Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos..

QUOTE(bimbaM @ 2013 05 14, 19:28)
Hm, tai jei pirmiau dedant zole ir ant virsaus dar siaudu, butu geresnis variantas nei su agroplevele. Zole su siaudais neleistu dregmei isgaruoti, papildytu medziagomis ir vistiek kazkiek ikaistu, o agroplevele stipriai ikaistu, tai ir dirvozemis greiciau issausetu? Kaip manot?

Ne su šiaudais sluoksniuoju, o darau senobinį sumuštinį - nemažai apdžiovintos žolės, truputį neutralizuotų durpių, tik tiek, kad žolę padengtų. Sekantį kartą ir vėl pirma žolės sluoksnį ir durpių josios paslėpimui mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 05 14, 11:28)
Kas liečia moliūgus ir cukinijas, tai mulčiuoju sluoksniuojant. Net ir sėklas sėju į duobutę, kurios kraštai yra stipriai mulčiuoti. Pavasarį kasdien neturiu galimybės laistymu užsiimt, tai mulčas labai gerai sulaiko dirvos drėgmę ir yranti organika išskiria anglies dvideginį - dar vienas pliusas daigams.

thumbup.gif oho...alia , kiek durpių reiktų doh.gif aš mulčiuoju tik šviežiai pjauta žole...bet tikrai , su durpėmis jaučiu būtų thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2013 05 14, 19:59)
thumbup.gif oho...alia , kiek durpių reiktų doh.gif aš mulčiuoju tik šviežiai pjauta žole...bet tikrai , su durpėmis jaučiu būtų thumbup.gif

as braskem taip padariau, rudieni dar ant mulciaus durpiu pribarsciau plonai, kad tik juoda butu....tai skirtumas akyvaizdus...anais metasi po siaudais buvo, tia daug veliau suzaliavo eni plevelej ir labai maziukai buvo, o siemet jau nesiskyria nuo tu, kur plevelej auga thumbup.gif
Atsakyti
4u.gif ax.gif mergaitės , o moliūgų dar į lauką nesodinat...šilta jau taip , gal jau galima daigus žemėn kišt g.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2013 05 17, 05:49)
4u.gif  ax.gif mergaitės , o moliūgų dar į lauką nesodinat...šilta jau taip , gal jau galima daigus žemėn kišt g.gif

man jau ir arbūzus norisi sodint.Žiūriu, iki gegužės pabaigos gerus orus žada, tik gegužės gale atsiranda plius penki naktį.. o tai jau panašu, kad gali būti ir šalnos. Ale va tom prognozėm tikėt šiemet - tai savęs negerbt doh.gif
Nors galėčiau dalį arbūzų ir pasodint. Daug turiu, galiu rizikuot biggrin.gif
Atsakyti
Pas mane arbuzai dar tik skilcialapiu stadijoje , na visai nnori lapuki rodytis g.gif
Isodinant turbut reiketu palaukt kol jie pasidarys su bent viena tikru lapu pora, ar ne taip?
Ir del moliugu ekspertes, duokit zinia kada nesat i lauka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2013 05 17, 06:44)
Pas mane arbuzai dar tik skilcialapiu stadijoje , na visai nnori lapuki rodytis  g.gif
Isodinant turbut reiketu palaukt kol jie pasidarys su bent viena tikru lapu pora, ar ne taip?

tai tau visai ner kur skubet tada. Siaip arbuzus i lauka reikia isnest po birzelio 5-6 dienos.
Cia as kai turiu tiek daug, galiu paissidirbinet. Ypac kai jau griuna is indeliu , o toks oras lauke smile.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2013 05 17, 06:49)
4u.gif  ax.gif mergaitės , o moliūgų dar į lauką nesodinat...šilta jau taip , gal jau galima daigus žemėn kišt g.gif

aš jau dalį susodinau, likusius sodinsiu ateinančiom dienom smile.gif
tik su arbūzų sodinimų palauksiu birželio pradžios.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elizabeth**: 17 gegužės 2013 - 07:37
QUOTE(saintlina @ 2013 05 17, 07:28)
man jau ir arbūzus norisi sodint.Žiūriu, iki gegužės pabaigos gerus orus žada, tik gegužės gale atsiranda plius penki naktį..  o tai jau panašu, kad gali būti ir šalnos. Ale va tom prognozėm tikėt šiemet - tai savęs negerbt  doh.gif
Nors galėčiau dalį arbūzų ir pasodint. Daug turiu, galiu rizikuot  biggrin.gif

As praeitais metais, kai sudini orai apskritai buvo, sodinau apie geguzes 15d. dali savo arbuzu, nieko nedengiau ir nieko jiems nedariau, visi puikiai isgyveno. Kitas dalykas kadf jiems genetiskai per anksti man atrodo, juk lietuviski gi, pritaikyti musu orams smile.gif
Papildyta:
Lina, kokio dydzio jusu arbuziukai, kiek cm. Idomu tiesiog, sodiname mes visos panasiu laiku, tiesiog idomu kaip auga:) Mano arbuziukai is indeliu negriuna bet auga zaibiskai, matavau visi nuo 25 sm. Seip is mano asmeniniu pastebejimu (praeitais metais daug eksperementavau) auga arbuzu daigai kaip ant mieliu tik ant palanges pietineje puseje, siaurineje visai neauga. Megsta buti laistomi.
Atsakyti
Aš tai dar nerizikuoju tremt laukan. Kažkaip šiemet nuskilo - nebuvo šalnų nei ievoms žydint, nei obelims. Pernai birželio pradžioj pomidorai lauke konkrečiai apšalo, nors šalnos kaip ir nebuvo.
Nu nepasitikiu, kad ir toliau tropikai bus, nors karštis irgi galvą apsuko. Ai bala nematė, dar porą savaičių pakentės ant palangės. Nušals pomikai lauke, tai nors dėl moliūgų savęs nekaltinsiu, bo važinėt dangstyt tolokoka truputį.
Maniškiai arbūziokai irgi skilčlapių stadijoje užsikonservavę buvo, nes ir vėsiom naktim prie atdaro lango gyveno, tegu grūdinasi. Užtat dabar per porą karštų dienų staigiai driokstelėjo po pirmą lapą, atrodo patenkinti:).
Melionai tai slabakai tokie, dar nervuos, galės šiukšlyne maivytis cool.gif
Atsakyti
Nu aš tai jau moliūgus ištrėmiau laukan, o ko laukt.Jie dideli tokie rupužiukai auga, ankšta jiem greit pasidaro indeliuose. Tik arbūziukus pasaugosiu nes dar nėra jie dideli. Tai tegu prisipildo šaknelių indeliai gerai.
Atsakyti
QUOTE(Dajan @ 2013 05 17, 08:03)
Lina, kokio dydzio jusu arbuziukai, kiek cm.

mažoji dalis, kuri likus namie ant palangės, tai griūna todėl, kad išstypo labai, zarazos. Pietinė palangė, šviesos daug, bet jau matyt per karšta.

O didžioji dauguma kaime šiltnamy tupi, nežinau, kiek jie ten paaugę. Praėjusį savaitgalį po du lapus turėjo. Pamatysiu šiandien.
Atsakyti