Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdos kaklelio konizacija

QUOTE(InJe*kcija @ 2014 01 16, 23:25)
LLetz yra pažeistų audinių pašalinimas elektros kilpa, t.y. vienas iš konizacijos būdų.
Pas mane cin2, ZPV 16 ir 52, tačiau konizacijos nesiūlė, nes kolposkopu tiesiog nesimato pažeistų vietų, nėra ko pjauti.
Kiek kalbėjau su ginekologe, pastojimas ir išnešiojimas po konizacijos - kiekvienai individualus. Vienos persileidžia po kelis kartus, neišnešioja, kitos sėkmingai pastoja, pačios pagimdo ir augina leliukus.
Patarimas: ką galite padaryti, tai nusiraminti ir pozityviai mąstyti smile.gif Nervai dar niekam nepadėjo smile.gif

Teisybe , na bet kaip juk nesinervuosi... Mna dare uk., as daug greiciau susisukau uk negu lt. lt man rado ascus, tada po 4men daryt zpv.si kart keistai bet lt vilkino..Uk man padare kollposkopija pabaltavo vietos tos, tada pasidaziau zpv, biopsija parode cin2. tai kaip butu galima spresti lletz tas pats kaip konizacija, pjaunamas pazeista dalis reiskia trumpinama. ? cia iseina mini operacija, jei ta pacia diena paleidzia o kita galima eiti I darba. Ar dazniausiai uztenka tyik vieno lletz ar reik daugiau? tai taip pat po sitos peracijos gabalas paimamas istirimui ar ne? kada lt daro pirma pap po sios operacijos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Evute* @ 2014 01 17, 00:07)
1. Ar dazniausiai uztenka tyik vieno lletz ar reik daugiau?
2.  tai taip pat po sitos peracijos gabalas paimamas istirimui ar ne?
3. kada lt daro pirma pap po sios operacijos? g.gif

1. visaip - ir vieno ir pakartoti reikia..
2. Turi būti paimamas, dalis šios operacijos tikslo yra išsiaiškinimas, kas ten gyvena.
3. Po 3 - 6 men priklausomai nuo gydytojos rekomendacijos
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2014 01 19, 13:03)
1. visaip - ir vieno ir pakartoti reikia..
2. Turi būti paimamas, dalis šios operacijos tikslo yra išsiaiškinimas, kas ten gyvena.
3. Po 3 - 6 men priklausomai nuo gydytojos rekomendacijos

Pakankamai issamui, supratimui.. smile.gif Bet , jeigu planuoji vaika kuo daugiau trumpini tuo blogiau, manau...

Tai jei paims ta ispjauta gabala istyirimui tai ka dar ten gali rasti? kuo tai skiriasi pries operacija darytos biopsijos ir koks skirtumas jei daro operacija manau aisku turo but kas ten yra o kam dar tirt po operscijos? ar ziurima kas giliau?
Taip iseina, be gydytojo rekomendacijos po operacijos paciai vaiku palavimais neuzsiimti. tik gydytojui paliepus?
Jei pries operacija rado cin2 girdejau buna po operacijos cin3. Tai ka, pjauna vel? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Evute* @ 2014 01 19, 17:59)
1. Pakankamai issamui, supratimui.. smile.gif  Bet , jeigu planuoji vaika kuo daugiau trumpini tuo blogiau, manau...
2.Tai jei paims ta ispjauta gabala istyirimui tai ka dar ten gali rasti? kuo tai skiriasi pries operacija darytos biopsijos ir koks skirtumas jei daro operacija manau aisku turo but kas ten yra o kam dar tirt po operscijos? ar ziurima kas giliau?
3. Taip iseina, be gydytojo rekomendacijos po operacijos paciai vaiku palavimais neuzsiimti. tik gydytojui paliepus?
4.Jei pries operacija rado cin2 girdejau buna po operacijos cin3. Tai ka, pjauna vel? unsure.gif

