QUOTE(Kat @ 2009 01 18, 13:22)
Nesivelsiu su tavim į diskusijas, nes beprasmiška. Kas nori rizikuot, tas tegu rizikuoja, kas nori jaustis saugesnis - tas tegu taip ir jaučiasi. Bet sakoma, kad protingas žmogus pasimoko iš svetimų klaidų, o kvailys - ir iš savų nedaro išvadų. Jei tau žmonių patyrimai yra tik "blevyzgos", tai eik ir išrask dviratį pati, brangioji. Nors nuoširdžiai linkiu, kad tau viskas šiuo atveju būtų
Apie tai, kad visur visko įvyksta, nuo likimo nepabėgsi...: jei pats nepasisaugosi, tai ir Dievas nepadės.
Beje, Ginitaa, reikia daugiau žinoti, kad galėtum taip drąsiai savo nuomonę reikšti. Kraujo grupę nustatinėja sesutė skyriuje, o ne laboratorijoje. Prieš mano akis sumaišė su reagentais kraują ir nustatė grupę, ir ne prieš 11 metų, bet prieš 2,5. Nors gyd. Kiauleikienė prieš pirmą gimdymą tris kartus bandė nustatyt kraujo grupę, tik niekaip nesugebėdavo į kortelę įrašyt.
Labai sutinku su Linuses nuomone.
Va ir aš susidomėjau. Ar jūsų vaikiuko grupę nustatant suklydo? Atleiskit, jei netaip ką parašysiu, bet vertėtų žinoti, kad ką tik gimusio vaiko kraujo grupė gali būti tik galima, ji dar formuojasi. Aišku, tik rezusas nekinta, o kraujo pati grupė gali pasikeisti iš 1 kad ir į 3 ar 4. Pasiskaitykit anatomiją.
Mano vaiko grupę kai tyrė, sakė, kad ji tik galima, bet niekas dar nebūna tikras dėl jos...
O dabar parašysiu apie save. Mano kraujo grupė buvo tikrta Raseiniuose, na, gal ne gimdymo skyriuj, bet Raseinių ligoninėj. ir visą gyvenimą , net ir išlaikius teises žinojau, kad mano kraujo grupė yra 3 Rh+. Tik dabar, prieš gimdant antrą vaiką, man paėmė kraujo tyrimą grupei nustatyti pakartotinai. ir įsivaizduokit, rado 3Rh-.

patikėkit, buvau lengvam šoke... Nepatikėjau, todėl ją tyriausi kelis kartus, ir Kaune, ir čia. Visdėlto, kažkada, rusų laikais, ji man buvo blogai nustatyta. Gerai, kad nebuvo jokios avarijos ir nereikėjo perpilt kraujo, o tai jau būčiau po velėna. Taip, kad klaidų privelia.
Todėl aiškinausi, kad man tikriausiai ją buvo ištyrę leliukui, ir sužinojau, kad mažų, ką tik gimusių leliukų kraujo grupė formuojasi ir kinta.
P.s. Atleiskit už klaidas, kurių galėjau privelti, nes mes kartu rašom su mažuoju...