Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė

Sveikutės likimo draugės 4u.gif
Kažkada seniai seniai, gal prieš 4 metus buvau čia prisijungusi kupina nevilties ir liūdesio. Skausmai buvo tragiški. 2010 daryta LP, rasta IIIst. endo, pašalinta endo cista, sąaugos ir kairės kiaušidės palikta tik 20 proc. Endo židiniai išplitę ir ant tiesiosios žarnos, jų pašalinti neįmanoma. Tai po mmmm dar turiu apie savaitę labai faino užpakalio skausmo sad.gif Operavęs gydytojas (P. Vanagas) liepė leistis Difereliną 6 mėn, o po to bandyt pastoti, nesileido į jokias kitokias kalbas. O įsivaizduokit, aš tuo metu net draugo neturėjau jokio, kaip man jaustis reikėjo... Gyvent net nesinorėjo.
Pasitarusi su savo gine, nusprendžiau nesileisti Diferelino, labai jau baisūs pašaliniai poveikiai. Skyrė man KT. Deja, nuo jų man visą mėnesį terliodavo, praktiškai nei vienos švarios dienos.
Tada nuėjau į KMUK pas docentą Krūminį, jis man paskyrė gerti KT ilgais ciklais t.y. sugeriu 3 dėžes iš eilės KT ir tik tada 7d, pertrauka darau. Periodiškai vis eidavau pas jį pasirodyti. Man toks gydymas labai tiko, jaučiausi pakankamai gerai, nebeterliojo ir, kaip supratau, endo buvo prislopinta. Per tą laiką spėjau ištekėti smile.gif
Gydytojas vis užsimindavo, kad kaip ir laikas būtų man pastoti (man 30m.), nes bus labai sunku tai padaryti, tai po vestuvių iškart ir kibom į darbus. Nustojus gert KT, vėl sužinojau, ką reiškia endo skausmai... Ir ką jūs manot? Pastojau per 3 ciklą! Nėštumo metu jaučiausi puikiai, nei pykino, nieko, sportavau, žydėjau, kaip rožė biggrin.gif Pagimdžiau per 2,5 val. smile.gif Šiuo metu auginu nuostabų 6 mėn sūnelį wub.gif Tiesa, nors pati maitinu, zarazos mmmm pasirodė jau po 4 mėnesių sad.gif Vėl teks prisiminti visus nuostabumus endo, nors kol kas per mmmm visiškai neskauda, bet jaučiu skausmą ovuliacijos metu, ko seniau net nežinojau, kada vyksta,
Taip kad, nenusiminkit, pastoti įmanoma ir su tokia baisia stadija ir su viena kiaušide smile.gif 4u.gif Mano gydytoja turi dar vieną pacientę, kurios situacija dar blogesnė, sako pas ją praktiškai nėr organų jau iš kur pastot ir ką, natūraliai jau antro laukiasi, taip kad endo ne indikacija nepastojimui ir ne nuosprendis. Aukščiau nosytes, anksčiau ar vėliau visos sūpuosite savo angelėlius, to aš jums ir linkiu 4u.gif
Atsakyti
Smagu skaityti tiek sėkmingų istorijų 4u.gif
Man IVF gyd. visad sako, kad jau su endo tai procentai mažesni nei su kitom nevaisingumo problemom. Maždaug, jei šiaip šansai 30 procentų, tai turint endo telieka 20, nes ji gali pakišti koją bet kuriam ivf etape. Tai tas mane liūdina. Bet pasirodo, yra ir kitaip galvojančių smile.gif Tai įkvepia optimizmo.

