Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė

QUOTE(zirza @ 2013 07 13, 23:06)
kankinausi su endo pries pastodama (irgi III stad), po gimdymo kankinuosi ir toliau - auga cistos kaip grybai.. planuoju ir vel lapar. kol kas vartoju KT (nors cistos nepaisydamos ju vis tiek auga..), taciau gyd per paskutine konsultacija minejo apie progesterono terapija. kol kas nesigilinau, bet gal ir tau tai butu galima alternatyva? tik norejau pasakyti, kad KT nera vienintelis budas stabdyti endo plitima.

Aciu:) Norejau pasiteirauti, del laparoskopijos. Jau man trecia diena po operacijos, ar normalu kad nuo judesiu skauda kairiaja kiauside? Kiek zinau prie jos buvo astuoniu cm cistoma... Per kiauside plesia slapinantis, nuo kaikuriu judesiu.. Ar esate susidure su tokiu skausmu po lp? Jaudinuosi..
Atsakyti
Sveikos 4u.gif žiūrėkit, o ar labai blogai jei rado endo židinuką gimdos kaklelyje? g.gif Sakė kaip ir jis neturi turėt įtakos pastojimui, bet ar tai nereiškia, kad židinukų tikrai bus ir viduje? g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Linutee:) @ 2013 07 15, 14:10)
Sveikos 4u.gif žiūrėkit, o ar labai blogai jei rado endo židinuką gimdos kaklelyje? g.gif Sakė kaip ir jis neturi turėt įtakos pastojimui, bet ar tai nereiškia, kad židinukų tikrai bus ir viduje? g.gif  g.gif

Kiek zinau endo zidiniai randami tik laparoskopijos metu (bet negarantuoju). Galbut rado tesiog zaizdele gimdos kaklelyje? Nes daugelis moteru turi zaizdele, as pati turiu.
Atsakyti
QUOTE(julya7 @ 2013 07 15, 17:28)
Kiek zinau endo zidiniai randami tik laparoskopijos metu (bet negarantuoju). Galbut rado tesiog zaizdele gimdos kaklelyje? Nes daugelis moteru turi zaizdele, as pati turiu.

Tai va, kad ji žiūrėjo su kažkokiu aparatu naujovišku (niekad nemačius dar tokio) įdėjo tą tokį praplėtiklį gimdos kaklelio ir įkišo tą aparatą ir rodė man gimdos kaklelį 4u.gif ir savo žaizdelių nėra, bet va pažiūrėkit endometriozės židinukas. Ties pirma valanda, matot? Nu sakau matau, nes tikrai toks ten darinukas keistas, ji sako va kaip atrodo endometriozės židinys g.gif
Atsakyti
QUOTE(Linutee:) @ 2013 07 15, 16:36)
Tai va, kad ji žiūrėjo su kažkokiu aparatu naujovišku (niekad nemačius dar tokio) įdėjo tą tokį praplėtiklį gimdos kaklelio ir įkišo tą aparatą ir rodė man gimdos kaklelį 4u.gif ir savo žaizdelių nėra, bet va pažiūrėkit endometriozės židinukas. Ties pirma valanda, matot? Nu sakau matau, nes tikrai toks ten darinukas keistas, ji sako va kaip atrodo endometriozės židinys g.gif

o tai kur cia toki aparata turi? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mamulioka @ 2013 07 15, 17:38)
o tai kur cia toki aparata turi?  g.gif

Šeškinės poliklinikoj biggrin.gif kas svarbiausia, kiek lankiausi privačiai, niekas su tokiu daiktu man nežiūrėjo gimdos kaklelio ir jo nerodė, o tik echo darydavo, o čia va naujovę pamačiau blink.gif ir nustebau kaip čia valstybinė įstaiga turi, o privatininkai ne g.gif nebent jie nenaudoja šito daikto g.gif
Papildyta:
bet čia tik patį gimdos KAKLELĮ juo žiūri 4u.gif
Atsakyti
smile.gif+2013 07 15, 16:44-->
QUOTE(Linutee smile.gif @ 2013 07 15, 16:44)
Šeškinės poliklinikoj biggrin.gif kas svarbiausia, kiek lankiausi privačiai, niekas su tokiu daiktu man nežiūrėjo gimdos kaklelio ir jo nerodė, o tik echo darydavo, o čia va naujovę pamačiau blink.gif ir nustebau kaip čia valstybinė įstaiga turi, o privatininkai ne g.gif nebent jie nenaudoja šito daikto g.gif
Papildyta:
bet čia tik patį gimdos KAKLELĮ juo žiūri 4u.gif
tai gal cia buvo paprasciausia kolkoskopija? g.gif dauguma polikliniku kolkoskopus turi
Atsakyti
QUOTE(mamulioka @ 2013 07 15, 17:46)
tai gal cia buvo paprasciausia kolkoskopija?  g.gif dauguma polikliniku kolkoskopus turi

Aš net nežinau.. blush2.gif gal man kaimietei tik atrodo, kad tai super išmanus daiktas lotuliukas.gif bet man per ekraną rodė viską kaip kad ir kai daro echoskopiją, tik spalvotai ir patį kaklelį.. g.gif o kaip atliekama ta koloskopija?
Atsakyti
smile.gif+2013 07 15, 16:50-->
QUOTE(Linutee smile.gif @ 2013 07 15, 16:50)
Aš net nežinau.. blush2.gif gal man kaimietei tik atrodo, kad tai super išmanus daiktas lotuliukas.gif bet man per ekraną rodė viską kaip kad ir kai daro echoskopiją, tik spalvotai ir patį kaklelį.. g.gif o kaip atliekama ta koloskopija?

tau buvo atlikta kolposkopija. del endometriozes gali tik speti, taciau galutinai liga patvirtinama, tik laparoskopijos budu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo julya7: 15 liepos 2013 - 17:04
QUOTE(julya7 @ 2013 07 15, 18:03)
tau buvo atlikta kolposkopija. del endometriozes gali tik speti, taciau galutinai liga patvirtinama, tik laparoskopijos budu smile.gif

Aaa..matai kaip..as kai nelabai gaudausi tai..atsiprasau blush2.gif bet sakot negalejo pamatyti, kad ten endo zidinukas isitaises? As ir pati maciau ji, bet ji labai tvirtai pasake seselei- irasykit gimdos kaklelio endometrioze g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dangaus_zydryne @ 2013 07 15, 21:49)
Aaa..matai kaip..as kai nelabai gaudausi tai..atsiprasau blush2.gif bet sakot negalejo pamatyti, kad ten endo zidinukas isitaises? As ir pati maciau ji, bet ji labai tvirtai pasake seselei- irasykit gimdos kaklelio endometrioze g.gif

Turbut daktare geriau zino. Man echoskopijos metu buvo aptikta "sokoladine cista" ir ginekologe uzrase diagnoze: endometrioze ir nukreipima operaciniam gydymui. Taciau paminejo, jog tai tiks spejimas, kuri patvirtinsi tik atlikus laparoskopija. Bet daktare neklydo smile.gif
Atsakyti
Na taip iš vienos pusės, tai čia tik speliojimai g.gif o tarkim turi įtakos pastojimui šis židinukas esantis kaklelyje? g.gif
Atsakyti