Įkraunama...
Įkraunama...

Savižudybė

QUOTE(Gotiša @ 2013 02 01, 22:01)
ačiū... atsakysiu tuo pat ir už tave. aš taip pat tikinti.
man beveik 32. bet oficialiai kreiptis tikrai nebūtina, gyvenime aš labai paprasta. smile.gif

As kai nepazystu zmogaus kreipiuosi Jus. Bet kai pazystu tai bendrauju paprastai Tu smile.gif
O turi kokia gera drauge, kuriai galetum atverti sirdi? Nes man pavyzdziui labai sunku pasakyt zmogui, jog pesimistines nuotaikos lanko apie savizudybe... Atrodo lengva pasKyt kai tiesiog susikta nuotaika, bet garsiai garantuotai palaikys ne viso proto sad.gif
Atsakyti
QUOTE(popcornas @ 2013 02 02, 02:02)
As kai nepazystu zmogaus kreipiuosi Jus. Bet kai pazystu tai bendrauju paprastai Tu smile.gif
O turi kokia gera drauge, kuriai galetum atverti sirdi? Nes man pavyzdziui labai sunku pasakyt zmogui, jog pesimistines nuotaikos lanko apie savizudybe... Atrodo lengva pasKyt kai tiesiog susikta nuotaika, bet garsiai garantuotai palaikys ne viso proto sad.gif

aš kai kuriems žmonėms pasakau. pusiau juokais. nebesusituriu...
ir čia, SM "išsitaškau". unsure.gif
Atsakyti
Bandžiau du kartus tai padaryti, deja, sustabdė fizinis skausmas, sudrebėjo ranka ir nebegalėjau to tęsti. Dabar tai primena tik pamažu nykstantis randas ant rankos...
Atsakyti
QUOTE(Gotiša @ 2013 02 02, 18:17)
aš kai kuriems žmonėms pasakau. pusiau juokais. nebesusituriu...
ir čia, SM "išsitaškau".  unsure.gif

Na forume lengviau, nes gali rasti bendraminciu, kazkokios vidines pagalbos, palaikymo ir supratimo. Nes realiai kazkaip sunku kazkam toki dalyka pasakyt, nors as kartais irgi lyg su sarkazmu pasakau, bet nemanau, kad kazkam idomu...
Atsakyti
[quote=sata,2010 01 05, 11:54]O aš kaip tik galvoju apie savo vaiką, jaučiuosi prieš ją kalta, kad esu bloga mama, kad negaliu duot jai tokio gyvenimo, kokio jinai nusipelno (auginu ja viena, tėvas nepadeda, pastaruoju metu nebendrauja visiškai). Pavargau nuo visko, supratau, kad ką bedaryčiau, gerai jau nebus niekada.
[/quote]
pries menesi nusizude vyro sesuo. Nepakelus gyvenimo sunkumu tiesiog eme ir isejo. Paliko netik tevus, brolius, bet ir maza vaikuti verysad.gif Kad ir koks sunkus gyvenimas buvo, vaikas buvo laimingas vien del to kad turejo mama. Dabar jau niekad nebus gerai, niekas neatstos mamos meiles.
Ar tikrai norite taip suluosinti ir savo vaiko gyvenima?
Papildyta:

