Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdos kaklelio konizacija

QUOTE(mammy1 @ 2013 04 28, 21:28)
kaip mane nudziugino toks atsakymas!!!! tuo ir tikesiu! nes pakeisti nieko negaliu~!!!!

kaip noriu, kad viskas butu gerai,be jokiu nesklandumu... ir pagaliau buciau  nestuke.gif
p.s. po kiek laiko pradejote planuoti leliu, po operacijos? ta prasme...ir visa ta imtytuma? blush2.gif

po konizacijos saugojausi su prezervatyvais su vyru puse metu,tiek daktare sake,geriausia ,kad pasisalintu zpv.kartojau citologinius kas trys men.zpv pasikartojau po metu ir jo neberado thumbup.gif tyrimai buvo geri thumbup.gif tai po lygiai metu suplanavom antra vaikuti ax.gif ir sakyciau labai greit isejo,nes su pirmu keturis ciklus praleidau.manu,kad tiek ilgai galima ir nelaukti,bet as norejau,kad viskas susistovetu,o ir su vaikuciu nelabai skubejom tai metai praleke greit.stiprybes jums 4u.gif tikekit,kad viskas bus gerai,o taip ir bus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(w_ilt_e @ 2013 04 26, 14:25)
gegužs 10 d. bus tik atsakymai, o man sakė po 4 mėnesių atvykt operacijai jei aišku norėsiu pas jį operuotis. daugiau kiek supratau biopsijos nebedarys. o kada tau gimdymas?

Gimdyti man birzelio pradzioje, hm kaip idomiai tie daktarai kiekviena atveji vertina..O jum po 4iu men po gimdymo ar nuo dabar?Ir kaip idomiai kaip ilgai jums rezultatu laukti, man praejusi karta biopsijos atsakymas po 5 dienu jau buvo..ar jus rezultatu pati vaziuosite suzinoti ar telefonu?
Atsakyti
QUOTE(_noraa_ @ 2013 04 29, 08:09)
po konizacijos saugojausi su prezervatyvais su vyru puse metu,tiek daktare sake,geriausia ,kad pasisalintu zpv.kartojau citologinius kas trys men.zpv pasikartojau po metu ir jo neberado thumbup.gif tyrimai buvo geri thumbup.gif tai po lygiai metu suplanavom antra vaikuti ax.gif ir sakyciau labai greit isejo,nes su pirmu keturis ciklus praleidau.manu,kad tiek ilgai galima ir nelaukti,bet as norejau,kad viskas susistovetu,o ir su vaikuciu nelabai skubejom tai metai praleke greit.stiprybes jums 4u.gif tikekit,kad viskas bus gerai,o taip ir bus 4u.gif

na..bandysim ir mes kazka...klausim gydytojo konkreciia...
nes leliaus tai jau senai norim...
tik kai sugalvojom, kad JAU- pasirode bedu....
Atsakyti
QUOTE(DENIS1 @ 2013 04 29, 11:20)
Gimdyti man birzelio pradzioje, hm kaip idomiai tie daktarai kiekviena atveji vertina..O jum po 4iu men po gimdymo ar nuo dabar?Ir kaip idomiai kaip ilgai jums rezultatu laukti, man praejusi karta biopsijos atsakymas po 5 dienu jau buvo..ar jus rezultatu pati vaziuosite suzinoti ar telefonu?

po gimdymo, siaip po savaites paskambinau sako dar nera dabar geguzes 10 pasuk. sake kad telefonu pranes, nes vien del atsakymu vaziuot toki kelia doh.gif
manau ir nuo daktaro daug kas priklauso, kokia jo pozicija. nes kai kas cia rase kad siulo iskart CP ir tada "sutvarko" viska, o man vos ne grieztai GIMDYK ir vsio biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(w_ilt_e @ 2013 04 29, 11:27)
po gimdymo, siaip po savaites paskambinau sako dar nera dabar geguzes 10 pasuk. sake kad telefonu pranes, nes vien del atsakymu vaziuot toki kelia  doh.gif 
manau ir nuo daktaro daug kas priklauso, kokia jo pozicija. nes kai kas cia rase kad siulo iskart CP ir tada "sutvarko" viska, o man vos ne grieztai GIMDYK ir vsio biggrin.gif