1. Gydytojai nedaro radikaliu intervenciju vaisingo amziaus moteriai, jei nera labai blogu dalyku. Pagal atliktus tyrimus matyti,kad konizacija pastojimui itakos neturi, bet padidina rizika cezariui. Po peracijos man gydytoja pasake, kad 80% galesiu gimdyti pati,kas liecia konizacija.
2. O ten gali rasti ir blogiau ir geriau. Jei jau vistiek salina bloga dali,kodel turetu jos netirti? Biospijos metu yra paimamas mazas gabalelis, o konizacijos metu yra kur kas didesnis tiriamos medziagos plotas.
3. Na, butu geriau visgi palaukti operacijos atsakymu.
4. Buna ir Cin3, buna ir blogiau, bet buna ir kad nieko neranda, tik tarkim uzdegima,kuris iskreipe rezultatus. Ar operacija bus kartojama, jei atsakymas yra ikiveziniai pakitimai tai neapsprendzia jos kartojimo. Ar kartojame apsprendzia tai,ar pjuvio krastuose liko pakitusiu lasteliu, jei neliko - skaitoma,kad viskas buvo pasalinta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lerikyte: 19 sausio 2014 - 19:56
QUOTE(Lerikyte @ 2014 01 19, 21:55)
1. Gydytojai nedaro radikaliu intervenciju vaisingo amziaus moteriai, jei nera labai blogu dalyku. Pagal atliktus tyrimus matyti,kad konizacija pastojimui itakos neturi, bet padidina rizika cezariui. Po peracijos man gydytoja pasake, kad 80% galesiu gimdyti pati,kas liecia konizacija.
2. O ten gali rasti ir blogiau ir geriau. Jei jau vistiek salina bloga dali,kodel turetu jos netirti? Biospijos metu yra paimamas mazas gabalelis, o konizacijos metu yra kur kas didesnis tiriamos medziagos plotas.
3. Na, butu geriau visgi palaukti operacijos atsakymu.
4. Buna ir Cin3, buna ir blogiau, bet buna ir kad nieko neranda, tik tarkim uzdegima,kuris iskreipe rezultatus. Ar operacija bus kartojama, jei atsakymas yra ikiveziniai pakitimai tai neapsprendzia jos kartojimo. Ar kartojame apsprendzia tai,ar pjuvio krastuose liko pakitusiu lasteliu, jei neliko - skaitoma,kad viskas buvo pasalinta.

Del cezario nelabai ir pergyvenu...nes pries 8 metus turejau cezari....turbot kad manau geriausia palaukti operacijos atsakymu ir tada planuoti...o jie turbot ateina per menesi? at vthe end cia uk biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites, treciadieni man dare konizacija, procedura uztruko dvigubai ilgiau nei yprastai nes kiek gydytoja sake nejo sustabdyti kraujavimo. Po narkozes pabudau sunkokai. Na ir dabar jau 5 diena po visko, vis dar rudai teplioju ir kvapas, zinokit yra toks kvapas kaip pasmirdusio kraujo gal sakyciau, net kompleksuot pradedu, pati ji uzuodziu nors ir yklotus keiciu gan daznai. Gal kas susidurete su tuom?
Atsakyti
QUOTE(Sani1983 @ 2014 01 20, 13:36)
Sveikos mergaites, treciadieni man dare konizacija, procedura uztruko dvigubai ilgiau nei yprastai nes kiek gydytoja sake nejo sustabdyti kraujavimo. Po narkozes pabudau sunkokai. Na ir dabar jau 5 diena po visko, vis dar rudai teplioju ir kvapas, zinokit yra toks kvapas kaip pasmirdusio kraujo gal sakyciau, net kompleksuot pradedu, pati ji uzuodziu nors ir yklotus keiciu gan daznai. Gal kas susidurete su tuom?