Man atrodo, kad jai be manes bus geriau. As ne tik savo gyvenimo nesugebu susitvarkyt, bet ir ją paskui save tempiu.
[/quote]
Lygiai ta pati kalbejo ir vyro sesuo. Sake kad gabut vaikui geriau isvis be motinos, nei su tokia motina kaip ji ( o ji buvo labai gera mama, tiesiog netikes vyras, sunki depresija...) Ir stai kaip gavosi unsure.gif Vaikui (jam 6 metukai) toks sokas del mamos mirties kad jis tiesiog akyse baigia sunykt...Per nepilna menesi numete 2 kg, susirgo mazakraujyste...Ir toks liudnas, toks nelaimingas kad neimanoma apsakyti... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo florete: 08 vasario 2013 - 23:26
Dažnai sirgau depresija, kankino ir košmarai. Visko buvo gyvenime. Niekada niekas nepadėdavo ir nepatardavo taip kaip pati aš sau. Kiekvieną dieną viską apgalvodavau atrodydavo dažnai kas viskas blogai ir blogyn, tačiau vieną dieną supratau, kad niekas kitas nepadės, kaip pati sau. Kai jaučiamės blogiau tai ir dar labiau kankinamės su niūria muzika, filmai, mintimis. O pasakymas reikia žiūrėti į gyvenimą kitu kampu tikrai nepadėjo. Tikrai sunku peržengti tą liūdno gyvenimo riba ir padėti patiems sau, bet linkiu visiem tai padaryti. Ėmiau semtis jėgų iš paprastų dalykų kaip gamta, pažiūrėkit kaip ištikrųjų gražu visas kas supa mus net ir žiemą išlenda saulė, o sniegas papuošia medžius, atitirpęs sniegas primena vaikystės džiaugsmą,kai net balos nebuvo baisios. Jei sunku kolkas gyventi dėl savęs, gyvenkit dėl žuvytės, kačiuko, šuniuko, vaikiuko, patikėkit tikrai niekas neatstos Jūsų jiems, nes esat vienintelei tokie saviti žmonės. Kadangi esam žmonės ir kiekvienas padarom klaidų,o su liūdna nuotaika klaidas tik ir matom. Ištrinkit, išjunkit, ignoruokit viską kas liūdna serialai,filmai, muzika. Kai liūdna kovokit su liūdesiu Jūs galingesni nei jūsų liūdesys priešinkitės jam atraskit jėgų dėl savęs. Žiūrekit dažniau komedijas, šypsokitės sau, kai liūdna užsileiskit linksmos muzikos ir šokit, judėkit. Diena yra diena, bet naktimis tikiu,kad dar sunkiau, nesimiega su galvoje pilnomis mintimis? Atsikelkit iš lovos ir užrasykit ant lapo viską kas jus kankina , tol kol išsakysit viską , nors ir dešimt kartų rašysit tą patį , bet išsipasakokit lapui, tai ne tik jums padės išskrauti mintis , bet ir galėsit viską kitaip suprasti. Užsiimkit kuo daugiau veiklos, kurioje tiesiog pamirštumėte rūpesčius, atraskit to ko dar neatradot išbandykit naujus dalykus. Per daug liūdna kažką pradėti, nėra laiko, nėra noro? Ateikit į forumą susipažinkit su naujais žmonėmis bendraukit smile.gif Daug ką išbandžiau, tikrai daug kas padėjo ir nereikėjo vaistų. Tai tikrai dalykai, kurie padėjo, bet labiausiai padėjo du dalykai senai senai susipažinau su vaikinu, kuris man nieko nereiškė, bendraudavau piktai, kad atstotų, ir man buvo visisškai dzin ar jis ką žinos, nes man jis buvo niekas , pradėjau pasakotis, ir kiekvienos dienos išsipasakojimai su kiekvienos minutės veikimu padėjo atprasti nuo liūdnų dienų, nes kuo toliau tuo labiau norėjosi bendrauti ne tik apie dienas ir mintis ir blogus dalykus , blogi dalykai tapo gerais dalykais, linksmais nuotykiais, geromis dienomis, o visiškai išeiti iš depresijos padėjo sportas, jei jo nebūtų tirai iki šiol liūdėčiau. Labai daug tenka sportuoti, iki tiek kad grįžus tikrai nieko nebesinori iš nuovargio, kai jau susiruošiu miegoti , tai net nėra laiko galvoti nes iškart užmiegu. Žinoma buvo laikotarpis kai sužinojau, kad nervai, depresijos pakenkė mano sveikatai, kai verkdavau už tai ,kad neturiu laimės, kurią pati galiu susikurti buvo sunku tada aš per savaitę numečiau 2 kg.. ir pan., aš esu jautrus žmogus , nors esu laiminga, bet daug kas paveikia iš išorės kitų žmonių rėkimai, ar neįvertinimai. Iki šiol sunku kartais dar pripažinti, kad reikėtų raminančių, tačiau būkim sau atviri ir padėkim sau susikurti laimę, visi galim tapti geresni ir tobulėti. Niekas taip nepasirūpins mumis kaip patys, linkiu visiem po mažą žingsnelį pradėti mylėti save, gamtą, aplinką. " Jei dar ne viskas gerai, reiškia tai dar ne pabaiga" , visada viskas susitvarko gyvenime. Kai liūdna prisiminkit tik linksmus dalykus, kurie jus privertė juoktis aš žinau, kad visų gyvenime buvo juoko. Nepasiduokit Jūs galit viską, perėja visas juodumas jūs galėsit padėti kitiems, nes Jūs puikiai suprasit ir kito skausmą.
Atsakyti
QUOTE(Kaarollina @ 2013 02 09, 01:41)

