Įkraunama...
Įkraunama...

Raseinių gimdymo namai

QUOTE(liutem @ 2007 10 14, 13:58)
protingi zmones daro isvadas  smile.gif  kaip matau ne visi tai supranta.... doh.gif kaip sakant,duok d....... kelia  thumbup.gif  cool.gif  tongue.gif

Tai padaryk išvadą (jei taip nori pasirodyt protinga): visi esam skirtingi, visi turim skirtingas nuomones, visi vadovaujamės skirtingais principais. bigsmile.gif
Kaip sakant, užkirsk d..... kelią, o tai įleidus į bažnyčią, kaip kiau.. užlips ant altoriaus. tongue.gif cool.gif

Labai malonu buvo su tavim pabendraut, doh.gif ir taip į temą.... doh.gif tongue.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(liutem @ 2007 10 14, 13:58)
protingi zmones daro isvadas  smile.gif  kaip matau ne visi tai supranta.... doh.gif kaip sakant,duok d....... kelia  thumbup.gif  cool.gif  tongue.gif

ujjj... blink.gif gal mergytės be įžeidinėjimų? unsure.gif

Papildyta:
Šiaip mano patirtis Raseiniuose nelabai gera (tiksliau labai bloga)...bet gali ir nespėti davažiuoti iki Kauno... blush2.gif
O už epidūrą reikia mokėti? Jo reikia prašyti ar pasiūlo? 4u.gif Ne viską perskaičiau, tai gal mano klausimas pasikartoja...
Atsakyti
QUOTE(Kat @ 2007 10 14, 18:17)
Labai malonu buvo su tavim pabendraut, doh.gif  ir taip į temą.... doh.gif  tongue.gif  blink.gif

tai as ir padariau isvadas smile.gif .kiti ju nedaro. doh.gif ir man buvo labai malonu su tavim pabendraut.tikiuos ne paskutinis musu pokalbis doh.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ausra27 @ 2007 10 14, 19:09)
ujjj... blink.gif gal mergytės be įžeidinėjimų?  unsure.gif

Papildyta:
Šiaip mano patirtis Raseiniuose nelabai gera (tiksliau labai bloga)...bet gali ir nespėti davažiuoti iki Kauno...  blush2.gif
O už epidūrą reikia mokėti? Jo reikia prašyti ar pasiūlo?  4u.gif Ne viską perskaičiau, tai gal mano klausimas pasikartoja...

Geriausia tartis su gydytoju (kalbu apie Kauno) iš anksto. Mane paguldė truputį anksčiau. Bet iš tikrųjų, Kaunas visai netoli, o gimdo greit ne visos. rolleyes.gif Man atliko Cezarį, tai už epidūrą nereikėjo mokėt (tai buvo KMUK). Draugė gimdė Kauno II-ojoje ligoninėje. Tai ji iškart su gydytoja susitarė dėl epidūro, nuėjo į kasą ir sumokėjo.
Bet manau, kad reikėtų su savo gydytoja tiesiai šviesiai pasikalbėt ir viską aptart, paklausti jos nuomonės apie epidūro taikymą. Kiek girdėjau, yra gydytojų natūralistų, kurie vengia jo. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(liutem @ 2007 10 14, 20:47)
tai as ir padariau isvadas  smile.gif .kiti ju nedaro.  doh.gif  ir man buvo labai malonu su tavim pabendraut.tikiuos ne paskutinis musu pokalbis  doh.gif  thumbup.gif

Mūsų nuomonės, norai ir vėl išsiskyrė. unsure.gif Man to malonumo jau užteko, ir labai tikiuosi, kad tai buvo paskutinis kartas. doh.gif
Atsakyti
Kalbėjau su gydytoja... Ir man ji rekomendavo Mažylio kliniką, bet ten žiauriai brangu... g.gif Apie KMUK net nieko neminėjo... bigsmile.gif

O kokie Tavo draugės įspūdžiai po epidūro? Visai nejuto skausmo? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ausra27: 15 spalio 2007 - 11:03
QUOTE(Kat @ 2007 10 14, 21:32)
Geriausia tartis su gydytoju (kalbu apie Kauno) iš anksto. Mane paguldė truputį anksčiau. Bet iš tikrųjų, Kaunas visai netoli, o gimdo greit ne visos. rolleyes.gif  Man atliko Cezarį, tai už epidūrą nereikėjo mokėt (tai buvo KMUK). Draugė gimdė Kauno II-ojoje ligoninėje. Tai ji iškart su gydytoja susitarė dėl epidūro, nuėjo į kasą ir sumokėjo.

Kat(nemanyk,kad cia vel nuomones nesutaps ar panasiai 4u.gif biggrin.gif ), tiesiog idomu-kodel tau dare cezario operacija??? as taip pat pati negimdziau-dare cezari. ir ar abu vaikai atejo Cezario operacijos metu???
Atsakyti
QUOTE(Ausra27 @ 2007 10 15, 12:00)
Kalbėjau su gydytoja... Ir man ji rekomendavo Mažylio kliniką, bet ten žiauriai brangu...  g.gif Apie KMUK net nieko neminėjo...  bigsmile.gif

O kokie Tavo draugės įspūdžiai po epidūro? Visai nejuto skausmo?  4u.gif

Mano draugė paniškai bijojo gimdymo, nes pirmą sūnų gimdė Raseiniuose ir baisiai išsikankino. blink.gif Todėl antrą sūnelį net nemąsčiusi išvažiavo gimdyti į Kauną. Ir pati epidūro paprašė iš anksto. Tai labai liko patenkinta, kažkiek skausmas jaučiamas, kitaip ir būti negali, nes sąrėmių metu, reikia jausti, kada stumti. Bet sakė, taip galima gimdyt ir gimdyt. bigsmile.gif

