aciu uz patarima, del pedkelniu geras, nes as marle aprisus, per irgi neiskrenda, bet kai nuimu pamaitinimui visos pasileidzia spieciu. Pjuvenu pabandysiu gal bus geriau nei durpes.
Auuu, sliekuciu augintojos, kaip sekasi?
Norejau paklaust kaip sutirstint maista sliekams, nes pas mane kibire jie o dugne nera jokio indo skysciams nuubegt (gaila gera kibira subadyt) ir tas maistas beveik visas is vaisiu ir darzoviu pastovejes pas juos labai suskysteja ir jie tiesiog vos ne plaukioja jame, ir visi susigrude paciame paciame virsuje o apacioje maistas liekam neliestas ir puna-skysteja darosi kaip sriuba.
Kaip jus darote jei nera nutekejimo, ar nebuna labai skysta?
Norejau paklaust kaip sutirstint maista sliekams, nes pas mane kibire jie o dugne nera jokio indo skysciams nuubegt (gaila gera kibira subadyt) ir tas maistas beveik visas is vaisiu ir darzoviu pastovejes pas juos labai suskysteja ir jie tiesiog vos ne plaukioja jame, ir visi susigrude paciame paciame virsuje o apacioje maistas liekam neliestas ir puna-skysteja darosi kaip sriuba.
QUOTE(Venta9 @ 2014 12 02, 17:27)
Auuu, sliekuciu augintojos, kaip sekasi?
Gausi badyti kibirą,kito varianto nežinau,nes tikrai paskes ir supūs,turi skystis nutekėti,jo gana nemažai būna.Turėsi skystų trašų,kompensacijai už kibirą
QUOTE(aurute66 @ 2014 12 04, 12:39)
Gausi badyti kibirą,kito varianto nežinau,nes tikrai paskes ir supūs,turi skystis nutekėti,jo gana nemažai būna.Turėsi skystų trašų,kompensacijai už kibirą 
Aciu uz pararima
O ar tas skystis tinkamas laikyti iki pavasario? nesurugs?
reikes vaziuot ieskot i Senukus ar Ermitaza kazka tokio ieskot, gaila dabar butu sliekiukus ismest susalimui, nemazai ju jau ten
Aurute66, o kokio dydzio skylutes padaryt, su yla ar su kokia stambesne vinim iskalt, kad neuzsikimstu? Aciu.
QUOTE(Venta9 @ 2014 12 05, 10:24)
Aurute66, o kokio dydzio skylutes padaryt, su yla ar su kokia stambesne vinim iskalt, kad neuzsikimstu? Aciu.
Mes kai laikėme plastikineje bačkutėje,tai vyras su grąžtu buvo pragręžęs skylutes,kad mazasis pirstas lindo beveik.Už kelis litus nusipirk plasmasini dubeni,i ji idėk plytą o ant jos subadyta kibirą,kad nutekėtu skystis(aš taip dariau).O skystis tikrai nesuges,o ir kvapo jis jokio neturi.
Aciu Aurute66, pati nebuciau taip sugalvojus, snd visa diena sukau galva del tu slieku, negalejau isvaziuot i pard., turejau namie sedet, tai ryt vaziuosiu ir pirksiu ta dubeni o tai galvojau i ka ta kibira istatysiu
, nes nsmie jokiu tokiu rakandu neturiu, nes ir ta kibira is sodo atsigabenau spec. sliekams.
Gal dar nepaskes jie iki rytojaus, bent jau ne visi
Ar pavyko sliekus nusausint? Gal jums jau nebeaktualu, bet gal pravers kitiems. Norint, kad pas sliekus būtų sausiau, dedant maistui daržovių reikia karts nuo karto įdėti smulkinto popieriaus ar kartono (t.p. tiktų šienas ar šiaudai, sausi lapai). Taip pat padeda aeravimas (paviršinio sluoksnio sujudinimas, "oro įleidimas") kartą per savaitę ir jei jaučiate, kad pradeda drėkti, palikite atidengtą indą parai, taip kažkiek drėgmės irgi išgaruos. Bet be drenažo (skylučių dugne) sunku tinkamą drėgmę ilgiau kibire išlaikyti.
