Įkraunama...
Įkraunama...

Žuvienė

QUOTE(Virdzinija @ 2005 04 13, 04:16)
Žuvienė -  thumbup.gif sriuba!
Nusiperku didokų žuvų, kurias nuvalytas kepu. Nupjautas galvas ne išmetu, o panaudoju sriubai virti smile.gif
Išverdu aš jas su prieskoniais, lauro lapais, pipirais, druska... O tada - morkyčių, bulvyčių. Dažniausiai galvas išmetu... Paprasta ir taupu, valgom su grietine.

Bet temoje turbūt kalbama apie tikrą žuvienę - kuri verdama iš specialiai tam perkamų žuvų, o čia - tik galvos, kurias šiaip ar taip išmetam.

AS MACIAU KAIP TIKRI ZVEJAI GAMTOJ VERDA ZUVIENE .ZUVIS ,PRIESKONIAI IR PANASIAI ,VISKAS KAS I ZUVIENE DEDASI MAN ATRODO ,KAD GERAI VISOS ZINOM,BET PRIES BAIGENT VIRTI TIE ZVEJAI I PUODA DEGTINES IPILE. alc.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif PARAGAVAU TIKRAI BUVO LABAI SKANI ZUVIENE .
Atsakyti
Ot ačiū mergytės, pasiskaičiau daug receptėlių ir pirmą kartą išviriau šeimynai žuvienę.Man nerealiai patiko, įtariu bus antrįoj vietoj ši žuvelė po mano pačiausios burokėlių.Vau... O viriau su ryžiais, bulvėm , morkom ir menkių filė... tongue.gif
Atsakyti
man zuvis pagrindinis patiekalas, paprasciausias dalykas, ka skubiai galiu pasidaryti:
visada saldiklyje turiu saldytos rukytoa lasisos (maximoj 6.99, turgelyje 5.49) arba zalios saldytos (turgelyje 9.69). pati auginu darzoves, kurias uzsisaldau.
visokiu darzoviu + lasisa = skaniausias troskinys (negaliu tai pavadinti sriuba,nes man patinka tirsti patiekalai).
maniskiai megsta makaronus, kadangi as ju nemegstu, isipilu sau, jie dar makaru isimeta,paverda 10-15min, tai is viso sveicia, net ausys linksta thumbup.gif
o kas lieka, jeigu nesuvalgom, vakarienei padarau pyraga: ant keptuvo dugno uzdedu teslos, tada pietu likucius be skyscio ir ant virsaus dar teslos, uztepu kiausiu ir niam niam drinks_cheers.gif
maniskis gurmanas niekada nevalgo antra karta to pacio. sita valgo mirksiukas.gif
Papildyta:
o darzoves naudoju tokios: bulves, morkos, zirneliai, kalafijorai, brokoliai. skaniau su rukyta, nes priduoda skonio. grietine. jeigu be makaronu, ant prancuzisko batono supjaustyto uztepu majonezo, zalumynu ir cesnako, pasaunu keliom min i orkaite biggrin.gif
apsiedimas
Atsakyti
kaip tik rytoj zadu virti zuviene smile.gif

