Įkraunama...
Įkraunama...

*Pavasariniai nėštukių namučiai*

QUOTE(vilciukas11 @ 2013 06 05, 22:26)
Siaip tai as ir pati noriu kuo greiciau, bet irgi bijau. Man baisiausia ne tas skausmas, o tai jog gali kazkas buti komplikuota, kad nemokesiu visko kaip reikia padaryti: stumti, kvepuoti... doh.gif Zodziu tas zalias jausmas  smile.gif

Naturali ta tavo baime, matyt, kitaip nebuna biggrin.gif Maciau, kad ir pries CP mamos labai jaudinasi, naturaliai, pamatysi, nebus laiko, kada jaudintis biggrin.gif Ir juk gimdysi ne viena, salia bus medikai, kurie neleis pasimesti mirksiukas.gif As vienu momentu, kai jau buvau ant ribos, pradejau gailet saves, man gydytoja, kad spaudziu vaikui galva, tai greitai jegu atsirado doh.gif Viskas bus gerai wub.gif
Atsakyti
Siaip tai as ir pati noriu kuo greiciau, bet irgi bijau. Man baisiausia ne tas skausmas, o tai jog gali kazkas buti komplikuota, kad nemokesiu visko kaip reikia padaryti: stumti, kvepuoti... doh.gif Zodziu tas zalias jausmas  smile.gif

Nebijok 4u.gif As irgi labai bijojau kol viskas neprasidejo. O kai prasidejo kazkaip apeme toks palaimingas jausmas kad stai stai jau tapsiu mama, kad jau arteja susitikimas, kad jau galas ilgo nueito kelio, siurpuliukai tik bego nuo minciu wub.gif O ka daryt tai tam gydytojai ir yra kad pasakytu, kad stebetu ar nesikomplikuoja, svarbu tu tik buk rami ir bandyk negulet o stovetklupet, tik negulet iki kol galma, nes ir greiciau viskas vyksta ir lengviau 4u.gif

As tai jau buvau susitikus su akuseryte kuri pazadejo priimt gimdyma, sake galesiu gimdyt nors ir stovedama, tai tikrai zinau arba stovesiu arba klubesiu ir tikrai negulesiu biggrin.gif Tai man dabar visiskas ramiakas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovi2003 @ 2013 06 05, 22:11)
Nebijok  4u.gif  As irgi labai bijojau kol viskas neprasidejo. O kai prasidejo kazkaip apeme toks palaimingas jausmas kad stai stai jau tapsiu mama, kad jau arteja susitikimas, kad jau galas ilgo nueito kelio, siurpuliukai tik bego nuo minciu  wub.gif  O ka daryt tai tam gydytojai ir yra kad pasakytu, kad stebetu ar nesikomplikuoja, svarbu tu tik buk rami ir bandyk negulet o stovetklupet, tik negulet iki kol galma, nes ir greiciau viskas vyksta ir lengviau  4u.gif

As tai jau buvau susitikus su akuseryte kuri pazadejo priimt gimdyma, sake galesiu gimdyt nors ir stovedama, tai tikrai zinau arba stovesiu arba klubesiu ir tikrai negulesiu  biggrin.gif  Tai man dabar visiskas ramiakas  biggrin.gif

dovi o kur tu gimdysi?
o tau su pirmu gimdymu irgi norejosi taip gimdyt?nes man tai kazkaip norejosi gultis ,bet tik nestovet biggrin.gif
Atsakyti

Va tas pats ir man galvoju kaip stumti taisiklingai reikia,atrodo per kursus sake nieko nepamenu.na tikiuosi viskas bus gerai
Atsakyti
QUOTE(cukryte28 @ 2013 06 04, 11:46)
Sveikos  nestuke.gif
Birželio 1 dieną gimė mūsų sūnelis. Svori 3790 gr., ūgis 53 cm. Esam vis dar ligoninėje, nes gimdymas buvo truputį komplikuotas, apsisuko virkštelė.  Beto nemokėjau stumti, todėl buvo kuriam laikui įstrigęs gimdymo kanale ir atsirado ant galvytės hematoma(nuo per didelio spaudimo). Bet per mėnesį ji dings. Esam beprotiškai laimingi wub.gif
Nespėjau paskaityti kaip jums sekasi blush2.gif

clap.gif Sveikinimai dideliausi, daug pienuko ir ramiu nakteliu !!!!! wub.gif 2.gif

