ladybug, ale ir as su ta pacia istorija.. cistos auga viena po kitos, nesvarbu, nestumas, ne nestumas.. mane stimuliavo IVFui su endo cista - gydytoja rizikavo, bet viskas baigesi ok, kiauside atlaike. per punkcija ta cista rezorbavo. nuo to nepavykusio karto iki sekancio bandymo praejo 6 menesiai, rezultatas - nauja endo cista. laimei, tuo metu turejau nemazai saldytu embrionu, stimuliuoti nebereikejo, tai dejo juos ir vel esant cistai. pastojau, gyd. tikejosi, kad gal nestumo metu ji kazkaip apnyks/isnyks. ne velnio. ji tik augo. kuomet parkeliavo menesines - sedau ant KT. vartoju jau pora metu jas. cista tik dideja.. jau nebezinau ka ir daryt - rekomenduoja ja salint, kadangi jau nemaza, bet kad jos dygsta pas mane kaip grybai

ir KT nenoriu (tuo labiau, kad poveikis akivaizdziai neypatingas), bet kad kito kelio turbut nera..
bjauri ta endo. dziaugiuosi, kaip ir arwena sako, kad pavyko bent jau laikinai laimet kova ir susiorganizuot 2 vaikucius
Papildyta:svajokle, del ca125 - nedidelis jo padidejimas dazniausiai rodo endo cistas (nors nebutinai, mano jis buvo, pamenu, ant virsutines normos ribos, bet cista turejau nemaza), o tukstantiniai vienetai jau leidzia itarti kiausidziu vezi. greiciausiai turesi endo cista ir tu..
endometrioze nera beviltiskas nuosprendis planuojant tureti vaiku. kiek zinau, darant IVF su sia diagnoze rezultatai vieni is geresniu. sio skyrelio statistika, speju, butu gana optimistiska - tikrai daug kas su endo vienu ar kitu budu pastoja. taip kad daugiau optimizmo