Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdos kaklelio konizacija

QUOTE(Jolanciuxas @ 2013 05 03, 07:54)
Perskaiciau visas temas nuo pradzios apie konizacija. Rekomenduoju visom naujokem tai padaryti. Liudna matyti kiek daug  merginu kencia nuo siu bedu  verysad.gif Bet velgi istikus bedom, yra smagu, kad galima su kazkuom susilyginti simptomus ir visa kita. Taigi ACIU merginos uz pasidalintus isgyvenimus 4u.gif  4u.gif  4u.gif
Deja, nemanau, kad kuri galetu pasakyti taip ar anaip geriau NEREAL
Man ginekologas aiskino, kad cia minimalus isikisimas, ir atseit nieko kitas, naujas ginekologas nematys ir nepasakys, kad buvo kas kakleliui daryta po mano konizacijos, Nupjausim ir dings bedos,man sitaip prizadejo. Paskaicius cia, neatrodo, kad minimali operacija. As turejau ASCUS,koloposkopija jokiu pakitimu nerode, sake kaklelis kaip jaunos mergaites svarus ir grazus, o va tepinelis negeras buvo ir laukiu dabar biopsijos rezultatu po kolonizacijos. Turiu pripazinti, as turejau nuojauta, kad man kazkas negerai. Nusilpes imunitetas, nuovargis ir stresai daro savo. Taigi gali buti,kad bus kazkas negerai. Bet velgi, jei laiku sugaus liga, bus imanoma pagydyti.
Perskaicius temas man pasirode kvailoki merginu pasakymai- "as jauna,negimdziusi", o jum pagimdziusiom jau atseit ne taip turetu galva skaudeti del bedu. Kaip tik mum pagimdziusiom, va man, su 4 vaikais mamai, kaip jaustis jei reikes kovoti su veziu. Ar neduok D palikti juos vienus. Ir is kur jus merginos semiates jegu ir optimizmo? As kuo toliau tuo labiau i depresija soku. Iki atsakymu laukti dar kelios dienos, bet vien pagalvojus apie negerus rezultatus supykina schmoll.gif
Kiek teko pastebeti, Lietuvoje geriau daktarai dirba nei cia. Is dalies pavydziu jum kas gydotes ten, nes as ne vienu is savo daktaru cia nepasitikiu. Gal teks ir man vaziuoti testi gydymu i Lietuva, jei bus didesnes bedos  unsure.gif

O kaip jusu vyrai i ligas reaguoja? MB ignoruoja ir nekalba su manimi apie tai. O daugiau su kuom neturiu pasikalbeti. Artimiesiem nenoriu sakyti, kam jaudinti, juk ten uz Atlanto gyvendami nepade vis tiek niekuo. Bet su MB noretusi pabendrauti, tik jau galva neveza kaip. Sako jis man kad prisigalvoju ir vezio man tipo nebus. O tos paramos, psichologines, labai noretusi.

labai jus suprantu 4u.gif stiprybės jums 4u.gif o mano vyras taip pat niekaip nereaguoja, atrodo kad esu visiškai sveika ir kol laukiu atsakymų jis nesupranta dėl ko jaudinuos doh.gif ir kai pirmą kart pasiųlė daktarai išvis išimt gimdą tai jo reakcija o kas čia tokio verysad.gif nieko nepakeisi mes juk MOTERYS ir esam gana stiprios wub.gif
o aš dar atsakymų laukiu taip lėtai laikas eina kaip tyčia... doh.gif
Atsakyti
Labas mergaites, na va, as jau po konizacijos, nera ten ko bijoti, o laukti manau nereikia, reikia tikrintis reguliariai, nebijoti ginekologu, kad paskui nebutu pervelu. Po operacijos : 2 dienas geriau paguleti, paskui 9-15 dienos ira kritines, gali prasideti kraujavimas nes kris sasai, mano atveju problema buvo tame kad, is vienos kraujagysles labai sunkiai sustabde kraujavima, susilaikyti nuo lytiniu santykiu 6-8 savaites, na ir save pasaugoti, nedirbti sunkaus darbo. Stai visas pooperacinis laikotarpis smile.gif , nebijokit mergaites smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolanciuxas @ 2013 05 03, 06:54)

Perskaicius temas man pasirode kvailoki merginu pasakymai- "as jauna,negimdziusi", o jum pagimdziusiom jau atseit ne taip turetu galva skaudeti del bedu. Kaip tik mum pagimdziusiom, va man, su 4 vaikais mamai, kaip jaustis jei reikes kovoti su veziu. Ar neduok D palikti juos vienus. Ir is kur jus merginos semiates jegu ir optimizmo? As kuo toliau tuo labiau i depresija soku. Iki atsakymu laukti dar kelios dienos, bet vien pagalvojus apie negerus rezultatus supykina schmoll.gif
Kiek teko pastebeti, Lietuvoje geriau daktarai dirba nei cia. Is dalies pavydziu jum kas gydotes ten, nes as ne vienu is savo daktaru cia nepasitikiu. Gal teks ir man vaziuoti testi gydymu i Lietuva, jei bus didesnes bedos  unsure.gif

O kaip jusu vyrai i ligas reaguoja? MB ignoruoja ir nekalba su manimi apie tai. O daugiau su kuom neturiu pasikalbeti. Artimiesiem nenoriu sakyti, kam jaudinti, juk ten uz Atlanto gyvendami nepade vis tiek niekuo. Bet su MB noretusi pabendrauti, tik jau galva neveza kaip. Sako jis man kad prisigalvoju ir vezio man tipo nebus. O tos paramos, psichologines, labai noretusi.

