Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai 2013 (balandis)

QUOTE(Marmaledas @ 2013 04 25, 14:18)
Aš tai nesuku galvos dėl ūgių jau, nors kažkur labai rašiausi, žymėjausi kai sėklas rinkausi, ale dabar tai rami kaip belgas estijoj- aukštesnių nei 1,80 neprisirinkau, pagrindas 1,50 netgi, tai jau tegu tik bujoja mažuliai  biggrin.gif

Mat pas mane kai veisles ivairiu ugiupasirodo biggrin.gif , trys lysves, per viduri auksciausia, tai butu nelogiska nesuzinojus, ir pasodinus olialia pvz., o koki aukstaugi prie siltnamio sono glausti. Va ir delioju dabar, kaip sodinti reikes, nes tikiuosi, kad pabaigs man sestadieni tuos takelius daryti ir as jau galesiu sodinti, laiko nebedaug liko mirksiukas.gif Cia mano planai tokie, kol kas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 04 25, 15:24)
aha, spakaina...  smoke.gif  biggrin.gif
O jei rimtai, tai neduok die, tookios nelaimės, kaip šiltnamio neturėti...  doh.gif Visi pašaliai daigais nukrauti, praeit neįmanoma, o dar arbūzų, moliūgų pasisėjau, tuos irgi reikia kažkur talpinti, o pomidorai vietos neužleidžia... Ai, dar pagailo kambaryje riogsančių, tystančių pomidorų daigelių, tai į lauką ištempiau, tai, aišku, saulė lapus nudegino..  doh.gif Nu, bet neilgai liko laukti, šiandien jau žadėjo šiltnamį atvežti, tai reiks MB neduoti ramybės ir greičiau statyti...  umn.gif

Oi, taip... Man ir nelaime butu, jei dar siltnamio netureciau, o daigai ant palanges stypsotu schmoll.gif blink.gif Jauciu kieme palapine pastatyciau is agro kokia ir ten sedetu per dienas jie doh.gif
Man ir tiek visko is MB reikia, o tas vargsas darbais apsikroves, savaitgaliais staybos, i tarpus dar man lysve kokia pakelta surencia. O dar kiek visko laukia ir reikia ir paciai darbu kiek yra, tai nors persiversk per galva. O vaikai sia savaite serga, kad kur galas tas ligas. Surado laika, kada apsilankyti ligos, kai darbu kalnas. Ka ziema veike kazi??? g.gif
Atsakyti
ojojoj, apie darbus tai ir aš tyliu, vakar mažiai abu kosi, sloguoja, sakau- sėdit namie, o aš tipo einu šunį pašert, trumpam, tai ta proga dar biski pagrėbliavau šen ten, šiltnamio taką pjuvenom išpyliau storai, nu, žodžiu- po biski po biski ruošiuosi kokios nakties darbui didžiam- sodinimui. Mb nesužavėtas mano užduotimis, nu bet sakau- ėst tai gerai, tai krutink uodegą. Nudiegtas vargšas buvo, apkaltino mano šiltnamį kai prašiau sniego prikast, o pasirodo kad čia reakcija į skiepą nuo erkių tokia žiauri buvo, dabar jau daugmaž atstatė manualininkai, jau ir atsistoja neperkreiptu veidu, ir kirvuku pamojuoja kai reikai kažkiek ( gerai kad slyva sena ir papuvus, daug žaist nereikėjo- pokš- driokst ir viskas). Jau kartais matau save bėgančią ryte šiltnamio atidaryt, vakare uždaryt, derliaus nusiskint....vsio, svaigstu- vasara, kur tu????
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 04 25, 14:24)
aha, spakaina...  smoke.gif  biggrin.gif
O jei rimtai, tai neduok die, tookios nelaimės, kaip šiltnamio neturėti...  doh.gif Visi pašaliai daigais nukrauti, praeit neįmanoma, o dar arbūzų, moliūgų pasisėjau, tuos irgi reikia kažkur talpinti, o pomidorai vietos neužleidžia... Ai, dar pagailo kambaryje riogsančių, tystančių pomidorų daigelių, tai į lauką ištempiau, tai, aišku, saulė lapus nudegino..  doh.gif Nu, bet neilgai liko laukti, šiandien jau žadėjo šiltnamį atvežti, tai reiks MB neduoti ramybės ir greičiau statyti...  umn.gif

