka. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(micefee @ 2013 05 05, 17:34)
Kaip jau minėjau, man labiausiai JMO šampūnai patinka. smile.gif

kur perkate?
Atsakyti
QUOTE(Ereba @ 2013 05 05, 16:39)
kur perkate?

Iš feelunique pirkau, nes ne Lietuvoj gyvenu. Biotekose kartais būna nuolaidų šiai produkcijai.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 05 05, 00:13)

shopingas, minejote, kad pradejus eko sampunus, daugumos PH buvo aukstas-sarminiai. O ka, sintetiniu sampunu yra nesarminiu?

Čia turbūt man skirta. Aš tik dabar tai išsiaiškinau, bent jau savo keletos naudojamų eko šampūnų pH, jis svyruoja nuo 8 iki 10, o tai jau ne tik, kad viršija normalų plauko ir odos pH, bei neutralumo ribą, bet yra skaitomi šarminiais, juose esantis putoklis yra muilo pagrindu. Dar ką pastebėjau, kad eko šampūnuose dažnai būna ne vienos rūšies putoklių, nes gi eko šampūnų sudėtyje, po putoklio eina galybės aliejų, o su aliejumi galvos gi nelabai išsiplausi, todėl manyčiau putoklio koncentracija eko šampūnuose yra gana nemenka, todėl ir pH atitinkamai aukštesnis. Sintetiniu šampūnų yra ir su 3,8 pH - rūgštinių, toks pH artimas normaliam plauko pH, tokius rekomenduoja po braziliško tiesinimo, tam, kad plaunant, plauko žvyneliai neprasivertų ir nebūtų išplaunamas visoks brudas, kuris palaiko plauko tiesumą. Tarp visų skaitytų straipsnių buvau radusi nuotraukas per mikroskopą, parodyta kaip veikia skirtingo pH šampūnai, kuo šampūno pH buvo aukštesnis, tuo plaukas atrodė prasčiau po plovimo ir buvo jautresnis pažeidimams, dėl pakilusių žvynelių. Paprastai sintetinių šampūnų pH, bent jau tų maximinių, kiek radau svyruoja nuo 4 iki 6. Tikrai nebandau šitų savo pasvarstymų įpiršti kaip vienintelės tiesos, o tuo labiau, nesakau, kad eko šampūnai yra prastesni už sintetinius, anaiptol. Tiesiog iškėliau pH faktoriaus svarbumą plaukų būklei. Norisi tikėti, kad yra ir eko šampūnų su itin žemu pH, reikės bandyt pažaist su tom juostelėm smile.gif
Atsakyti
Aš tai būčiau linkusi pritarti šiai teorijai. Įdomu, niekada nebūčiau sugalvojusi tokio dalyko... Dar gi eko šampūnuose naudojami skirtingi putokliai - vienuose ne tokie agresyvūs, švelnesni, todėl ir šampūnai atitinkamai brangiau kainuoja. Šiaip manau šampūno esmė yra ne vien tik aliejai (kurių ten nėra didžiausias procentas), bet ir putokliai bei pagrindinė sudedamoji dalis. Pigesni šampūnai pagaminti vandens pagrindu, brangesni alijošiaus ir pan.
Atsakyti
Nu bet virsune. Isvada, kad sintetiniai sampunai geriau plaukui ir galvos odai?? Bet juk naturaliuose sampunuose putoklis ne SLS, ALS o naturalus. Tai jo prikrauna labia daug, kad putout ir del to toks aukstas sampuno PH? Galetu ir rasyti ant buteliuko PH, nes nesuprasi. Turbut Sante sampunu ph virsija visas ribas, nes plaukai kaip kaltuns pasisiausia po siu sampunu, isskytus kremini bambukini. O apskritai, egzistuoja nesarminiai sampunai?
ambicija, pagal jusu turima informacija,koks geriausias sampuno ph. Ar turi skirtis sampuno ph dazytiems ir nedazytiems plaukams, sausiems, riebiems? Ar yta vienas ph, kuris geriausiai tinkamas sampunui, kd plaukai dziaugtusi plaunami?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 05 gegužės 2013 - 20:33
QUOTE(Nidulia @ 2013 05 05, 19:31)
ambicija, pagal jusu turima informacija,koks geriausias sampuno ph. Ar turi skirtis sampuno ph dazytiems ir nedazytiems plaukams, sausiems, riebiems? Ar yta vienas ph, kuris  geriausiai tinkamas sampunui, kd plaukai dziaugtusi plaunami?