Na tada Jums ir visoms cia esancioms kuo geresniu rezultatu..Na ir zinoma lengvo gimdymo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2013 04 29, 07:11)
tempimas normalu. Kad nukristų šašas organizmas jį pašalina su krauju t.y. krenta krešuliukas ir gali prasidėti kraujavimas. Kraujavimas prasideda tada jei per anksti viskas įvyksta ir atsiveria kraujagyslės. Todėl reikia pasisaugoti kad per anksti neįvyktų. Svarbiausias laikas nuo 10 iki 20 pooperacinio laiko dienos. Jei kraujavimas būtų ne didelis galima pasisaugoti, palaipsniui sumažės, jei didelis - vykti į ligoninę,kad sutvarkytų kraujagysles. Pirmos mėnesinės gali būti labai skausmingos. Antros jau buvo normalios smile.gif

Aciu uz atsakyma 4u.gif
Kol kas jausmas lyg pries mm budavo,tempia papilve biskuti ir teplioja. Ziuresime, kas bus toliau.
Atsakyti
Sveikos,

Kadangi daugelis jau esate praejusios gydymo etapus, tikiuosi sulaukti is Jusu patarimu ax.gif
Mano situacija tokia. Po profilaktinio patikrinimo paemus PAP, nustate LSIL. Rekomendacija buvo stebeti ir laukti. Uz 4 men. kartojau PAP, atsakymas LSIL. Tada kreipiausi i kita ginekologe-onkologe. Padare ZPV ir kai kuriuos baktereologinius tyrimus. ZPV ir dalis tyrimu teigiami. Israse zvakutes ir pasake, kad su lazeriu reikia salinti dali bloguju lasteliu. Labai stebejosi pasakymu - stebeti ir laukti.
Be abejo pradejau skaityti viska ka randu siais klausimais ir is tikruju daug kur raso, kad LSIS pranyksta. Esu siek tiek pasimetusi... Dar ir todel, kad pasake, jog planuoti pastoti, jog prireikus butu galima taikyti kitus gydymo metodus.
Atsakyti
Man kaip baisiai skamba gydytojų patarimai "planuoti pastoti, nors esama situacija jau nėra gera". Mano viena draugė gydytojui atsakė taip: gal mane išgydykit, nes kam man pastoti, jei paskui vaikas našlaitis bus. Žiauru, bet daug tiesos jos žodžiuose
Atsakyti
QUOTE(Neral @ 2013 05 01, 23:02)
Be abejo pradejau skaityti viska ka randu siais klausimais ir is tikruju daug kur raso, kad LSIS pranyksta. Esu siek tiek pasimetusi... Dar ir todel, kad pasake, jog planuoti pastoti, jog prireikus butu galima taikyti kitus gydymo metodus.

Idomu, kokius tuos "kitus" gydymo metodus turejo omeny?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo semtama: 02 gegužės 2013 - 10:47
QUOTE(Neral @ 2013 05 01, 23:02)
Sveikos,

Kadangi daugelis jau esate praejusios gydymo etapus, tikiuosi sulaukti is Jusu patarimu ax.gif
Mano situacija tokia. Po profilaktinio patikrinimo paemus PAP, nustate LSIL. Rekomendacija buvo stebeti ir laukti. Uz 4 men. kartojau PAP, atsakymas LSIL. Tada kreipiausi i kita ginekologe-onkologe. Padare ZPV ir kai kuriuos baktereologinius tyrimus. ZPV ir dalis tyrimu teigiami. Israse zvakutes ir pasake, kad su lazeriu reikia salinti dali bloguju lasteliu. Labai stebejosi pasakymu - stebeti ir laukti.

