Įkraunama...
Įkraunama...

Savižudybė

QUOTE(nelabai @ 2009 12 28, 00:23)
As, kai nemaciau gyvenimo prasmes, tai kazkaip ismasciau, jog visoje pasaulio amzinybeje, man skirti tik vargani max 100 meteliu. Na kiek gi cia palyginus su tais milijonais, kuriais zeme egzistuoja. O jei dar mastant, kad zemeje gyveni tik apie simteli metu, o paskui kokiam pragare (a vdrug jis yra) reikes kankintis visa amzinybe, tai kodelgi sioje zemeje su savo gyvenimu nepaekspermentavus-galgi ateity jis netycia pataps visai neblogas. Ir patapo geresniu, nei mano vaikyste buvo mirksiukas.gif . Taigi, reikia vilties, kad visas problemas galima isspresti

jeigu man kada nors gyvenime vel taip bus sunku, kad noresis nusizudyti, reiks butinai prisiminti sita eilute, manau padetu, kuriam laikui. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 12 31, 14:20)
Moterys auklės vyrus savo pavyzdžiu? Taip ir daroma. Rezultatas - savižudybė.

smile.gif jums tikrai kazkas negerai su tom moterim mirksiukas.gif linkiu naujais metais surasti TIKRA moteri. Kas tai yra cia nesiplesiu.
O kalbejau as apie pavyzdi, kuri tevai (vyras ir moteris) rodo savo vaikams juos musdami arba ne. Jei mama/tevas musa savo vaika, vaikas supranta kad toks budas spresti problemas bei priversti kita paklusti yra visai geras, todel musti savo zmona/buti musamai savo vyro yra normalu. Apie tai kalbejau.
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2009 12 31, 15:08)
...todel musti savo zmona/buti musamai savo vyro yra normalu. Apie tai kalbejau.

O kodėl tai nenormalu?

Tiesą pasakius, aš manau, kad žmonės turi kažko bijoti gyvenime. Bent jau dauguma. Kitaip jie nemoka gyventi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medinis: 31 gruodžio 2009 - 15:12
QUOTE(Medinis @ 2009 12 31, 16:09)
O kodėl tai nenormalu?

Tiesą pasakius, aš manau, kad žmonės turi kažko bijoti gyvenime. Bent jau dauguma. Kitaip jie nemoka gyventi.

fantastika......... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jolanta036 @ 2009 12 31, 14:18)
fantastika......... doh.gif

jus nieko nebijote,ne del nieko nesibaiminate?
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 12 31, 16:21)
jus nieko nebijote,ne del nieko nesibaiminate?

Na... sako ko bijosi - tas ir bus.... bent jau stengiuosi negalvoti apie tuos dalykus, kuriu reiketu bijoti. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jolanta036 @ 2009 12 31, 14:25)
Na... sako ko bijosi - tas ir bus.... bent jau stengiuosi negalvoti apie tuos dalykus, kuriu reiketu bijoti. blush2.gif

na ne apie tai diskusija.Ne apie tai kad ko bijosi tas bus....man idomu jei nusistebejote Medinio paskutiniu postu ar nieko nebijote?Nes jei zmogus gyvas dar lotuliukas.gif tai jis ir turi baimiu ar mazucio nerimo..kam mirties,kam del vaiku ateities,kam del savo paties ateities,kam del darbo,kad del kaimyno ar del kazkokio poelgio,bet baimiu ir nerimo turim visi g.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 12 31, 16:31)
na ne apie tai diskusija.Ne apie tai kad ko bijosi tas bus....man idomu jei nusistebejote Medinio paskutiniu postu ar nieko nebijote?Nes jei zmogus gyvas dar  lotuliukas.gif  tai jis ir turi baimiu ar mazucio nerimo..kam mirties,kam del vaiku ateities,kam del savo paties ateities,kam del darbo,kad del kaimyno ar del kazkokio poelgio,bet baimiu ir nerimo turim visi g.gif

Na taip, sutinku.... bet vistik lieku prie to, kad geriausiai stengtis negalvoti apie savo baimes. Gyvenime daug nuostabiu dalyku.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 12 31, 15:00)
Dėdė gražiai rašė, vaizdžiai. Bet jei mes esame atsakingi už kažką, mes turime turėti galimybę įtakoti juos. Jūs atsakinga už savo vaikus. Bet iki tam tikros ribos, tol, kol turite galimybę daryti jiems įtaką. Ar jaučiate tokią pat atsakomybę ir už savo vyrą? Už tėvus? Už draugus?
Atsakomybė yra gerai, jei ją galima išpildyti. Štai aš atsakingas už žmoną. Ar tai reiškia, kad ji turi daryti tai, ką aš manau esant reikalinga?

