Įkraunama...
Įkraunama...

Kalifornijos sliekai

QUOTE(Dusia37 @ 2014 10 17, 15:36)
Daugiabučio  namo rūsyje vis gyvena iki pavasario pas mane .Na kokia sauja iš rudens - iki pavasario pasidaugina smile.gif Jeigu kartais sušaltų per žiemą "pagrindinė banda".

Ot apie rusi nepagalvojau, ten juk silta, tai tie mazuliai man uzaugtu, nes dickiu nerasiu dabar, tik nrzinau kokia tara jiems parupint, kibiras plastmasinis gal tiktu, ar per maza bus?
o dar klausimelis, o tos visos atliekos nuo ciliaku ar tinka jiems, man vaidenasi, kad anais metais kai pridejau jiems visko ir daug visko kai valiau visokias paprikas cilius, tai jie masiskai pradejo begt ir pavasari nei vieno nebebuvo, buvau tokioje backuteje plastmasineje ikasus siltnamyje. Nezinau kodel jie isbego, o pavasari po siltnami ' lakste', maciau ir gaudziau darju.
Atsakyti
Laba. Gal kas galetu parduot sauja slieku Utenoje ar kur netoliese? Buciau labai dekinga. Gyvens per ziema garaze, tad isleistumet i "gerus namus" bigsmile.gif
Lauksiu zintes i a/z
Atsakyti
ar jau laikas sliekučius šiltinti su visa kompostine? kompostinė iš europadėklų, tai 1,5*1,5m, o prikrovėm virš 1 m. ant viršaus žiemai dar durpių pilsim, neperšlampamą plėvelę dėsim, o aplinkui agro dangą vyniosim. tikriausiai dar palaukti reikia, kol labiau atvės?
Atsakyti
Kai tokie orai, dar ankstoka smile.gif

QUOTE(Anna Bergman @ 2014 11 04, 17:56)
ar jau laikas sliekučius šiltinti su visa kompostine? kompostinė iš europadėklų, tai 1,5*1,5m, o prikrovėm virš 1 m. ant viršaus žiemai dar durpių pilsim, neperšlampamą plėvelę dėsim, o aplinkui agro dangą vyniosim. tikriausiai dar palaukti reikia, kol labiau atvės?

Atsakyti
QUOTE(D ovile @ 2014 11 05, 22:46)
Kai tokie orai, dar ankstoka smile.gif

dėkui, lauksim pastovaus minuso
Atsakyti
LABAS,
tai va, isnesiau savo naminukus i rusi, uzdengiau su agro ir dar toki tinkliuka plastmasini uzdejau, kad koks padaras neilistu. Praejo savaite nutariau aplankyt ir pamaitint truputi, atidarius ta kibira is jo kaip spiecius isskrido musyciu schmoll.gif ,bet augintiniai gyvi ir valgus, na truputi maisto papildziau ir ant virsais sluoksneli durpiu kur nuo sejos buvo like uzpyliau ir vel taip uzdengiau. Bet ka man daryt su tom musytem, rusy jokio maisto nera net konservu. Jau pernai taip buvo tai turejau i kompostine isgabent viska, tikejaus siemet nebus tu musyciu. Kaip nuo ju atsikratyt, patarkit, kazkas net namie sandeliuke laiko . O kaip musytes? Mano maistas sliekams ne zoles o visokios atliekos nuo darzoviu ir vaisiu, ar per tas durpes tos musytes islys/
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2014 11 06, 15:14)
... atidarius ta kibira is jo kaip spiecius isskrido musyciu schmoll.gif ,...