Jolanciuxas - sakyciau daug moteru dabar noretu buti tavo vietoje. ASCUS - tai patys maziausi ikiveziniai pakitimai. Puikiai suprantu tiek negimdziusias merginas, kurios galvoja apie nestuma, ir isgirsta tokia diagnoze. Kuomet dar pati nezino, ar gali normaliai pastoti ir isnesioti vaikeli, o tokia operacija vaisingumo tikrai neprideda. Aisku, ir pagimdziusiai moteriai nera lengva kovoti su tais pakitimais. O del vezio - nei vienas negali buti garantuotas, kad nereikes kovoti, ir nesvarbu ar augini keturis vaikus, ar neturi nei vieno. Gal dabar visos cia drebam, kad neissivystytu gimdos kaklelio vezys, o po menesio suzinosim, kad sergam zarnyno, kepenu ar dar kurio kito organo III stadijos veziu. Apskritai - siandien sedim prie kompo - o ryt jau gali musu nebuti. Toks jau tas gyvenimas. Jokiu garantiju... Belieka dziaugtis ir vertinti sia diena.
As pati jau gal daugiau kaip metai su auksto laipsnio pakitimais (HSIL). Laukiuosi. Konizacija planuoju po gimdymo. Neturiu jokiu garantiju, kad tada teks salinti ne ikivezinius pakitimus, o vezi. Bet dabar jauciuosi laiminga. Turiu nuostabu vyra, kiekviena diena musu dukryte spardosi pilvely - argi tai nepakankami argumentai dziaugtis gyvenimu. O kodel dabar tureciau galvoti, kad musu vaikas bus naslaitis - juk nei vienas vaikas nuo to nera apdraustas. Vyras kaip ir as zino, kad po gimdymo manes laukia operacija. Bet apie tai dabar tikrai nekalbame kas diena, nes bent jau man to dabar nereikia. O kai ateis laikas - tada ir spresime problemas. Vistiek viskas visada kazkaip issisprendzia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(semtama @ 2013 05 03, 10:07)
. O kai ateis laikas - tada ir spresime problemas. Vistiek viskas visada kazkaip issisprendzia  smile.gif

Teisingi zodziai 4u.gif Aciu 4u.gif

Nenorejau izeisti ne vienos, taciau visur kartojos tie pasakymai perskaicius visas temas, tai ir parasiau... Visos mes vienodai jaudinames ar gimdziusios ar ne verysad.gif

w_ilt_e ir DziuguteS Geru rezultatu 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Atsakyti
Ar yra kam buvę: prieš Velykas dariausi sorpo tyrimus - žpv ir onkocitologinį į terpę. Rado 16 ir ASCUS. Susidėjau DALACINO žvakutes . Prieš gerdama priešvirusinius vastus, nutariau pakartoti, bet dariausi privačioj klinikoj ir ėmė mano akušerė. Onkocitologinio dar neturiu, bet ŽPV nerado. Akušerė tikra, kad paėmė gerai. Kaip taip gali asitikti?
Ir džiaugtis bijau....per gerą mėnesį ar gali dingti..?

Čia kaip tam anekdote:
Pamečiau ŽPV, radus - NEGRĄŽINTI.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KRŪTA: 03 gegužės 2013 - 21:22
QUOTE(KRŪTA @ 2013 05 03, 21:18)
Ar yra kam buvę: prieš Velykas dariausi sorpo tyrimus - žpv ir onkocitologinį į terpę. Rado 16  ir ASCUS. Susidėjau DALACINO žvakutes . Prieš gerdama priešvirusinius vastus, nutariau pakartoti, bet dariausi privačioj klinikoj ir ėmė mano akušerė. Onkocitologinio dar neturiu, bet ASCUS nerado. Akušerė tikra, kad paėmė gerai. Kaip taip gali asitikti?
Ir džiaugtis bijau....per gerą mėnesį ar gali dingti..?

As zalia sitam reikale, tacau kiek teko skaityti, jeigu geras imunitetas, ASCUS praeina... Bet Tavo vietoje as pasidaryciau pakartotina tyrima uz kokiu 3men. Mano atveju as kasmet dariausi pilna tyrima pap su zpv ir visda viskas buvo ciki, o siemet, jau blogai...
Atsakyti
QUOTE(Jolanciuxas @ 2013 05 03, 21:21)
As zalia sitam reikale, tacau kiek teko skaityti, jeigu geras imunitetas, ASCUS praeina... Bet Tavo vietoje as pasidaryciau pakartotina tyrima uz kokiu 3men. Mano atveju as kasmet dariausi pilna tyrima pap su zpv ir visda viskas buvo ciki, o siemet, jau blogai...