tau sportas padėjo gal iš dalies kad sportuojant gaminasi serotoninas.
bet dažnai tokioj stadijoj kad nori nusižudyti nė tiek nesinori. Vien mintimis ar linksma muzika depresijos neišgydysi. geriausia turbūt tada į ligoninę važiuot. apsigydyt. Arba bent jua vaistus pagert kurį laiką. Bet taipogi žinau kaip nesinori savavališkai važiuot į durnyną ir gydytis visai tada kitaip mąstai.
Atsakyti
Ateitį gadintis su durnynu? Kai gali padėti visai kiti dalykai? Vaistai? Kai net daktarai prieš cheminius vaistus o už vaistažoles, čia jau net jūsų požiūris yra tikrai ne geranoriškas smile.gif Mūsų mintys ir nusiteikimas tikrai galingesnis už durnynus. Ir nemanau, kad ką nors sugebėtumet paguosti taip sakant. Aš sakau kas man padėjo gali ir kitam padėti bent kiek. O jei čia visi pradėtų važinėt į durnynus ir gert vaistus, tai dar daugiau nevaisingumo ir dar daugiau durnumo.
Atsakyti
QUOTE(Kaarollina @ 2013 02 09, 02:55)
Ateitį gadintis su durnynu? Kai gali padėti visai kiti dalykai? Vaistai? Kai net daktarai prieš cheminius vaistus o už vaistažoles, čia jau net jūsų požiūris yra tikrai ne geranoriškas  smile.gif Mūsų mintys ir nusiteikimas tikrai galingesnis už durnynus. Ir nemanau, kad ką nors sugebėtumet paguosti taip sakant. Aš sakau kas man padėjo gali ir kitam padėti bent kiek. O jei čia visi pradėtų važinėt į durnynus ir gert vaistus, tai dar daugiau nevaisingumo ir dar daugiau durnumo.