O man Cezarį irgi atliko su epidūru, tai aš iš viso nieko nejutau, ir po operacijos dar 6 valandas visiškai nejaučiau apatinės kūno dalies. Bet gal tik operacijai taip atjungia. g.gif Aš epidūrui labai dėkinga, nes galėjau matyti ir girdėti savo mažulytės atėjimą, priglausti ją. wub.gif rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(liutem @ 2007 10 15, 13:05)
Kat(nemanyk,kad cia vel nuomones nesutaps ar panasiai  4u.gif  biggrin.gif ), tiesiog idomu-kodel tau dare cezario operacija??? as taip pat pati negimdziau-dare cezari. ir ar abu vaikai atejo Cezario operacijos metu???

Pirmąją gimdžiau pati, pusantros paros (Raseiniuose), plyšo viskas kas tik galėjo. blink.gif doh.gif Neatsidarinėjo gimdos kaklelis, tai jį man plėtė rankomis (net po beveik 10 metų, negaliu ramiai to prisimint). blink.gif
Antrąją nutariau gimdyti Kaune. Tik gimdymas niekaip neprasidėjo, pernešiojau. Pati jaučiau, kad kažkas lyg ne taip. Gydytojai kilo įtarimų dėl vaikelio padėties (niekaip nenusileido žemyn). Nutarė nerizikuoti ir neskatinti gimdymo, bet atlikti Cezarį. Ir pasirodė, kad tai sprendimas, išgelbėjęs mano dukrytei gyvybę - virkštelė labai tampriai apsisukusi net 5 kartus. blink.gif Sakė, natūraliai gimti nebuvo jokių šansų. unsure.gif Todėl gydytojos atidumas, profesionalumas ir dėmesys savo pacientei išgelbėjo mažytę mergytę. wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kat: 15 spalio 2007 - 17:25
Aš irgi labai bijau... blush2.gif Tik reikės pasidomėti ar reikalingas spec. siuntimas, ar galima važiuoti gimdyti kur tik nori... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ausra27 @ 2007 10 15, 19:15)
Aš irgi labai bijau...  blush2.gif Tik reikės pasidomėti ar reikalingas spec. siuntimas, ar galima važiuoti gimdyti kur tik nori...  4u.gif

Šiaip jokio spec. siuntimo tau turėti nereikia-man taip aiškino mano sūnų priėmęs gydytojas (gimdžiau taip pat KMUK su epidūru), sakė, kad nėščioji turi teisę gimdyti ten kur ji nori. Aš tai buvau iš anksto susitarus, bet sakė jei būčiau taip atvažiavusi, tikrai būtų priėmę mirksiukas.gif SĖKMĖS BESILAUKIANČIOMS 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ausra27 @ 2007 10 15, 19:15)
Aš irgi labai bijau...  blush2.gif Tik reikės pasidomėti ar reikalingas spec. siuntimas, ar galima važiuoti gimdyti kur tik nori...  4u.gif

Natūralu, kad bijai. console.gif Antrąkart gimdančios, mes jau žinom ko reikia laukti. unsure.gif
Siuntimo tikrai nereikia (vargu ar gautum). Nes kai aš pasakiau, kad važiuosiu į Kauną gimdyti, tai tokia nepasitenkinimo audra kilo. blink.gif Bet gimdyti galima kur tik nori, svarbu su savim turėti nėščiosios lapą ir asmens dokumentus. 4u.gif Tik geriau iš anksto susitarti su gydytoju, kad nepapultum bet kam į rankas ir pati saugiau jaustumeisi. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kat: 15 spalio 2007 - 20:13
Is tiesu,tai as meldziausi Dievui kad man tik darytu Cezari... turbut isgirdo.. smile.gif jus net neisivaizduojat kaip as bijojau gimdyt...ir dabar bijau,bet vienai dukrytei kazkaip nesmagu bus augti.Si baime viena is priezasciu kodel nebenoriu antro vaiko... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(liutem @ 2007 10 15, 21:52)
Is tiesu,tai as meldziausi Dievui kad man tik darytu Cezari... turbut isgirdo.. smile.gif  jus net neisivaizduojat kaip as bijojau gimdyt...ir dabar bijau,bet vienai dukrytei kazkaip nesmagu bus augti.Si baime viena is priezasciu kodel nebenoriu antro vaiko... verysad.gif

Kažin ar reikėtų taip bijoti. unsure.gif Dabar XXI amžius, ir jei nenori, gali nekentėti skausmų. Svarbu pasirinkti gydymo įstaigą ir gydytoją, kurie sugebėtų tinkamai padėti ir mamytei, ir leliukui.
Kai aš bijodama (prieš pat gimdymą tai jau beveik panikuodama blush2.gif doh.gif ) gydytojai pasakiau, kad labai bijau ir papasakojau apie pirmąjį gimdymą, tai ji mane nuramino ir pasakė, "tikrai šitaip tavęs niekas nekankins. Gali atsipalaiduoti, būsiu šalia, bus anesteziologas, mūsų pareiga tau padėti". Na ir aš nusiraminau. Tik kad viskas baigėsi kiek kitaip. biggrin.gif
Atsakyti