Įkraunama...
Įkraunama...

Kalifornijos sliekai

Praėjusiais metais ir aš kovojau su muselėmis. Šiemet jų nebėr, nes dedu sluoksnį maisto (obuolių ir morkų išspaudos nuo rudens sulčių gamybos, bulvių lupenos, bananų žievelės), tada sluoksnis arklio mėšlo (mano didžiai nuostabai jis beveik bekvapis, tikrai nesmirda bigsmile.gif ) ir dar sluoksnis sausų lapų iš kompostinės. Muselės nė vienos thumbup.gif
Atsakyti
[quote=baltagėlė,2015 02 19, 22:07]
Praėjusiais metais ir aš kovojau su muselėmis. Šiemet jų nebėr, nes dedu sluoksnį maisto (obuolių ir morkų išspaudos nuo rudens sulčių gamybos, bulvių lupenos, bananų žievelės), tada sluoksnis arklio mėšlo (mano didžiai nuostabai jis beveik bekvapis, tikrai nesmirda bigsmile.gif ) ir dar sluoksnis sausų lapų iš kompostinės. Muselės nė vienos thumbup.gif
Arklio IR bbetkokio kitokio meslo neturiu visiskai net sode jau keli metai, o lapu neparsiveziau, dabar kai nuvaziuosiu biski atsivesiu pabandymui, bet mano taros jau beveik pilnos , tai nezinau ka darysiu, lauksiu silumos , kad galima butu juos isgabent i kompostine arba laikinai i sltnami, ten turiu nemaza tara.
O kur jus laikete tas isspaudas ir visas lupenas, kad nesugestu, vat man toks geras maistas ir supelyjo, nes nebuvo salciu ir niekas nesusalo ko as tikejaus.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2015 02 20, 13:05)
O kur jus laikete tas isspaudas ir visas lupenas, kad nesugestu, vat man toks geras maistas ir supelyjo, nes nebuvo salciu ir niekas nesusalo ko as tikejaus.

Laikau lauke plastikiniam kubile. Visa masė jau pradėjusi pūti , buvo šiek tiek ir pašalę, atsikrapščiau į kibirą ir parnešus parą palaikiau, kad atsileistų ir sušiltų. Kadangi laikau nuo rudens, tai kvapelis toks vynelio tongue.gif Jei dėčiau tik tą vieną sluoksnį, tai ir kvapas būtų labai nemalonus ir muselių būtų spiečiai.
Atsakyti
Sveikos, ar jau galima išnešti iš rūsio sliekus į kompostavimo konteinerį, kur jie gyvena per vasarą?
Atsakyti
Sveiki, gal kas turit parduoti kalifornijos slieku?
Atsakyti

Sveikos, man toks įtarimas, kad mano sliekus kompostinėj kažkas suvalgė verysad.gif , po apačia tinkliukas, bet sliekų nerandu, paprastų jau žemėj daug, o naminių nematau schmoll.gif Gal jau galima nešti iš rūsio ir paleisti į nuolatinę vietą peržiemojusius?
Atsakyti
QUOTE(2Ditute @ 2015 03 15, 22:49)
Sveikos, man toks įtarimas, kad mano sliekus kompostinėj kažkas suvalgė verysad.gif , po apačia tinkliukas, bet sliekų nerandu, paprastų jau žemėj daug, o naminių nematau schmoll.gif Gal jau galima nešti iš rūsio ir paleisti į nuolatinę vietą peržiemojusius?

Kai labiau atšils,turėtų pasimatyti sliekai kompostinėje,jei ne suaugę,tai vaikai.Pas mus atrodo dingsta,paskui žiūri kad pilna biggrin.gif O lauk iš rūsio aš dar nenešiau,tegul daugiau atšyla,nors nemanau kad jiems kas atsitiktų,jei išneščiau,paprasčiausiai jie man netrukdo sandeliuke.
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2015 03 16, 11:18)
Kai labiau atšils,turėtų pasimatyti sliekai kompostinėje,jei ne suaugę,tai vaikai.Pas mus atrodo dingsta,paskui žiūri kad pilna biggrin.gif O lauk iš rūsio aš dar nenešiau,tegul daugiau atšyla,nors nemanau kad jiems kas atsitiktų,jei išneščiau,paprasčiausiai jie man netrukdo sandeliuke.

Aš jau šiandien išnešiau į kompostinę iš rūsio, nepažiūrėjau, tai taip nemažai skysčio atsiradę inde kur gyveno, tai vargšai bazavosi viršuje verysad.gif , o kompostinėj pačių nemačiau, tik vaikučių mačiau daug smile.gif
Atsakyti
QUOTE(baltagėlė @ 2015 02 20, 22:44)
Laikau lauke plastikiniam kubile. Visa masė jau pradėjusi pūti , buvo šiek tiek ir pašalę, atsikrapščiau į kibirą ir parnešus parą palaikiau, kad atsileistų ir sušiltų. Kadangi laikau nuo rudens, tai kvapelis toks vynelio tongue.gif Jei dėčiau tik tą vieną sluoksnį, tai ir kvapas būtų labai nemalonus ir muselių būtų spiečiai.

Kartona rudą dar dedu kartu: picų dėžutes, kruopų suplėšau, tada ne tiek skysčio būna, popierius irgi tinka paprastas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulyte525: 16 kovo 2015 - 22:45

Kokiu santykiu maišyt sliekų kompostą su žeme, kad nebūtų per daug? Gana "riebus" atrodo g.gif
Pvz. kiek pomidorui į šiltnamį įkrečiat, kiek normalioj daržo žemėj įmaišot, o kiek į priemolį įmaišyt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 30 kovo 2015 - 12:11
As is kompostines pilu i duobute pomidorui ar kt augalui ~ 1 l ar kiek maziau, bet jis nera 'riebus', nes pagamintas is raveju pagrinde, nes zoles neturiu . O tas kur namuose siemet prisigamino tai riebus, bet jame pilna slieku ir slapias, net nezinau kap atskirt ji ir paimt, reiketu verst lauk, tam nera salygu, turiu pirma isvezt i soda ir ten tvarkyt ji. Manau kad to reiktu po maziau det.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2015 03 30, 13:42)
As is kompostines pilu i duobute pomidorui ar kt augalui ~ 1 l ar kiek maziau, bet jis nera  'riebus', nes pagamintas is raveju* pagrinde, nes zoles neturiu .
** O tas kur namuose siemet prisigamino tai riebus, bet jame pilna slieku ir slapias, net nezinau kap atskirt ji ir paimt, reiketu verst lauk, tam nera salygu, turiu pirma isvezt i soda ir ten tvarkyt ji. Manau kad to reiktu po maziau det.

* nesupratau iš ko ax.gif
** va va, apie tą plačiau. Mano peržiemojo lauke, sliekai riebūs, tikiuos išrankioti bemaišydama į paprastą žemę ir grąžinti juos atgal darbo dirbti
Atsakyti