Visame tame susimaišo kai kurie žodžiai (vertimų minusas ir lietuvių kalbos archaiškumas neleidžia išreikšti elgsenos taip sklandžiai): atsakomybė ne UŽ, o PRIEŠ. Jūs tūrite jausti atsakomybę dėl savo veiksmų prieš savo artimuosius, nes jūsų veiksmai įtakoja (tiesiogiai/netiesiogiai) ir jų gyvenimą, jų veiksmus.
Aš jaučiu atsakomybę (mano elgsenos atveju) prieš savo vyrą, prieš savo vaikus, prieš tėvus.

Tai reiškia, kad ji turi galvoti, ką ji daro ir kaip jos veiksmai įtakos jūsų savijautą, jūsų elgseną po tam tikro įvykusio veiksmo. Idealiausiu atveju, darant vieną žingsnį reikia suvokti, koks to veiksmo bus atoveiksmis ateity.
Papildyta:
QUOTE(Medinis @ 2009 12 31, 15:09)
O kodėl tai nenormalu?

Todėl, kad:
1. Smurtas yra silpnumo išraiška.
2. Agresija ir smurtas iššaukia smurtą (atvirą arba užslėptą).

Baimė yra sveikintina, nes šis jausmas suteikia galimybę prieš kažką darant susimąstyti ar tikrai verta žengti sekantį žingsnį (tam tikrais atvejais, kai yra nepamatuojamai bandoma rizikuoti). Tačiau, kai baimė perrauga į poreikį pabėgti nuo astakomybės - tai jau silpnumas.
Galų gale, jei yra problemos ir jos nesisprendžia - pakeiskite požiūrį į problemas, pažvelkite kitu kampu, nesiimkite spręsti dabar ir čia. Duotas laikas dažnai pasiūlo sprendimus iš beviltiškų situacijų. Gyvenimas yra vienas, antro šanso niekas nesuteiks.
Atsakyti
Neskaičiau visų temos pasisakymų, todėl gal ir nepasakysiu nieko negirdėto, gal kažką supykdysiu, bet tikrai neturiu tokio tikslo. Paprasčiausiai parašysiu ką manau. Ypatingą vietą skiriu vienam rašytojui už tokią frazę - "...visada yra atsarginis išėjimas". Galima suprasti/traktuoti ją įvairiai. Man pačiai neretai ji padeda. Situacija niekuomet nėra visiškai beviltiška. O dar nepamenu kas yra pasakęs, kad kiekvienas normalus žmogus bent kartą gyvenime yra pagalvojęs apie savižudybę. Tik liūdna ir kaltę jauti, kad galbūt kažkam tereikėjo nuoširdaus pokalbio, gal net ne pokalbio, bet buvimo šalia, noro išklausyti ir pan. Ir ypatingai skaudu, kai kalbama apie tokį vaikų pasirinkimą. Kiekvienam mūsų būtent savos problemos atrodo didžiausios, mums sunkiausia ir pan. Gal kad jas išgyvename patys. Ir visiškai nesuprantu, kai tokie poelgiai smerkiami ar iš jų šaipomasi. Jie gali sukrėsti, nuliūdinti, priversti išgyventi dar daug kitų jausmų.
Neskubėkim, daugiau dėmesio ir jautrumo vieni kitiems - tai visuomet svarbu, netgi jeigu kažkas ir yra neteisus ar klysta.
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2009 12 31, 11:08)
Žudosi tik bailiai.

Kaip tik sakyciau stiprus zmones. Savizudybei reikia daug jegu bei valios.

QUOTE(Lera @ 2009 12 31, 15:33)
nežinau kodėl bet savižudžiu man negaila , man tai pats kvailiausias dalykas koki tik gali padaryt žmogus  doh.gif

Man ne gaila nei negaila. As tiesiog neteisiu zmoniu. Kiekvienas renkasi taip, kaip jam atrodo teisinga.
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2009 12 31, 15:35)
Nespręsti gyvenimo, nekovoti su užgriuvusiomis bėdomis, palikti visus rūpesčius at savo atrimųjų pečių (dažniausiai šeimos) yra bailumas. Tai bėgimas nuo gyvenimo, motyvuojant tuo, kad problemos išsipręs. tuo tarpu per savo EGO ir savo priimtiną sprendimą nesistengiama pamatyti tų žmonių skausmo, kuris liks nutraukus gyvenimą.

Įsivaizduokit situaciją. Koncentracijos stovykla. Kaliniai mato vos už kelių žingsnių rūkstantį Kaminą. Žino, kad ten jų ateitis. Patys alkani, sužaloti (na matėte tuos vaizdus). Kai kurie pasirenka prisilietimą prie aukštos įtampos tvoros, kitaip tariant - savižudybę. Ar jie bailiai?
Atsakyti