as ja verdu taip:
uzmerkiu is vakaro perlines kruopas, kad nereiktu ilgai virti. tada apverdu lasisos galva, sudedu i ta buljoniuka kruopas virti, zuvies galva "isdoroju", isrenku mesyte.. apkepu svoguna ir morkytes, viska sudedu i puoda. na dar kelias bulvytes smile.gif kai viskas isverda idedu grietineles... man super skanu smile.gif
Atsakyti
Man patinka žuvienė{kai iš žuvies yra padaronmi nedidel kukulukai},o,pačioje sriuboje yra daug spalvotų daržovių ir
jos yra supjaustomos}pvz.morkos,paprika,poras,petražoles,pomidoras,dar galma paįvairinti makaronais.
Atsakyti
Musu seimyna tai pamego toki ne visai tradicini zuvienes receptuka, tai ko gero vienintelis zuvies patiekalas, kuri valgo ir pats maziausias thumbup.gif
reikalingi produktai:
1 svogunas
3 bulves
1 petrazoles saknis (nenaudoju, tiesiog baigiant virti sriubai ideda petrazoliu)
1 poro stiebas
1 saukstas svieto
500-750 g zuvies subproduktu (galvu, uodegu)
1 arb.s. pipiru grudeliu
1 lauro lapelis
4 gvazdikeliai
1/2 l mesos sultinio
1/2 l pieno
1/8 l griietines
1 kiausinio trynys
1 saukstas citrinos sulciu
1 arb.s. vorcesterio padazo
2 arb.s. krakmolo
1 puodelis virtu darzoviu (zirneliu, kalafijoru, morku arba pievagrybiu)
prieskoniniu zoleliu
Svoguna, bulves, pora, petrazoles sakni nulupti, supjaustyti ir patroskinti su sviestu. Sukrauti i ta pati puoda zuvu subproduktus, pipirus, gvazdikelius, lauro lapa,supilti mesos sultini (ar tiesiog vandeni) ir 1/4 l pieno. Virti ant nelabai karstos virykles apie 20 min. tada zuvi isimti, nugrandyti mesa. Sriuba perkosti ir pakaitinti iki virimo. 1/8 l pieno isplakti su grietine, kiausinio tryniu, citrinu sultimis, vorcesterio padazu bei krakmolu ir visa ta mase supilti sriuba, pasildyti, bet neuzvirinti. Sudeti zuvies gabaliukus ir darzoves, prieskonines zoleles, pasudyti. ir viskas thumbup.gif
Greitasis variantas - is kameros istraukiu anksciau isvirta zuvies sultini, jame isverdu darzoves, sudedu supjaustyta zuvies file, ipilu pieno ir prieskoniu smile.gif neuztrunka nei pusvalandzio thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mama_Greta: 04 kovo 2009 - 22:22
Na ir skaniu zuvienes receptuku as cia pas jus radau thumbup.gif !Paskaicius tokia alkana pasijutau unsure.gif ,bet palauksiu rytojaus jau labai velu.Ryt tik pabudus begsiu bandyt zuvienes issivirti,matot dar niekada nebandziau.Bet mazdaug jau isivaizduoju kokia virsiu mmmmmmm,negalesiu turbut ilgai uzmigsiu schmoll.gif ...Ryt parasysiu kaip man sekesi smile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivuze: 12 balandžio 2009 - 23:55
Na va merginos skubu pasigirti kad mano zuviene isejo pasakiskai skani thumbup.gif ...Labai esu savimi patenkinta kad is pirmo karto pavyko tokia skania isvirti,net mano sunelis valge ir dar veliau paprase,nors jis nera sriubu megejas.Viriau labai paprastai:pirmiausiai isviriau lasisos gabaliukus,po to i ta paty sultini isviriau svieste pakepintas morkytes,pora,svoguna,jauna cukinija,bulvyte.As megstu tirstesne,tai daug vandens nepyliau(ir beabejo prieskoniu,as dejau vegetos).Tikrai verta pabandyti kas megsta zuviene,mmmmmmmmmm.....
Stai taip atrodo mano isvirta zuviene ax.gif .
user posted imageHosted on Fotki
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2008 02 17, 03:30)
4u.gif o ta degtinė tai ką duoda?? blink.gif

isskirtini skoni! mirksiukas.gif

Perskaiciau visus variantus, nusprendziau irgi pasidalinti patirtimi ir ziniomis is zveju.
I zuviene galima deti praktiskai visokiausius priedus, nor gamtoje dazniausiai jie neturi beveik nieko mirksiukas.gif . Mes dedame (seimoje) bulves, apverdam zuvi (kokia tuo metu turim), susmilkinam, isrankiojam asakas, suverciam atgal i puoda. Morkos ir svogunai pakepinti ir prieskoniai: DAUG pipiru, lauro lapai, krapai, DAUG cesnako (dedamas pacioje pabaigoje, kai jau isjunginejama, kad liktu kuo daugiau astrumo). BUTINAI i paprasta puoda - 50ml degtines kai baigi virti, isjungus (jei neturiu degtines net nepradedu zuvienes virti).
O jei gaminama gamtoj, butinai imerkti deganti pagali, taip pat pabaigoje (nepakartojamas skonis). Po to - grietines truputi ir thumbup.gif .

Manau, kad tos, kam skamba keistai - pabandykite, nemanau, kad nusivilsite. Bet tik tokiu atveju jei megstate astru maista... Nuo tokios zuvienes tikrai gali akys issokti. smile.gif Jei nepatinka astrumas - sumazinkit pipiru ir cesnako kieki ir viskas wink.gif

Skanaus! Linkiu tikrai gamtoje pabandyti
Atsakyti
esu zveje ir isbandziau galybe zuvienes receptu, bet skaniausia man sita:



reikia storo riebaus karpio
morku
salieru (gali buti saknys arba stiebai)
prieskoniniu zoliu (mairunu, raudoneliu)
juoduju pipiru grudeliais (daug, kad butu astru)
druskos pagal skoni


zuvi supjaustyti stambiais gabalais, darzoves smulkiau. viska sudeti i puoda ir uzvirti, nugriebti putas ir dar pavirti kol suminkstes salierai.

paprasta, greita, skanu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedruttte @ 2009 04 30, 00:51)
(jei neturiu degtines net nepradedu zuvienes virti).
O jei gaminama gamtoj, butinai imerkti deganti pagali, taip pat pabaigoje (nepakartojamas skonis).

bet ar ta degtinė ten jaučias?
nu tikrai keistai, bet paragaut norėtųs... blush2.gif

o pagalys? kas tai pe rpagalys turi būt? ir kokiu galu ir al ilgam jį ten dėt reik? blush2.gif
man čia kaip iš kosmoso.... 4u.gif
Atsakyti
man nepatinka žuvienė, bet gal skanios nesu ragavusi g.gif
Atsakyti