Įkraunama...
Įkraunama...

Suvalkietės ūkininkės

QUOTE(troja3030 @ 2013 07 15, 12:10)
o kazin jas ir nukirpti  g.gif ta prasme kaip ziemai paliekam

Taip 4u.gif
Atsakyti
Nu taip dabar nupjaunu, atželia sveiki gražūs lapai ir taip žiemoja.
Atsakyti
viola kai leksi sodybon gal uzsuk pas mane, iskasciau DAGMAI vilkdalgius....jus ten susimatot, tai susitartumet o as iskasciau g.gif
Atsakyti
QUOTE(troja3030 @ 2013 07 18, 19:34)
viola kai leksi sodybon gal uzsuk pas mane, iskasciau DAGMAI vilkdalgius....jus ten susimatot, tai susitartumet o as iskasciau  g.gif

kurioj tu vietoj gyveni? atsiusk telefono numerį, susiskambinsim ir pasiimsiu, ka čia per kitus asmenis blush2.gif
Atsakyti
Labas , mes jau iš pajūrio, pabuvom 3 naktis ir 4 dienas, gyvenom palangoj, aplankem ir šventąją, ir pas juozapą buvom, nepailsėjau tik pavargau, pasiilgau namų, bet vaikam smagu buvo...
O jau agurkų primegsta, reikia kažką daryt...palijo smagiai, atsigauna kažkiek viskas.
Atsakyti
Sveikos,

daivasen, pailsėk 4u.gif
Pas mane irgi primegzta agurkiukų, paskyniau jau porą bliūdų valgymui, dabar palauksiu pirmadienio ir reikės jau konservuot.
Pomidorai lėtai pas mane šiemet. Nelabai jiems tas šiltnamis matyt patinka. Bet valgom po kelis vis, Dagmos aišku pirmieji - jau pirmas kekes apskynėm biggrin.gif
Braškes pradėjau tvarkyti, kaip daivasen rašė, tai užsikasiau, susitvarkiau dvi vagas... Nu jau žolių, žolių kiek, o ir ūsų prileista. Bet ir sunaikinę man skruzdės su amarais ne vieną daigą. Tikriausiai jie, vartojo jie tuos krūmelius nuo pavasario.
Brokoliai nesusuko galvų, apėdė kažkas, matosi vietom tokie balkšvai pilkšvi vabalyčiai gaujom aplipę. Sakau gal šonines susuktų dar. Bet ką su tais vabalais daryt?
Šparaginės dar nesunoko, tikiuosi nebus kaip pernai, kai išvažiavau trim dienom, palikau dar žalias, o grįžus radau nurudusias doh.gif
Cukinijos dera šiemet kaip pasiutę thumbup.gif Pernai neturėjau visai, tai šiemet atsigriebsiu. O morkų dalis taip ir nesudygo. Dar sako yra kažkokios veislės trumpo derėjimo, spėčiau gal atsėt g.gif
Moliūgus sėjau iš savo pasiliktų sėklų (iš geltonų moliūgų), ir gavau kelis daigus neaiškius pas draugus iš komposto sudygusius. Tai moliūgai visi vienodi - šviesiai žali pailgi. Nors pernai iš maniškių atrodo tokie patys geltoni ir apvalūs išaugo, bet matyt kažką sumaišiau... Tai moliūgų neužskaitau šiemet. Reikės ieškot pas ką per daug užderės. ax.gif
Dar susitvarkėm gėlyną, tvorą prieky vyras surentė, tai dabar jau gražu pro langą žiūrėt. Nors tam gėlyne dar gėlių beveik nėra, bet jau nėra ir molyno neišravimo, mulčium užpilta. Jeigu kas kokių gėlių daugiamečių naikinsit, tai skelbkit. Melsvių ir vilkdalgių tai turiu, melsves susisodinau atgal, o vildalgius į daržą perkėliau visus...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vandene: 20 liepos 2013 - 07:33
Labas rytas, šianakt gerai miegojau , jaučiuosi kaip ir pailsėjus, bet daug darbų susikaupė reikės imtis šiandien...
Papildyta:
Gal kas žinot kas su tuo photobuket pasidarė nieko nesuprantu, nebemoku nuotraukų ikelti.... g.gif
Atsakyti
Viendienė
user posted image
Lelija
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivasen: 20 liepos 2013 - 10:44
Daivasen, kaip su oru prie jūros, nebuvo šalta? Mano mažoji tai jau nuo pat vasaros pradžios vis važiuoja prie jūros or atostogų laukia, važiuosim rugpjūčio vidury greičiausiai smile.gif
labai gražios gėlės pas tave auga wub.gif aš šiemet savų ir nefotkinu, nes piktžolyne auga doh.gif blush2.gif
žinok, su tuo photobucket aš jau seniai nesusišneku schmoll.gif

QUOTE(Vandene @ 2013 07 20, 08:05)

smagu kaip gražėja aplinka thumbup.gif mes šiemet sodyboj turbūt tik dar vieną tvenkinuką išsikasim, tai gal ir aplink tevenkinius pasitvarkysim per atostogas, o namo ir pirties sienų apšiltinimas ir apdaila, liks kitiems metams, tiesiog nespėsim šiemet, o ir normalių atostogų jau norisi, ačių D jau bute remontas baigėsi thumbup.gif beliko TIIIK baldai ax.gif

