QUOTE(maika @ 2013 06 26, 14:48)
Labai sunku patikėti kad šviesiu paros metu gaminasi vit.D. Kodėl tada toks masinis jo trūkumas?
Ką reiškia mados klyksmas? Jeigu trūkumas, reiškia trūkumas, reikia kažką daryti. Juk normos ne iš lubų paimtos ir nėra taip kad pas visus viskas ok, o čia kažkas bangas kelia.
Maika, faktai tokie, kad vitamino D trūkumas masinis būna žiemą, kai pas mus tamsu ir jis nesigamina pats organizmuose. iš čia ir iš tikrųjų galima daryti išvadą, kad jis gaminasi ne tik deginantis, bet užtenka ir būti šviesoje (dar kažkur buvo užkliuvę, kad nereikėtų nešioti akinių nuo saulės).
mados klyksmą aš suprantu ta prasme, kad tik dabar visi atkreipė dėmesį į tai, kad to vitamino žmonėms trūksta, nes matyt neseniai išsiaiškinta, ką tas trūkumas daro. o anksčiau niekas nekreipė dėmesio: trūksta nu trūksta ir vsio, nieko tokio.
o dabar aš manau, kad DAUGUMAI žmonių to vitamino tikrai užtenka ir jo šviesiu metų laiku gerti nereikia, tik žiemą reikia pagerti. bet jei TAU net vasarą jo trūksta net būnant lauke ir gaunant šviesos, tai jau reikia ieškoti jo nepasigaminimo ar nepasisavinimo priežasčių. gydytojai deja to nelabai darys
Papildyta:
QUOTE(Jautruolė @ 2013 06 26, 16:18)
Bandau ir natūraliai kiek įmanoma, bet juk triskart per dieną nešlamšiu vien daržoves, o kokteilius darydavau kol nebuvau

, dabar taaaip tingiu

Nuo špinatų ir jautienos jau net purto

Bandysiu valgyti šviežius mažus burokėlius, per pusę skiesiu su citrina, gal padės kiek
man šiandien kosmetologė sakė, kaip jai vienos klientės, irgi turėjusios problemų su geležim, gydytoja sake, kad geležis yra pats sunkiausiai pasisavinamas mineralas. tai irgi reikia turbūt žiūrėt, su kuo ją valgyt, kad žarnynas būtų sveikas.
o grikius valgai? man jie skanūs