Tokiu atveju aš prašyčiau biopsijos. Su LSIL ir HSIL isvaiksciojau 5 metus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lerikyte: 02 gegužės 2013 - 11:40
QUOTE(Lerikyte @ 2013 05 02, 12:39)
Tokiu atveju aš prašyčiau biopsijos. Su LSIL ir HSIL isvaiksciojau 5 metus.

Pirmoji gydytoja irgi sake, kad galima pasidaryti biopsija. Antrosiosios nuomone buvo siuo klausimu priesinga- ko laukti? Kol gali buti blogiau. Pasikartosiu, kad antroji yra turbut viena garsesniu ginekologiu onkologiu Vilniuje.
Dvejones tokios. Jeigu tiesiog stebesiu ir pabloges.. Tada turbut reikes rimtesniu operaciju (kiek as suprantu didesnio pjovimo). Kitas variantas, jeigu stebesiu ir isnyks. Rizika su sveikata.
Merginos, o yra didele tikimybe salinant su lazeriu, kad isnyks tos blogosios lasteles? Ar tai tik laikinas problemos sprendimo budas? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Neral @ 2013 05 02, 18:55)
Merginos, o yra didele tikimybe salinant su lazeriu, kad isnyks tos blogosios lasteles? Ar tai tik laikinas problemos sprendimo budas?  4u.gif

Perskaiciau visas temas nuo pradzios apie konizacija. Rekomenduoju visom naujokem tai padaryti. Liudna matyti kiek daug merginu kencia nuo siu bedu verysad.gif Bet velgi istikus bedom, yra smagu, kad galima su kazkuom susilyginti simptomus ir visa kita. Taigi ACIU merginos uz pasidalintus isgyvenimus 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Deja, nemanau, kad kuri galetu pasakyti taip ar anaip geriau NEREAL
Man ginekologas aiskino, kad cia minimalus isikisimas, ir atseit nieko kitas, naujas ginekologas nematys ir nepasakys, kad buvo kas kakleliui daryta po mano konizacijos, Nupjausim ir dings bedos,man sitaip prizadejo. Paskaicius cia, neatrodo, kad minimali operacija. As turejau ASCUS,koloposkopija jokiu pakitimu nerode, sake kaklelis kaip jaunos mergaites svarus ir grazus, o va tepinelis negeras buvo ir laukiu dabar biopsijos rezultatu po kolonizacijos. Turiu pripazinti, as turejau nuojauta, kad man kazkas negerai. Nusilpes imunitetas, nuovargis ir stresai daro savo. Taigi gali buti,kad bus kazkas negerai. Bet velgi, jei laiku sugaus liga, bus imanoma pagydyti.
Perskaicius temas man pasirode kvailoki merginu pasakymai- "as jauna,negimdziusi", o jum pagimdziusiom jau atseit ne taip turetu galva skaudeti del bedu. Kaip tik mum pagimdziusiom, va man, su 4 vaikais mamai, kaip jaustis jei reikes kovoti su veziu. Ar neduok D palikti juos vienus. Ir is kur jus merginos semiates jegu ir optimizmo? As kuo toliau tuo labiau i depresija soku. Iki atsakymu laukti dar kelios dienos, bet vien pagalvojus apie negerus rezultatus supykina schmoll.gif
Kiek teko pastebeti, Lietuvoje geriau daktarai dirba nei cia. Is dalies pavydziu jum kas gydotes ten, nes as ne vienu is savo daktaru cia nepasitikiu. Gal teks ir man vaziuoti testi gydymu i Lietuva, jei bus didesnes bedos unsure.gif

O kaip jusu vyrai i ligas reaguoja? MB ignoruoja ir nekalba su manimi apie tai. O daugiau su kuom neturiu pasikalbeti. Artimiesiem nenoriu sakyti, kam jaudinti, juk ten uz Atlanto gyvendami nepade vis tiek niekuo. Bet su MB noretusi pabendrauti, tik jau galva neveza kaip. Sako jis man kad prisigalvoju ir vezio man tipo nebus. O tos paramos, psichologines, labai noretusi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolanciuxas: 03 gegužės 2013 - 06:02