Negalvokit kad psichiatrines ligonines yra tam kad gadintu zmonems ateiti. Vienoje ju gydesi vyro sesuo ir tikrai buvo pagerejimas- mergina vel tapo linksma, zvali, energinga...Eme planuoti ateiti-kad prades dirbti. Bet beda ta kad salia jos buvo visada vyras kuris ja psichologiskai zlugde, po kurio laiko liga vel atsinaujino doh.gif Dabar pries pat savizudybe buvo planuojama gultis i Ziegzdrius, ten sake labai rimta ligonine, turejom daug vilciu kad pasigydzius ten ir kazkaip nutraukus rysius su vaiko tevu, viskas bus gerai...Deja, nespejom... verysad.gif Ta pacia diena po seanso pas psichiatre ji nusizude verysad.gif
Atsakyti
Tikrai esu susidūrus su nevienu atveju kai buvo gydoma,net ir preš jų valią. Pagyja ir pasikartoja į dar blogesnes stadijas. O viena panelė, kuri pagyjo tai turi darbą, bet tikrai ne tokį,kuri kažkas labai norėtų dirbti. Kita panelė buvo ne kartą bandžiusi žudytis ir nešnekėjo su niekuo ir pykti reiškė kitiems fiziškai nors buvo ne 14 metų. Bet šiuo metu ji visai kitas žmogus bendraujanti, ieškanti naujų pažinčių, aišku išliko tam tikri dalykai kalbant ( sunku pasakyti sakinį greitai, daroma po žodžių tarpai), bet ji dabar linksma, besišypsanti, ir jai padėjo tik aplinkui esantys žmonės nepasiduodant jos atstūmimams, ir nebendravimams po daug laiko ji prisileido, žengiant pirmus žingsnius su vienu žmogumi, pradėjo prisileisti ir kitus, pakeitė stilių drąsiai, dabar atrodo fantastiškai thumbup.gif , o buvo tikrai sunkioje stadijoje atrodė, kad net ateities žmogus neturės, jokio darbo, jokios šeimos. Vien supančių žmonių neabejingumas tikrai gali padėti. Psichiatras niekada nebus draugas , o jei ir taps tokiu tai pradėsim slėpti nuo jo dalykus, kurie yra svarbūs. Išėja iš psichiatro pradedam galvoti dar daugiau, ir dar daugiau suprantam.
Atsakyti
QUOTE(Kaarollina @ 2013 02 09, 14:15)
Vien supančių žmonių neabejingumas tikrai gali padėti. Psichiatras niekada nebus draugas , o jei ir taps tokiu tai pradėsim slėpti nuo jo dalykus, kurie yra svarbūs. Išėja iš psichiatro pradedam galvoti dar daugiau, ir dar daugiau suprantam.

Drįsčiau paprieštarauti. Mūsų atveju buvo bandoma padėti sergančiai kiek tik įmanoma;ir šeimos nariai ir draugai-jei reikėdavo važiuodavo vidury nakties kad tik paguost, išklausyt, ar tiesiog pabūt drauge...Kalbėjom, bendravom, palaikėm...Ir taip daug metų. Psichiatro seansai jai labai padėdavo. Ji pati tai sakydavo ir matėsi kad kad savijauta jos visai kita. Bet labiausia matėsi pagerėjimas po gydymosi psichiatrinėje. Deja visada buvo žmogus (sugyventinis) kuris ją žlugdė. Jis neleido palikti jo, norėjo kad ji kaip nuolanki tarnaitė rūpintųsi namais kol jis leidžia laiką su meiluže doh.gif Jis nuolat sakydavo kad jei ji paliks jį, jis pasikars. Arba kad atims vaika ir išsiveš į užsienį doh.gif Ji labai jautriai reaguodavo į jo grasinimus. Deja, jai atrodė kad vienintelis kelias palikti jį yra pasitraukti pačiai iš gyvenimo verysad.gif Paradoksas-sugyventinis praejus dešimt dienų po laidotuvių buvo nuteistas beveik šešiems metams laisvės atėmimo bausme už apgaulės būdu iš meilužės išviliota stambią pinigų sumą. Būtų dabar ji laisva pagaliau, tiek nedaug reikėjo palaukti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaarollina @ 2013 02 09, 14:15)
Psichiatras niekada nebus draugas , o jei ir taps tokiu tai pradėsim slėpti nuo jo dalykus, kurie yra svarbūs. Išėja iš psichiatro pradedam galvoti dar daugiau, ir dar daugiau suprantam.

Taip, psichiatras nera draugas ar seimos narys, jis dirba savo darba. Del to nera pavojaus kad jisai supyks ar isizeis, kaip kad gali artimieji, jei neispildai ju luksesciu.
Atsakyti