Palade, parasiau zemaitiska zodi, tik veliau pagalvojau, kad gali kas nesuprast.
Ravejos - tai isravetos piktzoles, viskas kas israveta .
ar žiūrėkot laidą Svajonių ūkis,kai pasakojo apie kaiforniečius
ten taip įdomiai pasakė,kad visokios ravenos ir rudenį sutvarkyto daržo atliekos jiems netinka
ten taip įdomiai pasakė,kad visokios ravenos ir rudenį sutvarkyto daržo atliekos jiems netinka
QUOTE(*MONAMI* @ 2015 03 30, 16:38)
ar žiūrėkot laidą Svajonių ūkis,kai pasakojo apie kaiforniečius
O tuomet kas tinka
QUOTE(Dalelė @ 2015 03 30, 19:28)
tik perpuvęs mėšlas ir visokie jau papuvę reikaliukai
atseit jie be "dantų" ir visokios liekanos jiems neįveikiamos
QUOTE(Venta9 @ 2015 03 30, 16:15)
Palade, parasiau zemaitiska zodi, tik veliau pagalvojau, kad gali kas nesuprast.
aišku, žinosiu
Papildyta:
QUOTE(*MONAMI* @ 2015 03 30, 20:41)
tik perpuvęs mėšlas ir visokie jau papuvę reikaliukai
obuolių išspaudos desertas
tą pasakymą reikia suprasti taip, kad turi būti ir minkštų dalykų, nėr taip, kad negalima į kompostą dėti kietesnių vaisių, daržovių liekanų. reikia įdėt jiems ir greit pūvančio "maisto"
tinka šienauta sulaistyta žolė, obuoliukai ( labai juos mėgsta ). Šiaip tai pastebėjau morkos ankstyvos saldžios pūvančios jiems patinka..ta rūgštis smirdanti. Pas mus kai pūva morkos "kapčiui" tai net paprasti sliekai į jas sulenda ir kiaušinių prideda
Pasiskaičiau visą temą ir jaučiu, kad tie sliekai man į kompostinę tiktiausiai netiks. Kompostinė didžiulė plastikinė, kur už "gyvenimą rajonuose" dalino. Ji pilna 1-2-3 metų komposto (be jokių chemijų). Jokių pūvančių atliekų niekada nebūna. Būna tik šviežios daržovinės atliekos mažais kiekiais, ravenos (geras žodis
), begalė rožių žiedlapių (ar sliekai nepabėgs nuo jų svaigaus kvapo?), vos pradėję gesti obuoliai. Na, ir nupjauta žolė. Žolę savaitę galėtume ir ant žemės šalia kompostinės palaikyti, o po to į ją sukrauti. Bet aš bijau sliekų ir jei jie tik ant viršaus gyvena, tai pravėrus kompostinę, tikriausiai užsimerkus teks viską pilti
QUOTE(Dalelė @ 2015 03 31, 09:52)
Pasiskaičiau visą temą ir jaučiu, kad tie sliekai man į kompostinę tiktiausiai netiks. Kompostinė didžiulė plastikinė, kur už "gyvenimą rajonuose" dalino. Ji pilna 1-2-3 metų komposto (be jokių chemijų). Jokių pūvančių atliekų niekada nebūna. Būna tik šviežios daržovinės atliekos mažais kiekiais, ravenos (geras žodis
), begalė rožių žiedlapių (ar sliekai nepabėgs nuo jų svaigaus kvapo?), vos pradėję gesti obuoliai. Na, ir nupjauta žolė. Žolę savaitę galėtume ir ant žemės šalia kompostinės palaikyti, o po to į ją sukrauti. Bet aš bijau sliekų ir jei jie tik ant viršaus gyvena, tai pravėrus kompostinę, tikriausiai užsimerkus teks viską pilti

kaip tik viršuj jų nerasi, jie giliai dirba. o dėl plastmasinės kompostinės gal kas kitas pakonsultuos, mano kitokia
Dalele, pas mano sunu yra ta plastmasine ir joje gyvena sliekai, bet paskutiniu metu bega is ten, nes jie sudeda ka tik nupjauta zole o ji pradeda kaisti labai ir jiems perkarsta. O kai buvo medine sukalta deze joje tiek jiems patikdavo ir ta zole gal netaip ikaisdavo, pakeli ta zoles sluoksneli o ten isvien tik sliekai, nes ta zole labai gteit pradeda put ir jiems patinka aisku, netaip kaip pas mane su zemem tos piktzoles . Mano kompostinej nelabai jie megsta gyvent, isbegioja, kasmet vis pavasari pasipildavu buri. Ir siemet vesiu kai atsils, nes namie rusy prisiauginau vien tik su visokiom puvanciom darzoviu atliekom. Meslo tai neturiu ir neturesiu.
O jus pabandykit neuzdarinet tos kompostines, gal geriau bus. Bet gali pauksciai juos isgaudyt.
O jus pabandykit neuzdarinet tos kompostines, gal geriau bus. Bet gali pauksciai juos isgaudyt.
Ačiū už atsakymus
. Gal tuomet reikės pabandyti, juk nebandęs nežinosi, kaip ten tie sliekai jausis rožių žiedlapuose benardydami
, o žolę bandysime arba vėdinti atidengdami ar šalia iki kito pjovimo sudėdami.
Merginos, ar galima kelis sliekus idėti į didesnius gėlių vazonus. Vietoj trąšą gamintų. Pavalgyti ant viršaus uždėčiau
QUOTE(ziv @ 2015 04 02, 08:39)
Merginos, ar galima kelis sliekus idėti į didesnius gėlių vazonus. Vietoj trąšą gamintų. Pavalgyti ant viršaus uždėčiau 
Skamba truputį juokingai -kvailai,net negalėčiau paaiškinti kodėl.Šaunuolė vien už įdėją