Manau, pagal šią teoriją sausiems, dažytiems plaukams geriau mažo ph šampūnas, normaliems natūralaus odos ph (4.5-5.5), o riebiems aukštesnio ph, bet klausimas, ar nenusausins tada galvos odos ir nesukels dar didesnio riebalavimosi, nes oda bus priversta atstatyti riebalų trūkumą. g.gif Čia tik mano pamąstymai...
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 05 05, 21:31)
Nu bet virsune. Isvada, kad sintetiniai sampunai geriau plaukui ir galvos odai?? Bet juk naturaliuose sampunuose putoklis ne SLS, ALS o naturalus. Tai jo prikrauna labia daug, kad putout ir del to toks aukstas sampuno PH? Galetu ir rasyti ant buteliuko PH, nes nesuprasi. Turbut Sante sampunu ph virsija visas ribas, nes plaukai kaip kaltuns pasisiausia po  siu sampunu, isskytus kremini bambukini. O apskritai, egzistuoja nesarminiai sampunai?
ambicija, pagal jusu turima informacija,koks geriausias sampuno ph. Ar turi skirtis sampuno ph dazytiems ir nedazytiems plaukams, sausiems, riebiems? Ar yta vienas ph, kuris  geriausiai tinkamas sampunui, kd plaukai dziaugtusi plaunami?

Na aš dar nedrįstu prieiti prie šitos išvados vienareikšmiškai.
Nešarminis šampūnas skaitosi, kurio pH žemiau nei 7, tai tokie dauguma tų eilinių "sintetinių" šampūnų ir yra, bet tai dar nėra labai geras rodiklis. Aš dabar bandysiu ieškoti šampūno su 4,5 - 5,5 pH. Dažytiems, kaip ir po ilgalaikio tiesinimo geriausias šampūnas su žemu pH, iki 5, tada lėčiau iš plauko bus išplautas pigmentas ir apskritai plaukai bus sodresnės spalvos, kai žvyneliai yra užverti, nes esant jiems praviriems, plaukas optiškai atrodo matinis, išblukęs. Tas pats liečia ir mūsų odą, aukštas pH išbalansuoja jos apsauginį sluoksnį, oda, nepajėgianti atsistatyti, sudaro palankią terpę įvairiems brudams kauptis. Egzemų, grybelio paveiktos odos pH yra pakilęs iki 6-7, iš ko peršasi išvada, kad pastoviai naudojant, priemones, kurių pH 8-9, ar aukštesnio - pvz muilas, darom didelę žalą, tiek odai, tiek analogiškai ir plaukams. Bet dar nereikia pamiršti, kad kiekvieno odos pH gali svyruoti individualiam intervale, tai ir lems, kad sausiems labiau tiks šampūnas su žemesniu pH, riebiems - su aukštesniu, tik persistengus, tarkim riebiai galvos odai naudot aukšto pH šampūną ir dažnai, tik dar didesnių problemų galima prisišaukti. Deja, tik dermatologinėje kosmetikoje žymimi tie pH, atrodo ta kosmetika vaistinių, bent jau didžioji dalis, tikrai nėra švari, bet žmonėms, turintiems problemų, su galvos ar kūno oda ar šiaip kamuojamiems dermatitų ir t.t. - pasiteisina kažkaip tos subalansuoto pH priemonės smile.gif Ir apskritai, kas liečia patį organizmą, anksčiau interneto platybėse sklandė mitai, kaip reikia šarminti savo organizmą, gerti sodą, kad virusai nepultų ir t.t., o pasirodo nė velnio, labiau rūgštinis organizmas pajėgus kovoti su ligomis, virusais, nors aišku, nereikia persistengti, pusiausvyra turi būti visur ir visada smile.gif
Atsakyti
ir kaip rasti aukso viduri?? Sampuna su zemu ph, bet be sintetiniu silikonu, SLS ir kito brudo??
Del organizmo saminimo-mesaedziai tikrai labai neuzsarmins organizmo, vaiksto sau rugstiniai:)
Atsakyti
QUOTE(ambicija @ 2013 05 05, 22:13)

Įdomi diskusija thumbup.gif , pastebiu, kad nuo didžiosios daugumos šampūnų plaukai lieka lyg pašiaušti bent porai val., kol susiguli. O taip pat nuo beveik visų šampūnų pleiskanoja galvos oda smile.gif Na bus įdomūs jūsų atradimai 4u.gif
Man, kaip ir micefee, labiausia tinka Jmo šamp.
Atsakyti