Nepergyvenk, mano irgi tik sekmadieni pastate, o jei jau atvezti zadejo, tai tuoj ir susodinsi mirksiukas.gif
QUOTE(Asese @ 2013 04 25, 14:25)
Zikai, Bolzano tikrai  virš 2,50 m ūgio  4u.gif

Nu va, gerai, kad uzklausiau,buciau sugrudus prie zemaugiu kitu, dekui 4u.gif
QUOTE(*Aukse* @ 2013 04 25, 14:25)
Apie melynuosius, tai lyg rase Regila,kad aukstaugiai, jei neklystu  g.gif

O del to pusiau aukstaugiai, tai skaitau, kur iki 1.8m auga. Pusiau zemaugiai, tai tokie kur apie 1 m. O zemaugiai, tai tokie man kur apie 50 cm, kaip betaluxai kokie.

uzsizymejau, kad auksti, gal Regila parasys pasijungus, aciu 4u.gif
Nu va va, as taip mazdaug ir paskirciau, tai favoryt , logystica turbut brauksiu is saraso, nu nebent po 1 daigeli koki, kitus gal laukan istremsiu, geriau i ju vieta ikisiu koki read pear ar corazona, mano vyrui ju forma labai patinka lotuliukas.gif

Tiesa, matuke, o kasper kokio mazdaug aukscio bus, gal zinai? Planavau lauke, bet sakau, gal viena i siltnami sodinti...
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 04 25, 15:37)
Nepergyvenk, mano irgi tik sekmadieni pastate, o jei jau atvezti zadejo, tai tuoj ir susodinsi  mirksiukas.gif
Nu va, gerai, kad uzklausiau,buciau sugrudus prie zemaugiu kitu, dekui  4u.gif

uzsizymejau, kad auksti, gal Regila parasys pasijungus, aciu  4u.gif
Nu va va, as taip mazdaug ir paskirciau, tai favoryt , logystica turbut brauksiu is saraso, nu nebent po 1 daigeli koki, kitus gal laukan istremsiu, geriau i ju vieta ikisiu koki read pear ar corazona, mano vyrui ju forma labai patinka  lotuliukas.gif

Tiesa, matuke, o kasper kokio mazdaug aukscio bus, gal zinai? Planavau lauke, bet sakau, gal viena i siltnami sodinti...

Jie prie tu kur iki metro, auginu as du daigus nuo sausio, bet jei nelabai skuba zydeti g.gif tos pacios sejos polkutes ir vspiska jau pomidorus augina , nors raso kad ankstyvi tie kasparai ir derlingi g.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 04 25, 14:37)

uzsizymejau, kad auksti, .

pas mane, tikiuosi, kad žemas bus, nes taip ant pokelio deklaruojama. Aš patikli
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2013 04 25, 14:44)
Jie prie tu kur iki metro, auginu as du daigus nuo sausio, bet jei  nelabai skuba zydeti  g.gif  tos pacios sejos polkutes ir vspiska jau pomidorus augina , nors raso kad ankstyvi tie kasparai ir derlingi   g.gif

supratau, nu ytai gal tikrai viena i siltnami sodinsiu, matysiu, kaip cia susidelios, skaiciau rusu forume, kad laaaabai skanus, ne tik derlingi wub.gif
Vspiska kiek suprantu irgi iki metro ugio?
QUOTE(Marmaledas @ 2013 04 25, 14:59)
pas mane, tikiuosi, kad žemas bus, nes taip ant pokelio deklaruojama. Aš patikli