Papildyta:
aš jau praeitą savaitę vieną rytą du didelius kibirus prisiskyniau agurkų, ir užraugiau 7 trilitrius, bet kažkokia liga užpuolė, ir drėgmės jau daugoka, tai primezga nemažai, bet tiesiog maži nukrenta arba dideli pūna doh.gif lapai ruduoja, neturėsiu greitai turbūt agurkų, bet kiek bus, tiek užteks, nes vistiek neturiu šiemet kur užsiimti konservavimais ax.gif važiuoju pas tėvus konservuoti, šiandien irgi lėksiu, agurkus užsiraugti ir raudonus serbentus išsivirti smile.gif
pomidorus irgi jau pilna burna valgom, dukrytė irgi jau pripranta prie skonio, nes anksčiau tik agurkus valgydavo thumbup.gif šiuo metu vistik einamiausi žirniai, valgytų turbūt ištisai biggrin.gif super šiemet žirniai, nė vieno dar neradau sukirmijusio, gal čia padeda kiek draukiško daržo principai, nors kopūstų neapsaugojo salierai nuo kirmėlių schmoll.gif kalafijorai irgi nieko gero nežada schmoll.gif
braškės dar po truputį dera ir žydi, tai nelabai lendu prie jų, tik apraunu didesnes žoles ir tiek, bet kad daigus sodinsiu ir plėsimės tai faktas, nes vienas teks naikinti, tai kai pasakiau savo idėjas, vyras iškart nusprendė, kad kitais metais ir vėl iš pirmamečių nedaug naudos bus, ir vėl braškių neturėsim rolleyes.gif šiemet iš 30daigų turėjom tik tiek, kad Karinai pavalgyt užteko ax.gif na bet vienos kitiems metams liks jau antrametės, tai tos turėtų daugiau duoti derliaus, na ir pirmametės šiek tiek duos g.gif
cukinijos tik pradeda vesti, nes daug labai vyriškų žiedų duoda, na bet manau kai prasidės, tai nespėsim valgyt biggrin.gif
Papildyta:
morkos neblogai sudygę, ir sudygo visos thumbup.gif sėjau 3rūšių, visą vagą vėlyvų laikymui, o kitą vagą pusiau vėlyvų ir tų kur greito augimo, tai jau valgom tokias nemažas morkytes thumbup.gif svogūnai su morkom gražiai draugauja, labai gražūs raudonieji auga tarp morkų thumbup.gif ir porai tarp paprastų svogūnų puikiai auga thumbup.gif tik tarp pomidorų mažyčiai bus porai, neužtekna jiems šviesos doh.gif padariau klaidą, reikėjo susodinti tarp paprikų porus, nes keli papuolė tarp parikų, tai tos ne taip išsikeroja kaip pomidorai, tai ir porai ženkliai didesni bigsmile.gif
bulves koloradas labai puola, ir dabar nėra kada nupurkšti, nes arba lyja arba vėjas siaubingas pas mus laukuose doh.gif doh.gif doh.gif tai jaučių taip ir liks šiemet vieną kartą nupurkštos, ale sveikesnės bus, nors ne tiek daug kiek tikėtasi, bet mums turėtų užtekti unsure.gif
šiltnamy greičiausiai varlės landų pasidariusios, nors šiemet tik vieną ir mačiau aš varlę, vakar laisčiau, tai tiesiog toj pusėj kur į tvenkinio pusę, tiek landų doh.gif doh.gif doh.gif kurklių sakyčiau gal didokos, nors tiesiog neesu tikra, ir serenčiai apgraužti šiltnamyje-kas tai galėtų būti g.gif
Atsakyti
Oras mum pasitaikė geras Palangoje, peršilta nebuvo , bet ir išsimaudė vaikai kiekvieną dieną...
Braškes jei dar šiemet iki rugsėjo pasodinsi turėtų būti nemažai, bent jau tikrai daugiau nei buna ant pavasarį sodintų.
Cukinijas valgom jau gal 2 savaitės, šiandien dariau vištienos kotletukus pritarkavau i vidų cukinijos , man patinka.
Kalafijorus ir mano pradeda pulti kazkas , bandysiu nupurkšti kai gausiu progą. O iš pavasarį sodintų tai nieko turbūt nebus, neveda jie tų žiedynų kažkaip...
Mano darže labai bulvių pridygo, tai burokėliam ir morkom nenusisekė bijau kad gali neužaugti, raunu tas bulves ir valgom, bet nespeju. Bulves kur atskirai pasodintos vieną kartą purškiau nuo kolorado, ar reikės antrą kartą purkšti nežinau...
Atsakyti
Troja dar karta ačiū už vilkdalgius, jau vakar ir susodinau wink.gif lauksiu kitamet žiedų bigsmile.gif ir malonu buvo susipažinti wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dagma: 23 liepos 2013 - 08:50
qbraškes kažin ar spėsiu iki rugsėjo, sodinsiu tik kai lysvės atsilaisvins ax.gif
vištienos kotletukai su cukinija gaunasi dieviško skonio, mes irgi tokius labai mėgstam ir šiltus ir šaltus thumbup.gif
o kada tu sodinai pavasarį kalfijorus? jau dabar gal per vėlu sodinti ir sodinukų gal jau nėra g.gif reiks galvoti ką vietoj kopūstų ir kalafijorų sodinti, nes tikrai nieko gero nebus šiemet iš jų ax.gif
mūsų bulvės jau gal 3sezonas toj pačioj vietoj rolleyes.gif šiemet daržo truputį didinau , tai bandė dygti irgi darže, bet roviau iškarto kaip žoles smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viola78: 23 liepos 2013 - 09:01