man buvo toks kvapas, ir labai kompleksuodavau net vengdavau eit i miesta ax.gif bet kazkur po 5 dienu ar savaites praejo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(w_ilt_e @ 2014 01 20, 12:55)
man buvo toks kvapas, ir labai kompleksuodavau net vengdavau eit i miesta  ax.gif  bet kazkur po 5 dienu ar savaites praejo  thumbup.gif

Vakar neiskentejau pasiskambinau operavusiai gydytojai tai ji man antibiotikus liepe nusipirkt, seimos gydytoja israse receptuka, sake kadangi negalejo sustabdyt kraujavimo teko nemazai ir prideginti, dodel tas sasas skleidzia toki nemalonu kvapa. siule i klaipeda pavazinet pasidaryt praplovimus arba vaiustukus pagert. tikiuosi pades, nes jau ryt i darba noreciau eit, o su tokiu kvapu tai nfaina butu. Ir tos mano isskyros dabar tokios ydomios, beveik kaip bespalves tik tokie kaip trupinukai rudi ant kasdieninio matosi. hmm cia kaip suprantu nuo to saso gal byra.
Atsakyti
QUOTE(Sani1983 @ 2014 01 21, 09:16)
beveik kaip bespalves tik tokie kaip trupinukai rudi ant kasdieninio matosi. hmm cia kaip suprantu nuo to saso gal byra.

is pradziu ir man taip buvo.
pasku prades vaizdas keistis
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2014 01 15, 12:01)
visaip ten buna.. tai nustoja, tai vel pradeda, veliau gali but net sunku atskirti ar tai mm, ar tas pats reikalas, o siaip tai pooperacinis laikotarpis tu nesamoniu gan ilgas.
Bet jei prades gausiai kraujuoti ir tikrai matysit,kad tai nenormalu - vaziuokite i priimamaji, gali buti,kad krentant sasui atsidenge kokia kraujagysle, ar labai skaudes, bus nemalonus kvapas, iskyru dauges ir pan. - kreipkites i savo gydytoja,gal prasidejo infekcija. Zodziu stebekit save.

Kiek ilgas? smile.gif Man po viskam ėmė darytis šitaip: prieš mėnesines visada kokias dvi dienas teplioja, po to pora dienų švaru, ir po to mmm. g.gif Šiaip viskas reguliariai prasideda, bet kodėl taip yra? Pradėjau domėtis apie endometriozę. Ką manote?
Atsakyti
QUOTE(Jolli @ 2014 01 21, 13:23)
Kiek ilgas? smile.gif  Man po viskam ėmė darytis šitaip: prieš mėnesines visada kokias dvi dienas teplioja, po to pora dienų švaru, ir po to mmm.  g.gif  Šiaip viskas reguliariai prasideda, bet kodėl taip yra? Pradėjau domėtis apie endometriozę. Ką manote?

ko gero iki trijų - keturių savaičių maždaug.
kaip ir neturėtų mmm taip prasidėti.. g.gif bett ir endometriozei maža požymių, turėtumėt daugiau nusiskundimų turėt jei tikrai tai ši bėda. Šiaip reiktų pasiklaust gydytojos, jei neramu, gal kas su hormonais negerai, ar su kiaušidėmis.
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2014 01 03, 20:01)
pamatysit,kad nieko ten ,,tokio''. Labai baisu tik iš anksto, o po viskam jausitės tikrai didvymoteriškai biggrin.gif

As jau po biobsijos smile.gif Kaip ir sakete, iskenciama biggrin.gif Kelis kartus onkocitologinio tepinelio paemimas buvo skausmingesnis ax.gif Zinoma, nemalonu, bet nera taip baisu, kaip atrodo.. Dabar tik bijau rezultatu... Nutolinu mintis ir net nepastebiu, kaip vel apie ta pati galvoju...
Dar turiu klausima... kodel kartais konizacija daro net neatlikus biopsijus, o kitais atvejais laukia biopsijos rezultatu. Idomu, nuo ko tai priklauso g.gif

Visoms 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti