Įkraunama...
Įkraunama...

Raseinių gimdymo namai

as bijojau delto,kad pas mus kazkaip gimines moterys gimdo didelius kudikius ir gan sunkiai(na is tetu kalbu). Ju laikais tai epiduru nebuvo,o ir Cezarius daug reciau dare.Mama pati isgimde mano broliuka 5050g.nu kazkoks kosmaras kai apie tokius svorius pagalvoju doh.gif o ir man pasake kad gims didele.Tai labai dziaugiuosi, kad dare ta operacija.tikiuosi kad ir su antruoju taip bus smile.gif
Atsakyti
Tai gerai, kad jokio siuntimo nereikia... thumbup.gif Tik dar lieka problemėlė su pinigų padavimu... Jau ko nemėgstu, tai nemėgstu blush2.gif duoti bapkes... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(liutem @ 2007 10 15, 23:58)
as bijojau delto,kad pas mus kazkaip gimines moterys gimdo didelius kudikius ir gan sunkiai(na is tetu kalbu). Ju laikais tai epiduru nebuvo,o ir Cezarius daug reciau dare.Mama pati isgimde mano broliuka 5050g.nu kazkoks kosmaras kai apie tokius svorius pagalvoju  doh.gif o ir man pasake kad gims didele.Tai labai dziaugiuosi, kad dare ta operacija.tikiuosi kad ir su antruoju taip bus smile.gif

Mano pirmoji gimė 3800 g, lyg ir normalaus svorio, bet labai sunkus gimdymas buvo. unsure.gif Čia daug kas priklauso nuo fiziologijos, man neatsidarinėjo gimdos kaklelis.
O mažylė gimė 4400 g, tai neįsivaizduoju kaip pati būčiau pagimdžiusi. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Kat @ 2007 10 17, 10:20)
Mano pirmoji gimė 3800 g, lyg ir normalaus svorio, bet labai sunkus gimdymas buvo.  unsure.gif  Čia daug kas priklauso nuo fiziologijos, man neatsidarinėjo gimdos kaklelis.
O mažylė gimė 4400 g, tai neįsivaizduoju kaip pati būčiau pagimdžiusi. blink.gif

Oho smile.gif Tai bent vaikai milžinai... 4u.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif Ir vėl rietenos doh.gif .
Pasikartosiu,kad abu gimdžiau Raseiniuose(nors lankiausi abu kartus ir KMUK),pirmą gimdymą kirpo,o antrą tiesiog su antru,ar trečiu stūmimu pagimdžiau thumbup.gif .Kaip sakau,tiesiog iškrito.Nei plyšau,nei kirpo ir žinoma,jei būčiau gimdžiusi Kaune būčiau juos gyrusi,kad čia medikų dėka mirksiukas.gif .Todėl nereikia smerkti,ar aukštinti vienų,ar kitų-daug kas priklauso nuo mūsų pačių.Pas mus trūksta tik aparatūros,o dėmesio pas mus tikrai daugiau mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(supermamytukas @ 2007 10 17, 13:29)
lotuliukas.gif  Ir vėl rietenos doh.gif .
Pasikartosiu,kad abu gimdžiau Raseiniuose(nors lankiausi abu kartus ir KMUK),pirmą gimdymą kirpo,o antrą tiesiog su antru,ar trečiu stūmimu pagimdžiau thumbup.gif .Kaip sakau,tiesiog iškrito.Nei plyšau,nei kirpo ir žinoma,jei būčiau gimdžiusi Kaune būčiau juos gyrusi,kad čia medikų dėka mirksiukas.gif .Todėl nereikia smerkti,ar aukštinti vienų,ar kitų-daug kas priklauso nuo mūsų pačių.Pas mus trūksta tik aparatūros,o dėmesio pas mus tikrai daugiau mirksiukas.gif .

Nu kaip galima šitaip teigti, ten negimdžius? doh.gif Ir gimdymo sunkumas, aišku, kad ne nuo gydytojo priklauso. Bet priklauso tai, kaip tas gydytojas gali padėti sumažinti tą skausmą iki minimumo.
Pirmą kartą kai gimdžiau, tai už tuos pinigus, kuriuos aš sumokėjau, palengvinimą gavau - akušerė paglostė nugarą. lotuliukas.gif To glostymo man nereikėjo, geriau būtų padėjęs epidūras biggrin.gif (tik kad jo Raseiniuose nedaro gimdant).
Rinkitės kur gimdyti, kur širdis traukia. Tik nebijokit gąsdinimų, kad Kaune konvejeris, mažai dėmesio. Tai visiškas blefas.
Be to, noriu pasakyti, kad kai pagimdžiau pirmąją, man irgi atrodė, kad čia viskas puiku, viską padarė (nes neturėjau kitos patirties), ir buvau visai patenkinta. Bet kai kitas kartas buvo Kaune, tai dabar jau man nelyginami dalykai. doh.gif
Bet gydytoja Kiauleikienė moka sau reklamą daryt. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Ausra27 @ 2007 10 16, 15:40)
Tai gerai, kad jokio siuntimo nereikia...  thumbup.gif  Tik dar lieka problemėlė su pinigų padavimu... Jau ko nemėgstu, tai nemėgstu  blush2.gif  duoti bapkes... biggrin.gif

Aš anksčiau irgi buvau labai nedrąsi, bet kai pamačiau, kad gydytojai imdami nekompleksuoja, tai ir aš įsidrąsinau (juk jie to laukia). ax.gif
Nors Kaune, tai prieš gimdymą neėmė. Sakė, jei viskas patiks, viskas bus sėkmingai, jei norėsi ir atsidėkosi. Tai po operacijos namiškiai padavė pinigėlius ir gėles.
O Raseiniuose tik duok, padedi, pasako "ačiū". Ir jokių kaprizų. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kat @ 2007 10 17, 13:49)
Nors Kaune, tai prieš gimdymą neėmė. Sakė, jei viskas patiks, viskas bus sėkmingai, jei norėsi ir atsidėkosi. Tai po operacijos namiškiai padavė pinigėlius ir gėles.
O Raseiniuose tik duok, padedi, pasako "ačiū". Ir jokių kaprizų. lotuliukas.gif

Nuvilsiu,ir Raseiniuose prieš neėmė tongue.gif .O Kaune po gimdymo,giminaitės atėjo paprašyt-paklausė ar padėkojo daktarei lotuliukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(supermamytukas @ 2007 10 17, 13:55)
Nuvilsiu,ir Raseiniuose prieš neėmė tongue.gif .O Kaune po gimdymo,giminaitės atėjo paprašyt-paklausė ar padėkojo daktarei lotuliukas.gif .

Nenuvilsi, nes aš savo kailiu esu patyrusi, kaip "neima". lotuliukas.gif
Aš ir pirmą nėštumą, ir antrą (kartkartėmis) lankiausi pas gyd.Kiauleikienę, tai ėmė nemirksėdama. Kiekvieną kartą, kai ateidavau, nors ir pasisverti, padėdavau vokelį.
Prieš gimdymą taip pat paėmė. (Gal nuvyliau?).

Na o Kaune buvau tiesiog, apšąlusi, nes kai gydytojai prieš gimdymą konsultuojant pabandžiau paduoti, ji griežtai pasakė - ne. Tik po gimdymo, ir tik jei norėsi. Aš nesakau, kad ten visi tokie sąžiningi, tikrai tikiu, kad yra visur tokių, kuriems pinigai svarbiausia. Bet tavo giminaitė labai neatidžiai ir neatsakingai pasirinko gydytoją. Reikia pasidomėti iš anksto.
Pas tą, kuri mane operavo, gulėjo kita raseinietė. Ją taip pat operavo, bet baigtis buvo liūdna. verysad.gif Tik ne dėl gydytojų kaltės, o vaikeliui dar gimdoje esant atsirado piktybinis auglys. Tai gydytoja iš jos nepriėmė nė lito. Taip kad yra sąžiningų gydytojų.
O Kiauleikienė man bent gerai žinoma, ir pinigus laaabai myli. Tik vieną kartą pagalvojau, kad nenešiu tą dieną, ir nežinau ar tai sutapimas, ar ne, bet ji net balsą pakėlė, kai aš pasiskundžiau širdies skausmu. Pasakė, numesk svorį ir neskaudės. blink.gif blink.gif O šeimos gydytoja ištyrusi kraują, rado anemiją, ir dėl to sustreikavo širdis.
Atsakyti
QUOTE(Kat @ 2007 10 17, 14:08)
Na o Kaune buvau tiesiog, apšąlusi, nes kai gydytojai prieš gimdymą konsultuojant pabandžiau paduoti, ji griežtai pasakė - ne. Tik po gimdymo,

lotuliukas.gif Tik tau matyt pasisekė ant tokios išskirtinės daktarės.Taip,kiekvieną kartą Raseiniuose daviau,nu bet ir Kaune kiek buvau,tiek ėmė tongue.gif .Ir iš draugių atsiliepimų tą patį galiu pasakyt drinks_cheers.gif .
Kiekvienai suprantama,kad idealus nėščiosios svoris 9-14kg.Keista,kad gidės nereaguoja į mamų auginamą viršsvorį g.gif .
Atsakyti
QUOTE(supermamytukas @ 2007 10 17, 14:18)
lotuliukas.gif Tik tau matyt pasisekė ant tokios išskirtinės daktarės.Taip,kiekvieną kartą Raseiniuose daviau,nu bet ir Kaune kiek buvau,tiek ėmė tongue.gif .Ir iš draugių atsiliepimų tą patį galiu pasakyt drinks_cheers.gif .
Kiekvienai suprantama,kad idealus nėščiosios svoris 9-14kg.Keista,kad gidės nereaguoja į mamų auginamą viršsvorį g.gif .

Siaubas, iš kur tiek pagiežos? blink.gif
Tikrai ne tik man taip pasisekė. Aš gulėjau prieš gimdymą klinikose, tai visos pasikalbėdavom, ir ten žinoma, kad prieš gimdymą gydytojai neima. Tik po to. Bet negaliu pasakyt, gal yra išimčių, kaip ir visur. Ir kiek mano draugių gimdė Kaune ir Vilniuj antrus leliukus, visos liko labai patenkintos. smile.gif

O dėl kiekvienai suprantama, tai mažokai turi žinių. mirksiukas.gif Kiekvienas organizmas skirtingai reaguoja į hormonų pokyčius. Man per abu nėštumus labai smarkiai augo svoris. Ne dėl to, kad būčiau rijusi už du, bet taip reagavo organizmas. Šiaip buvau kūdena, gal retai valgydavau. Per nėštumus tvarkingai ir saikingai pavalgius, taip sureaguodavo organizmas. Bet dėl svorio aš neturėjau problemų. Nebuvo jokių toksikozių (kaip gąsdino Kiauleikienė). Gydytojai Kaune sakė, kad reikia žiūrėti į kraujo ir šlapimo tyrimus, o ne į svarstyklių švytuoklę (kaip darė Raseiniuose). O nėščiosioms badavimai ar griežtos dietos yra draudžiamos. Man dėl didesnio svorio nebuvo jokių komplikacijų. O komplikacijos galėjo būti tik dėl to, kad neatliko reikiamų tyrimų, kai trūko geležies. Iš vis, kraujo tyrimus darydavo tik primygtinai prašant. doh.gif

Ir iš viso, aš galėjau kiek tik noriu priaugti svorio, ar dar kažko. Bet gydytoja neturi teisės kelti balso ant nėščiosios. Tai jau kultūros klausimas.
Be to, man visiškai negaila pinigų, ir aš mokėjau kiek reikėjo. Ir būčiau mokėjusi, bet aš nesulaukiau tinkamos priežiūros. Va dėl to pikta. O ne dėl pinigų.
Na, o jei tau, Supermamytuk, labai viskas patiko, tai šaunu. Niekas su tavim nesiginčija. Bet ir tu nesiginčyk, nes kiti turi irgi savo nuomonę (nebūtinai sutampančią su tavo). mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kat @ 2007 10 17, 15:24)
O dėl kiekvienai suprantama, tai mažokai turi žinių. mirksiukas.gif 

doh.gif Atsiprašau,užmiršau,kad tik tu viena viską žinai lotuliukas.gif .
Aš kaip tik esu viena iš tų,kuri pasisako už tai,ką mamos širdelė jaučia,kur jai geriau-tuos gimdymo namus ir rinktis drinks_cheers.gif .Tiesiog kaip žmogus bandžiau apvalyti mūsų taip apderktus daktarus.
O pas tave yra-Raseiniai-Kiauleikienė-pinigai-viskas čia blogai mirksiukas.gif.

Atsakyti
Matau verda karšta diskusija, tai pasisakysiu ir aš... 4u.gif

Mano nuomone, tai Raseiniuose tikrai prastesnė priežiūra. Juk čia ir 2-o lygio gydytojai. O Kaune aukštesnio lygio...

Prieš 5 metus buvau 25 savaičių nestuke.gif . Pasidarė nelabai gerai ir nuvykau į ligoninę. Skaudėjo pilvo apačią. Man suleido vaistų nuo uždegimo, kurie paskatino gimdos kaklelio atsidarymą (sesutė taip pasakė). Kankinausi su skausmais iki vėlaus vakaro, kol išvežė į KMUK. Ten nebeišėjo sustabdyti ir pagimdžiau mergytę. Mergytė išgyveno tik 2 savaites... verysad.gif
Gryžusi pasiėmiau kortelę, perskaičiau dokumentus. Įrašai apstulbino. Pasirodo man buvo duodamos tik valeriono tabletės. Jokių įrašų apie leidžiamus vaistus nebuvo, gydytojos parašas, kurios tada net nebuvo...

Šis nėštumas... Pradėjau po truputį kraujuoti... Nieko negalėjo padaryti, nei sustabdyti. PATI paprašiau, kad padarytų tepinėlį, kad man gali būti bakterinė vaginozė. Ir pasirodo tikrai... Išrašė vaistų, žvakučių ir viskas susitvarkė.

Tiesiog norėtūsi daugiau rūpesčio...

Tai va... Galbūt čia vienetiniai tokie atvejai. Gal daug lemia pinigai ar pažintys, bet kad Kaune aukštesnis lygis gydytojų, tai jau tikrai... Tokia mano nuomonė... 4u.gif
Atsakyti