Gal tai drozofilos. Jos ant vaisių ir daržovių būna. Gyvena trumpai. Jei durpės ant viršaus atsirado , tai turėtų išnyktii. Gal išsiris padėti kiaušinėliai ir šiek tiek bus, bet į žemę jos nelenda. Jei tokios musytės kur pas perlaistytas gėles būna, tai jos truputį didesnės. Tručinu kalio permanganatu. Tik nežinau ar nepakenks slekams. (Liks sterilūs biggrin.gif )
Atsakyti
Nenoriu sliekuciams pakenkti o musytes gal ir didesnes nei drozofilos, mam jos visos vienodos, as galvoju kad cia nuo tu maisto likuciu darzoviniu, nes pas mane vazonuose nera musyciu.
Palaiksiu paziuresiu kaip bus toliau, jei ka rusyje galiu ir papurksti ora, juk sliekaus galiu laikinai uzdengti dangciu kad jiems nepakenkt. Taip noriu kad pasisektu per ziema juos issaugoti ir kazkiek padauginti, nes kompostineje tik minimaliai isgyvena ju.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2014 11 07, 09:47)
Nenoriu sliekuciams pakenkti o musytes gal ir didesnes nei drozofilos, mam jos visos vienodos, as galvoju kad cia nuo tu maisto likuciu darzoviniu, nes pas mane vazonuose nera musyciu.
Palaiksiu paziuresiu kaip bus toliau, jei ka rusyje galiu ir papurksti ora, juk sliekaus galiu laikinai uzdengti dangciu kad jiems nepakenkt. Taip noriu kad pasisektu per ziema juos issaugoti ir kazkiek padauginti, nes kompostineje tik minimaliai isgyvena ju.

Atsiranda ir pas mane musyčių,ypač kai pašeriam.Aš nepurškiu niekuom,pakabinu lipnias juostas,o jei daugiau,praeinu su dulkiu siurbliu thumbup.gif susiurbia visas ax.gif
Mes buvom samanu uždėję ant viršaus,ir musyčiu maziau ir drėgme laikosi,gera mintis su durpėm,reiks pabandyti.Šiemet dar nesunešėm i vidų,dar šiltnamyje dėžėse gyvena.
Atsakyti
Plonas durpių ar samanų sliuoksnis ant sliekų "maisto" puiki apsisaugojimo nuo vaisinių musyčių priemonė. Jei neturite nei vieno, nei kito ir nebijote susipurvinti rankų smile.gif, šviežiai išpiltas atliekas galima užžerti plonu biohumuso (jau sliekų perdirbtos atliekos) sluoksniu, paimtu iš tos pačios dėžės.
Atsakyti
Vel aplankiau sliekucius, bet durpes nepadejo, o ir kvapas sioks toks jauciasi, bet daugiabucio rusyje niekam neuzklius ir i butus nepateks. Dregmes pakolkas uztenka net perdaug gal, nes atliekos nuo moliugu, cukiniju ir kt darzoviu bei vaisiu yra gana slapios, net bijau, kad nepradetu begt lauk sliekai, kai dejau nauja sluoksni maisto vienas sliekas jau vertes per kibiro sona, vos spejau pagaut. Si talpa darosi permaza, reikia galvoti apie kazka didesnio tik nesugalvoju ka.
Kompostine aptulojau ir ziemai taip liks.
O dar noriu patarimo, siltnamyje tokioje taroje - plastmasineje nemazoje backoke esu pridejus is kompostines nevisai perdirbto komposto-humuso ir nuo puses prikroviau lapu. Ar per ziema gali susalti sliekai, ten yra nedideliu dar vaiku, kuriu neisrinkau. Siltnamis lieka uzdengtas, ar ta backute kuom nors apsiltinti? Bet kaip, nesumastau, jei atsinesciau eglisakiu, turbut nepadetu g.gif Ikasti i zeme nebeiseis, nes gaunasi sunkoka, pakelt nebegaliu.O beto ikasimo vietoje kurkliai apsigyvena ir vasara suka lizdus.
Atsakyti
Galit pabandyt pjuvenas smile.gif Jos dar ir skaniai kvepia 4u.gif

beje, jei kam reikia sliekų žiemojimui namų gamybos "sliekinės", tai galiu perleist, nes nusimato jog teks išmest smile.gif Ten raliai du kubiliukai sumauti vienas į kitą, į apatinį nuteka skystis, viršutinis su skylutėm orui ir skysčio nutekėjimui, ten jau ir chebra gyvena. VILNIUS. Dėl kaikurių kitų miestų galima būtų kažką ir sumastyt..

Dar prisiminiau, kad nuo musyčių užmaudavau pėdkelnes vietoj dangčio biggrin.gif Jos tada tiesiog likdavo viduj ir nepasklisdavo po patalpą, o pamažu užberiant viršų pjuvenom ir visai nunyko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amise: 15 lapkričio 2014 - 10:21