QUOTE(zirza @ 2014 01 20, 02:58)
kiek zinau, darant IVF su sia diagnoze rezultatai vieni is geresniu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lock: 29 sausio 2014 - 20:44
QUOTE(Sesita @ 2014 01 24, 11:09)
Pati nemačiau, nežinau, kaip ten kas atrodo  biggrin.gif
Bet operavę gyd. (3 laparoskopijos buvo) kaip susitarę sako, kad ten viskas tiek į vieną vietą suaugę, kad net atidalinti nebeišeina  schmoll.gif.
Papildyta:
Beje antrą mergytę pagimdžiau pati. Aišku, ten gyd. jau buvo pilvą užgulus, kitaip nebesigavo, bet...Žmogaus kūnas - sudėtingas dalykas. Ir kartais gydytojai matydami, kiek pažengusi liga, lyg ir "nurašo" tave, o ima ir nutinka stebuklas- kitaip savo vaikų pavadinti negaliu.

Labas mieloji smile.gif

Sveikinu tave su šeimynos pagausėjimu smile.gif smile.gif smile.gif Labai dėl tavęs džiaugiuos smile.gif wub.gif
Atsakyti
Mergyčiukai, reiktų sąrašėlį atnaujinti g.gif
Atsakyti
Labutis merginos,

Prieš kelis puslpaius rašiau ir guodžiausi, kad CA125 pakilęs iki 152, apėjau eilę gydytojų onkologiniame sk., atliko magnetinį rezonansą, ant kiaušidės rado darinuką 18mm, onkologams neatrodo, kad tai gali būti piktas reikalas, ir jei ne planai atlikti IVF jie nerašytų diagnostinės laparoskopijos net dėl šito, bet aš primigtinai įsiprašiau, nes vienas iš onkologų prasitarė, kad niekas negali pasakyti ar ten piktas darinys ar ne kol neatlikta biopsija g.gif

Sakykite merginos, ar galima atlikti laparoskopija su histeroskopija vienu kartu? unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(svjokle1001 @ 2014 02 19, 14:49)
Sakykite merginos, ar galima atlikti laparoskopija su histeroskopija vienu kartu?  unsure.gif

taip. ir geriau kartu-viena narkozė
Atsakyti
QUOTE(svjokle1001 @ 2014 02 19, 14:49)

Sakykite merginos, ar galima atlikti laparoskopija su histeroskopija vienu kartu?  unsure.gif

Tikrai taip drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(Arwena @ 2014 02 19, 12:06)
Mergyčiukai, reiktų  sąrašėlį atnaujinti  g.gif

Hmm, o kaip jį atnaujinti, jei norėčiau savo info įtraukti smile.gif g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(irmuse2 @ 2014 02 18, 17:53)
Labas mieloji smile.gif

Sveikinu tave su šeimynos pagausėjimu smile.gif smile.gif smile.gif Labai dėl tavęs džiaugiuos smile.gif wub.gif

Irmuse kaip tu laikais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aušrinė* @ 2014 02 19, 16:33)
Hmm, o kaip jį atnaujinti, jei norėčiau savo info įtraukti smile.gif  g.gif ?

anksčiau šią info lauraz5 laikė pas save SM dienoraštyje ir siunčiant jai info apie save ji jį redaguodavo. Dabar gi nelabai jai yra kada. Kuri galėtų perimti tą reikalą. Nes tas sąrašas būdavo informatyvus kur ir pas ką LP darytos kontaktuojant tiesiogiai su tam tikru nick'u
Atsakyti
QUOTE(meskute102 @ 2014 02 19, 22:53)
Irmuse kaip tu laikais  4u.gif

4u.gif na....taip pat...nieko naujo...endo tuno manyje ir neleidžia svajonėms išsipildyti verysad.gif
Kaip tau sekasi?
Atsakyti
Sveikutes,
Turiu klausima: ar jums nebuvo viduryje ciklo rausvas patepliojimas vos vos is maksties? galvoju cia gal del endo g.gif niekada nebudavo. O gal del ko nors kito cia man unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Sunrayja @ 2014 02 20, 18:50)
Sveikutes,
Turiu klausima: ar jums nebuvo viduryje ciklo rausvas patepliojimas vos vos is maksties? galvoju cia gal del endo g.gif  niekada nebudavo. O gal del ko nors kito cia man unsure.gif

Man pats pirmas endo požymis ir buvo tepliojimas ax.gif
Atsakyti