Gaila, nemaciau, vaziavau gelbet likusiu moliugu. Jei padeciau salia kompostines, turbut reikia i kazkoki uzdengta inda kad nesulytu ir nepasklistu tie nuodai, ar ne ? Ir dar kad peles galetu prieiti, tiktu ir katinams, bet jie sotus- needa net peliu. Pats graziausias katinas man dabar pats didziausias priesas.
QUOTE(Venta9 @ 2014 10 06, 14:32)
Gaila, nemaciau, vaziavau gelbet likusiu moliugu. Jei padeciau salia kompostines, turbut reikia i kazkoki uzdengta inda kad nesulytu ir nepasklistu tie nuodai, ar ne ? Ir dar kad peles galetu prieiti, tiktu ir katinams, bet jie sotus- needa net peliu. Pats graziausias katinas man dabar pats didziausias priesas.
Sudeda i plastmasinį vamzdį, galus užkemša popieriumi . Pelės prasigraužia ir suryja nuodus. O paukšukai ir kt gėris neprieina . Galima pažiūrėti laidos įrašą.
sveikos visos sioj temoj as naujoke,tad prasau patarti,kaip juos auginti ar butinai jiems reikia dezes,nes pas mus sodyboje visas atliekas metam tarp dvieju stulpu,ji atvira viskas pilama kruvon ar reikia dezes,
aciu
aciu
Iš saujos sliekų pavasarį rudenį turiu pilną vaisių dėžę sliekų, manau, per žiem laikysiu juos garaže, bet biški norėčiau nusijoti kompostą - kaip tai padaryt? Būt kompostinė didelė, suprantu, kad sliekai persikeltų prie naujo maisto, o dabar jie visoje dėžėje tarpsta. be to, dabar pilna baltų mažų siūliukų- kirmėliukų, manau, tai visai jauni sliekiukai - jei sijočiau per tinklą, jų neužlaikyčiau. O gal palikt ramybėj tą dėžę iki pavasario, kas galės, užaugs, kas norės, pasidaugins, o jau pavasarį išrankiot...
Ar jiems ten maisto uztenka ir ar per ziema nesusals tokioj mazoj taroj?
Papildyta:
Jiems butinai reikia uzdaros erdves ir tinklinio dugno nuo kurmiu. Reikes pries ziema apsiltint, Cia visai visai nesenai apie tai buvo diskutuojama.
Pasiskaitykit.
Papildyta:
QUOTE(ingzuki @ 2014 10 10, 13:39)
sveikos visos sioj temoj as naujoke,tad prasau patarti,kaip juos auginti ar butinai jiems reikia dezes,nes pas mus sodyboje visas atliekas metam tarp dvieju stulpu,ji atvira viskas pilama kruvon ar reikia dezes,
aciu
aciu
Jiems butinai reikia uzdaros erdves ir tinklinio dugno nuo kurmiu. Reikes pries ziema apsiltint, Cia visai visai nesenai apie tai buvo diskutuojama.
Pasiskaitykit.
QUOTE(ingzuki @ 2014 10 10, 13:39)
aciu
aciu
Komposto dėžė daugiau reikalinga dėl estetinio grožio ar kad kiemo paukščiai komposto krūvos neiškasinėtų ir sliekų neišrankiotų. Jei jums šios problemos neaktualios, sliekams tiks ir krūva tarp dviejų stulpų
Saują biohumuso galima išgauti šiuo būdu: dėžę su sliekais apšviesti šviesa, sliekai sulįs gilyn, o jūs ploną paviršinį biohumuso sluoksnį nusirenkate. Be to, jei jūsų dėžė pilna sliekų, reiktų juos perkelti į didesnę dėžę.
QUOTE(Mrs. R @ 2014 10 13, 16:56)
Iš saujos sliekų pavasarį rudenį turiu pilną vaisių dėžę sliekų, manau, per žiem laikysiu juos garaže, bet biški norėčiau nusijoti kompostą - kaip tai padaryt? Būt kompostinė didelė, suprantu, kad sliekai persikeltų prie naujo maisto, o dabar jie visoje dėžėje tarpsta. be to, dabar pilna baltų mažų siūliukų- kirmėliukų, manau, tai visai jauni sliekiukai - jei sijočiau per tinklą, jų neužlaikyčiau. O gal palikt ramybėj tą dėžę iki pavasario, kas galės, užaugs, kas norės, pasidaugins, o jau pavasarį išrankiot... 
QUOTE(Venta9 @ 2014 10 13, 16:54)
dugnui gerai ir lentos su tarpeliais, sliekai pralenda, kurmiai ne
O mūsų paskutinė investicija baigiama įgyvendinti
Vyras prisiruošė daryti kompostinę sliekams.Dvi jungs i vieną
1m*2m.nupirko kruva lentu,varžtų ir tuksi kiekviena vakarą.Net impregnavo.Kai pabaigs būtinai idėsiu pasidžiaugti.Biohumuso jau pripylėm gausiai pirmas lysves.Bandysim sliekus apdėti lapais,gal peržiemos,o kuriuos auginame plastikinėse dėžėse,jau keliaus i namus,i sandeliuka.
QUOTE(Paladė @ 2014 10 14, 11:25)
dugnui gerai ir lentos su tarpeliais, sliekai pralenda, kurmiai ne
Cia as kaip pas mane, zinoma kad lentos gerai, bet as ju neturiu.
Emiau biohumuso is ju, bet kazkodel suaugusiu slieku neradau, tik vaikai, gal kur giliai, bet juk jie giliai nelenda.Kazkas pas mane juos vagia (aisku ne zmones). Niekada pas mane nera taip buve
kaip pas kitus kai prakasi o ten knibzdete ju pilna.
Kaip noreciau ir as namuose per ziema kazkiek paauginti, bet neturiu tokios taros ir vietos. Aisku butu galima balkone kol nesala smarkiai, bet uzeis salciai kur desiu. Anais metais buvau apgyvendinus bambalyje, nieko gero, musyciu prisiveise ir teko juos isgabent i kompostine.
Didesni sliekai stipresni ir gali giliau įlįsti. Dabar oras gerai atšalo, ir jie ieško, kur šilčiau. Pavasarį, kai sušils žemė, vėl visi išlįs į paviršių
.
QUOTE(Venta9 @ 2014 10 15, 22:45)
Emiau biohumuso is ju, bet kazkodel suaugusiu slieku neradau, tik vaikai, gal kur giliai, bet juk jie giliai nelenda.Kazkas pas mane juos vagia (aisku ne zmones). Niekada pas mane nera taip buve
Kaip noreciau ir as namuose per ziema kazkiek paauginti, bet neturiu tokios taros ir vietos. Aisku butu galima balkone kol nesala smarkiai, bet uzeis salciai kur desiu. Anais metais buvau apgyvendinus bambalyje, nieko gero, musyciu prisiveise ir teko juos isgabent i kompostine.
QUOTE(Venta9 @ 2014 10 15, 22:45)
Daugiabučio namo rūsyje vis gyvena iki pavasario pas mane .Na kokia sauja iš rudens - iki pavasario pasidaugina