Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šėrimas (RAW/BARF)

QUOTE(Dilma @ 2013 07 05, 23:43)
drinks_cheers.gif mano pirmas šuo mito kaiušinienėm, duonom ir visu kitu nuo stalo. Paskui tik atsorado Chappi, Pedigree... Ir irgi gyveno iki 17 m...

Maniškis gyveno 16 su kapeikom. Ech...

Kaži, žuvų maistas į RAW mitybą įsipaišo mastau.gif biggrin.gif

biggrin.gif Nežinau, kaip su įsipaišymu, bet turėtų pradėt plaukiot, jeigu iki šiol vandens nemėgo biggrin.gif

Linkiu, kad nepratrystų po tokio baliaus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciooce @ 2013 07 05, 23:47)
Maniškis gyveno 16 su kapeikom. Ech...
biggrin.gif Nežinau, kaip su įsipaišymu, bet turėtų pradėt plaukiot, jeigu iki šiol vandens nemėgo  biggrin.gif

Linkiu, kad nepratrystų po tokio baliaus  smile.gif

Tai gal mes čia be reikalo tuos RAW praktikuojam mastau.gif biggrin.gif

Oi, ačiū... Mes ir patys sau to linkim unsure.gif biggrin.gif
Atsakyti
Aš kai vėžliukus maitinau, irgi panašiu maistu, tai ten dauguma sliekiukai visokie, lervutės ir tt. Tai gal ir įeina į RAW biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Arnolda @ 2013 07 05, 23:51)
Aš kai vėžliukus maitinau, irgi panašiu maistu, tai ten dauguma sliekiukai visokie, lervutės ir tt. Tai gal ir įeina į RAW  biggrin.gif

UI, nee, sliekiukų ten nebuvo scare.gif, ačiū dievui... Ten milteliai mailiui, paskaičiau sudėtį - gal ir nieko baisaus - jūros dumbliai, spirulina, žuvis, vitaminai biggrin.gif . Toks, kaip sausiakas visai... Kas daro mėsiadienius, o mes darysimės sausiakdienius bigsmile.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dilma: 05 liepos 2013 - 22:57
Iš fb perkelsiu į čia klausimą. Tai pradėt gal reiktų nuo to, kad 9 mėn šuva dabar sveria apie 27kg, orientavomės į apytiksliai 35kg užaugusios svorį. Iki 7 mėn per dieną suvalgydavo apie 1 - 1,2kg, maitinama dukart paroje. Palikus vieną maitinimą, suvalgo apie 500-700g, maitinama iš rankų, už komandas, maitinimas baigiasi kai maistas nebedomina ir šuo patraukia savais keliais. Jei maitinama dukart, suvalgo 1kg. Figūra jos kūda, bet svoris nekrenta. Aišku, dėl nevalgumo dresūra su maistu nevyksta visiškai, nes badauja be problemų po penkias dienas, po to maistas domina kelias minutes smile.gif Tai kas penktą dieną dėl 5 min badu marinti neverta biggrin.gif Sveikata tikrinta - nieko blogo, kirminų neturėjo, neturi.
Ar normalu?
Atsakyti
Vėl gi, individualu čia. Pagal mane - normalu. Vargu, ar daugiau augs, nebent stambės. Maniškė su ėdimu neturi problemų, sveria 26,5 kg, gauna 700 g. Norėtų ji daugiau, aišku, bet šonkauliai barška, linksma, guvi, kai užsiaugina kailį po rujos kitiems atrodo storulė. Man pats tas biggrin.gif
Atsakyti
Maniškė su kailiu tai dar dar, o va jei į vandenį įkiši tai kaip žiurkė - ilga ir kūda biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bartukas @ 2013 07 05, 13:32)
pirmasyk nupirkom savo sunim jaucio skrandzio, 25 kg, ir rupuzes needa doh.gif
vakar puse dienos knisomes, kol ta slykstyne supjaustem porcijom, kad tilptu I saldikli,
ir se kad nori doh.gif
gal virta estu, kaip manot??? daugiau nebepirksim, bet ta kaip nors susert reikia, ir pinigu ir laiko gaila doh.gif
iki siol ede jautienos sirdis ir liezuvius

Šiaip skrandžiai gerokai dvokia ir yra vienas iš mylimiausių mano šunų maistų smile.gif Po to seka širdys jaučio. O jau tik tada trachėjos ir kiti gėriai smile.gif

Neduokit sauso šunims, netinka prie šios mitybos smile.gif Tada pamėginkit parą, dvi (čia mažiausiai) nešert niekuo šuns (aš net vandenį atimu kartais). Tada turėtų pradėt ėst. Pasižadimui galit dalį užšaldyto, dalį atšildyto duoti - matysit kurį labiau mėgsta. Šitiek gėrio negalima išmesti ir nereik sakyt iš karto, kad šuo nemėgsta, tiesiog jam neįprasta, o kai turi įprasto maisto šalia, tai net ir nebando pratintis smile.gif

P.S. Maksis vis dar triedžia, jau galvojau, kad vakar praėjo, bet šiandien vėl išsivedė laukan ne laiku ir tryda... Vakar daviau skrandžio išspausto truputuką (~400 g.) ir kaulų daug. Sopa širdį, kai jam negerai. Probiotikų sudaviau vėl.
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2013 07 05, 23:43)
Kaži, žuvų maistas į RAW mitybą įsipaišo mastau.gif biggrin.gif

Bet ir snukelis toks visai nekaltas schmoll.gif Maždaug: tik nesakyk dabar, kad aš ne žuvis. Žu-vis. biggrin.gif
Atsakyti
Nesiseka visai mums Kaune su jaučių skrandžiais verysad.gif
Atsakyti
klausimas patyrusioms..
kaip geriau duot zuvi-kiekviena maitinima ar karta per savaite visa porcija..
kada galima pereit prie vieno maitinimo..
Atsakyti
QUOTE(Akela. @ 2013 08 05, 15:01)
klausimas patyrusioms..
kaip geriau duot zuvi-kiekviena maitinima ar karta per savaite visa porcija..
kada galima pereit prie vieno maitinimo..

Anksčiau darydavau žuvies dieną, bet pastebėjom, kad nelabai toleruoja didesnį kiekį žuvies. Tai dabar kasdien po žuvelioką/du gauna.

O prie vieno maitinimo perėjom tada, kai pradėjo rytais išsikalinėt, ir, pvz, načių pėdas slėpt po pagalve ant sofos biggrin.gif . Tada ji buvo gal kokių 7-8 mėn amžiaus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dilma: 05 rugpjūčio 2013 - 14:09