QUOTE(Venta9 @ 2014 12 05, 16:45)
Aciu Aurute66, pati nebuciau taip sugalvojus, snd visa diena sukau galva del tu slieku, negalejau isvaziuot i pard., turejau namie sedet, tai ryt vaziuosiu ir pirksiu ta dubeni o tai galvojau i ka ta kibira istatysiu
, nes nsmie jokiu tokiu rakandu neturiu, nes ir ta kibira is sodo atsigabenau spec. sliekams.
D Ovile, aciu uz patarimus
Isgelbejau beveik visus nupirkusi nauja kibira ir pradurusi skylutes, perkeliau kiek galejau tu slieku, bet po savaites sename vistiek atradau pavirsiuje keleta. Taip, dedu popieriaus, uzbarstau durpiu ir kazkokiu truputi lapu nuo geliu sudziuvusiu, bet to permaza, nes darzoves juk ne zole, turi daugiau skysciu. Neturiu didesnio indo kaip kibirai, tai nezinau kaip issiversiu iki pavasario. Nors gal ir gerai pasiseks. Rusyje daugiabucio namo nera jau taip silta, lango nera mano sandeliuke, bet vistiek ne labai auksta t-ra tai man atrodo kad nebe tokie aktyvus, kai paziuriu susimete i tokias kruvas ir maisto nelabai daug sunaudoja. Nezinau ka daryt, bandau det i saldykli, nes kasdien ir isspaudu nuo sulciu ir taip visokiu zieveliu ir lupenu susikaupia o padejus bilekur pradeda pelyt.
Isgelbejau beveik visus nupirkusi nauja kibira ir pradurusi skylutes, perkeliau kiek galejau tu slieku, bet po savaites sename vistiek atradau pavirsiuje keleta. Taip, dedu popieriaus, uzbarstau durpiu ir kazkokiu truputi lapu nuo geliu sudziuvusiu, bet to permaza, nes darzoves juk ne zole, turi daugiau skysciu. Neturiu didesnio indo kaip kibirai, tai nezinau kaip issiversiu iki pavasario. Nors gal ir gerai pasiseks. Rusyje daugiabucio namo nera jau taip silta, lango nera mano sandeliuke, bet vistiek ne labai auksta t-ra tai man atrodo kad nebe tokie aktyvus, kai paziuriu susimete i tokias kruvas ir maisto nelabai daug sunaudoja. Nezinau ka daryt, bandau det i saldykli, nes kasdien ir isspaudu nuo sulciu ir taip visokiu zieveliu ir lupenu susikaupia o padejus bilekur pradeda pelyt.
Sveikos sliekiuku augintojos.
Gal jau apžiūrėjot kaip peržiemot baigia jūsų augintiniai.
Mano sandeliuke knibžda,tiesa musyčių pilna,pakabinau gaudyklę.Lauko kompostinė irgi neperšalo,apžiūrėjom,atrodo bus išgyvenę ir seni ir jaunikliai.Bus dėkinga žiema
Gal jau apžiūrėjot kaip peržiemot baigia jūsų augintiniai.
Mano sandeliuke knibžda,tiesa musyčių pilna,pakabinau gaudyklę.Lauko kompostinė irgi neperšalo,apžiūrėjom,atrodo bus išgyvenę ir seni ir jaunikliai.Bus dėkinga žiema
Pas mane rusyje sandeliuke gyvena neblogai, du kibirai jau dabar beveik pilni, nezinau kaip iskraustysiu juos kai reikes biohumuso paimt . Siaip tai tikrai museles 'bjaurybes' nestimpa. isigudrinau purkst su Kobra kai pamaitinu uzdengiu su dangciu ir tada isskridusias papuskiu, kai sekanti karta ateinu nerandu patalpoj nei vienos. Snd kaip tik buvau maisto nunesiau, tai lyg maziau kibire tu musyciu. Tie sliekiukai man rodos maziau suvalgo ziema, nei vasara, nes per savo nepatyrima nemazai gero maisto sugadinau(supelijo balkone) ir teko ismest. Veliau tik dasuto kad galima i saldikli sudet, jei yra vietos.
Kompostineje nezinau kas ten daros, nes nebuvau nuvaziavus, Jei neisgyveno turesiu kuom pakeisti is namu.
Kompostineje nezinau kas ten daros, nes nebuvau nuvaziavus, Jei neisgyveno turesiu kuom pakeisti is namu.