QUOTE(zikas1970 @ 2013 04 26, 15:07)
Pabusiu ikyri, bet zeme tikrai dregna, tai man visvien vandeni pilti? Pries sodinant daigus palieciau gerai.
As visada iskasusi duobute pomidorui ipilu i ja vandens sklidinai ir palaukiu kol sugers, tada sodinu. Kol sugerdineja, tai kita duobe speju issikasti. Jei greit sugeria vandeni, tai dar karta ipilu. Ir daigus palieju pries sodinant,kad geriau is indeliu su visom zeme issitrauktu. Tada ilgesniam laikui daigas aprupintas vandeniu buna. Bet po savaites vistiek palieju as juos biskiuka. Nes siltnamyje labai silta siom dienom buvo. O pas mane,kai kompostine zeme ten, tai greitai vanduo susigeria.
Pradejau siandien siltnami mulciuoti jau sieno ir siaudu misiniu smulkiu. Dregme maziau garins. Dar daugiau kaip puse liko uzmulciuot.
Papildyta:
QUOTE(tany @ 2013 04 26, 15:12)
as piliau labai mazai karsto vandens i duobe(~1.5l) ir tai laukiau 20min kol susigere...labai jau slapia pas mane buvo...tai nelaisciau ju visai(isskyrus indelese kol dar buvo) ir sausa substrakta piliau...taigi turi ziureti pagal savo zeme, kiti vargu ar matis ant kiek ji slapia... kadangi sekmadieni bus geras lietus, tai as pergyvenu, kad per daug tik vandens nebutu mano pomidorams...nes gali vel pakilti ir siltnamis plaukti 

va va, reikia dar zeme ziureti. Jei ten priemolis koks ir megsta vanduo uzsistoveti, tai nedaug ten to vandens reikia pilti. Bet isodinant vistiek teks duobutes uzpildyti