Nenorėjau čia užeiti, bet...
Realiai su savižudybe neteko susidurti iki praeitų metų kol tą padarė mano tėvas. Apgalvojau visas čia išsakytas nuomones ir galiu pasakyti tiek:
* apie savižudybę jis kalbėdavo jau kelis metus, kas kart kai pasimatydavom (o tai būdavo kartą metuose nes aš ne Lt gyvenu). Vasaros pradžioj buvo eilinės šnekos apie kilpą ant kaklo (aišku aš sakiau kad nekalbėtų nesamonių ir kad kabintusi į gyvenimą, kad viskas įmanoma kai žmogus nori ir t.t.) vasaros pabaigoj jis tai padarė.
* Priežastys manau kelios - alkoholis, finansinės problemos, skyrybos su mano mama, šeimyninio gyvenimo neturėjimas. Gal norėjo mus visus įskaudinti o ypač mamą, nes pasistengė tai atlikt namuose ir kad jį rastų būtent mama, o gal atvirkščiai - galvojo, kad be jo visiems bus lengviau, skirybų nebereiks, turto dalintis irgi, viskas liks mamai, bus ramu be jo (jis pas mus smurtaujantis buvo), kad anūkams tokio senelio nereikia (nors mano sūnus su juo labai susidraugavo tą vasarą), čia sunku nuspėti nes jokio raštelio neparašė.
* Ar jis buvo depresijoj?

manau buvo ir labai gilioj, ji vadinama - alkoholio priklausomybės depresija.
* Ar jis man pasirodė stiprus žmogus taip pasielgdamas? - NE

Manau, kad silpnas žmogus (tiek fiziškai tiek psichiškai) nepajėgia atsistoti ir taip nusprendžia viską palikti, man jų gaila nes jie praradę menkiausią viltį kad "po tamsos ateis šviesa", jie atsisako galimybės jiems padėti, gal tai ir išdidumas " Man blogai, bet padėt neprašysiu, geriau išeisiu" nžn
Pats savižudybės faktas man yra visiškas absurdas. Vien tik dėl šito fakto aš prie savo tėvo karsto priėjau tik po raminamųjų dozės...kažkoks klaikumas buvo apėmęs...
Kai žmogus sirgo ir mirė, ar avarija, ar širdies smūgis viskas suprantama - tai to žmogaus laikas išeit, su tuo galima susitaikyti...bet kai žiūri į gulintį žmogų kuris išėjo savo noru kažkaip galvoje sukasi milijonas minčių ir neatsakytų klausimų ir kas baisiausia kad nori nenori į tave kabinasi kaltės jausmas "kažko nepadarei, nepasakei, permažai to ano " ir t.t. O tai manau nesąžininga artimųjų atžvilgiu

Nutraukti savo gyvybę yra to žmogaus kuris tai daro sprendimas tai jis kažko nepadarė, nepaprašė, nepalaukė ir t.t. tai jis nusprendė išeit...niekas jo "neišvarė"
Papildyta:P.S paskutinių sakinių netaikau vaikams ir paaugliams (su kuriais sužaidžia emocijos ir hormonai)