Tai gal ne apie ta pati kalbam? Pas mane ner pakelio, as is Regilos siunciausi, dabar neber jo prie seklu, todel nebeprisimenu, kaip ten buvo parasyta blush2.gif Dabar dar cekavniau pasidare, vienintelis neziniukas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zikas1970: 25 balandžio 2013 - 15:09
QUOTE(madmuazele @ 2013 04 25, 13:49)
Svarbiausia, kad visi cheriukai nebutu biggrin.gif Tada bus sakes doh.gif

Nius tai, o kam priminei čeriukus, visai pamiršus apie tokius buvau lotuliukas.gif Ai, bus kaip bus, bus čeriai, vadinasi valgysim saldainiukus biggrin.gif

QUOTE(matuke @ 2013 04 25, 14:19)
Gaudvile dekinga uz rupestinguma, o ta Kauno Baze tai cia  ale Gariunai ar Senuku tipo ?

Gariūnų mirksiukas.gif

QUOTE(Marmaledas @ 2013 04 25, 14:28)
o tai kaip čia suprast- sodino pailgus- užaugo apvalūs ir kažin ar tie ar gali būti formų varijantai? nu įdomus fruktas tada lotuliukas.gif

Viskas žymiai paprasčiau, veislės nėra pilnai išgrynintos arba tiesiog sumaišytos sėklos pakuojant.

QUOTE(Marmaledas @ 2013 04 25, 15:18)
Aš tai nesuku galvos dėl ūgių jau, nors kažkur labai rašiausi, žymėjausi kai sėklas rinkausi, ale dabar tai rami kaip belgas estijoj- aukštesnių nei 1,80 neprisirinkau, pagrindas 1,50 netgi, tai jau tegu tik bujoja mažuliai  biggrin.gif

Hmmm, o kas žiemą vazoninių kalną prisirinkęs buvo? g.gif Taigi bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 04 25, 15:21)
Nius tai, o kam priminei čeriukus, visai pamiršus apie tokius buvau  lotuliukas.gif Ai, bus kaip bus, bus čeriai, vadinasi valgysim saldainiukus  biggrin.gif

Sakai nori cheriu? Zinok ir man ju uzsireike, vos ne plaukus roviausi kodel nepasisejau doh.gif Neypatingai as megau juos-bet protas siemet susisuko kitaip biggrin.gif Saintlina man viena daiga parupino wub.gif
Ne, as noriu storu, mesingu, salotiniu su grietine essen.gif Del Stoipkos nesinervuoju-sie konservavimui turejo buti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 04 25, 15:21)

Hmmm, o kas žiemą vazoninių kalną prisirinkęs buvo?  g.gif  Taigi  bigsmile.gif

ui, zuikeli, vazoniniai tai jau keli metai kaip sėjami ir renkami, kažkaip vis pasisėdavau, gražu ir skanu man jie. Ale šiemet padoriais nutariau pažaist su kai kieno pagalbomis- dėkinga visoms 4u.gif Nusibodo jau man ir marmande, ir St. pierre ir roma netgi- sukroviau uošvienei likučius, o pati naujienom džiaugiuosi. Kolkas džiaugiuosi biggrin.gif pernai kažkaip bajaja užkabino, užpernau balkonenstar, dra kitais metais dar kažko kivo, šiemet nesėjau aš jų visai, nors sėklų bajajos dar turiu pasilikus- maža kas užplauks ax.gif
Papildyta:
QUOTE(zikas1970 @ 2013 04 25, 15:07)

Tai gal ne apie ta pati kalbam?

aš ne iš jos siuinčiausi o iš kiniečio, bet dar pas kažką irgi atseit taip rašė ant pokelio, bet aukštaūgiai augo. Ai, kas bus- tą valgysim, tegu tik auga drinks_cheers.gif
Atsakyti
Ar jau galima sodint pomidorus į šiltnamį? ne per šalta jiem ten bus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Crazy Lady @ 2013 04 25, 16:47)
Ar jau galima sodint pomidorus į šiltnamį? ne per šalta jiem ten bus g.gif

Pamatuokit dirvos temperatura. Turetu buti apie +14+15. Ir jei naktimis dengsite,kai bus zemiau+7 panasiai, tai galima.
Atsakyti