Suklydau, nerado žpv, onkocitologinio dar nera atsakymo.
O kas jums?
Atsakyti
"tu" ne jus prasyciau smile.gif Nesijauciu tokia sena dar smile.gif
Problema, kad cia, daktarai neaiskina rezultatu. Neaptarineja ta ar ana daryti, pasake taip ir viskas. I kompa ilinde ziuri,skaito. As pastebejau ASCUS visur dominavo. Man doc sake, kad maziau skaityciau, nes atseit prisigasdinsiu be reikalo. Tik sake jog pries konizacija operacineje apziures viska su mikroskopais ir tada nuspres ar su lazeriu ar su skalperiu operuos. Jei minimaliai pasalinti reikes, naudos lazeri, o jei daugiau, skalperi. Deja, ant lapo uzrasyta,kad naudotas skalperis, reiskias, pjove daugiau. Nors pries tai ofise kai ziurejo sake jog kaklelis atrodo svarus. Del to ir jaudinuosi nezinodama kas kaip padaryta ir kokie rezultatai bus.
Is kur ir kaip pasisemti optimizmo?
QUOTE(KRŪTA @ 2013 05 03, 21:24)
Suklydau, nerado žpv, onkocitologinio dar nera atsakymo.
O kas jums?

Atsakyti
http://www.kvantinem...-isgydomas.html
Atsakyti
QUOTE(semtama @ 2013 05 03, 11:07)
Gal dabar visos cia drebam, kad neissivystytu gimdos kaklelio vezys, o po menesio suzinosim, kad sergam zarnyno, kepenu ar dar kurio kito organo III stadijos veziu. Apskritai - siandien sedim prie kompo - o ryt jau gali musu nebuti. Toks jau tas gyvenimas. Jokiu garantiju... Belieka dziaugtis ir vertinti sia diena.

tikra tiesa.... liudna, bet tokia realybe.
Atsakyti
QUOTE(Jolanciuxas @ 2013 05 04, 06:01)

g.gif iki ko viskas ritasi verysad.gif
Atsakyti

QUOTE(Jolanciuxas @ 2013 05 03, 16:55)
Teisingi zodziai 4u.gif Aciu 4u.gif

Nenorejau izeisti ne vienos, taciau visur kartojos tie pasakymai perskaicius visas temas, tai ir parasiau... Visos mes vienodai jaudinames ar gimdziusios ar ne verysad.gif

w_ilt_e ir  DziuguteS Geru rezultatu  4u.gif  4u.gif  4u.gif

paprieštarausiu.
Visų pirma,kodėl jūs turėdama pačius minimaliausius pakitimus galvojat save priskirt prie sergančiųjų vėžiu? blink.gif juk pakitimai ikivėžiniai.

Dabar kitas dalykas, matau nesuprantate tų, kurios negimdžiusios. Jūs turite keturis vaikus, jei jūsų atsakymas būtų blogas, esant reikalui, rimtos ligos atveju kad jus išgelbėti, galima imtis įvairių gydymo būdų, kurie nerekomenduojami negimdžiusioms, galima išimti gimdą ir gyventi ilgą ir laimingą gyvenimą. O ką daryti toms,kurios negimdžiusios ir tarkim sužino,kad serga kurios nors stadijos vėžiu, o svajoja apie laimingą šeimą ir bent vieną vaiką? O joms viena išeitis išimti gimdą? Ar dažnas vyras norintis gyventi pilnavertišką gyvenimą ir svajojantis apie vaikus bus pasiaukojantis ir gyvens kartu? kaip jaustis moteriai,kuri gali neturėti galimybės išnešioti net to vieno vienintelio vaiko??
na,žinokit, man tai skaudu... gali to nesuprasti tik žmogus neturėjęs tokių minčių prieš akis.... aš nenorėčiau,kad man dar kartą gyvenime tai tektų pervirškinti per save..
Dažna mūsų iki konizacijų su tokiais tyrimais, kaip turite jūs mielai apsikeistų vietomis... Aš suprantu,kad pergyvenate ne tik dėl savęs,bet ir dėl vaikų,šeimos, kad tai liečia jau ne tik jus bet ir 5 asmenis aplink, bet apsidairykite,turite penkis brangiausius žmones aplink,kuriais turite rūpintis ir būti stipri.

Papildyta:
QUOTE(Jolanciuxas @ 2013 05 04, 04:55)

jei jums būtų vėžys tai greičiausiai ir citologinio tyrimo metu tiek kolposkopinės apžiūros metu gydytojai tai matytų.
Jūsų atsakymas ASCUS, toliau eitų LSIL, tada HSIL. DAr galima skirstyti smulkiau. JŪsų atsakymas tarkim yra CIN. TOLIAU būtų CIN1, CIN2,CIN3 - CIS ( CA in situ). Man prieš operaciją ir po buvo paskutinis ikivėžinis laipsnis CIN3-CIS. Pažiūrėkite, kuriame žingsnyje esate jūs. mirksiukas.gif pradžių pradžioje.
Atsakyti