Atsakyti
QUOTE(vilte-kns @ 2013 06 05, 23:40)
dovi o kur tu gimdysi?
o tau su pirmu gimdymu irgi norejosi taip gimdyt?nes man tai kazkaip norejosi gultis ,bet tik nestovet biggrin.gif

Panevezio gimdymo namuose. AK kai gimdziau dukryte labai norejosi stoveti klupeti, bet liepe gultis, neleido, o cia per gimdymo kursus kai isgirdau jog gydytojas sako kad "moterys jus jauskites laisvai per gimdyma, darykit ka jauciat, gimdykit stovedamos, klupedamos, tupedamos musu akuseres moka vaika priimt visomis padetimis" man net sirdis nuo jo zodziu is dziaugsmo vos neissoko bigsmile.gif

Kazkaip kazkodel visi gyd zino, kad gulint gimda prismpaudzia prie stuburo didziasias kraujagysles, o jas suspaudus aorta priteka maziau kraujo i gimda ir placenta, del to gali ir daznai pablogeja vaisiaus bukle, tonai ir dar uzspaudzia tuščiaja veną nešančia veninį kraują į širdį, gali sumažėt gimdyves spaudimas, pvz mano drauge gimde tai 4 kartus pastačius jai atsistatydavo pilnai vaisiaus tonai ir pagimde normaliai, o pvz man jauciu AK taip but buve iskart butu nuveze CP daryt :blink:Be to juk ir nemiegam ant nugaros nes visi zinom, o stai gimdyt liepia ant stalo...

Dar del patogumo gulint ir stovint, tai fizika visos mokemes ir zinome kad gulint ant nugaros dar tenka nugalet gravitacine jega, juk niutono desnis teigia kad kad kiekvienam objektui lengviau krist link zemes nei judet parareliai jai, tad kudikio stumimas horizontaliai eikvoja bereikalinga energija ir jegas, ukelia papildoma skasma ir prailgina gimdyma. Dar gulint ant nugaros tarpvietes raumenys ištempiami nevienodai (labiau apatine dalis) tai didina kirpimo ar plysimo rizika...

Gaila protinku gyd labai mazai, aisku jiems patogiau kai guli, o kai ypac pirma kart gimdai tai tikrai nera noro savo tiesos tuo momentu irodinet, bet antrakart tai as jau TIKRAI zinau ko noriu ir zinau kas pades man tuos norus igyvendint , Tikiuos smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dovi2003: 06 birželio 2013 - 07:49
Dovi, idomi tavo teorija del gimdymo biggrin.gif Gal ir Vilniuj surastum gydytoju, kurie leistu stovint ar klupint gimdyt mirksiukas.gif As tai kaip visad, del savo karcios padeties, iterpsiu savo trigrasi. Kaip nors isgimdysiu, bet man svarbiausia, kad ligoninej butu pilnaverte pirmoji pagalba, reanimacija, intensyvioji terapija naujagimiui, ne maža kas vaikui, o ta nezinomybe, kol vaikas guli ir ne savu balsu, o gydytojai padaryt nieko negali... be zodziu doh.gif Ir dar tos pacios ilgiausios valandos gyvenime, kai lauki reanimobilio savo vaikui... Nesakau, kad kažkam butent taip atsitiks, bet as tai jau geriau 100 kartu persidrausiu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AnaMari: 06 birželio 2013 - 08:45
QUOTE(AnaMari @ 2013 06 06, 09:15)
Dovi, idomi tavo teorija del gimdymo biggrin.gif Gal ir Vilniuj surastum gydytoju, kurie leistu stovint ar klupint gimdyt mirksiukas.gif As tai kaip visad, del savo karcios padeties, iterpsiu savo trigrasi. Kaip nors isgimdysiu, bet man svarbiausia, kad ligoninej butu pilnaverte pirmoji pagalba, reanimacija, intensyvioji terapija naujagimiui, ne maža kas vaikui, o ta nezinomybe, kol vaikas guli ir ne savu balsu, o gydytojai padaryt nieko negali... be zodziu doh.gif Ir dar tos pacios ilgiausios valandos gyvenime, kai lauki reanimobilio savo vaikui... Nesakau, kad kažkam butent taip atsitiks, bet asvtai jau geriau 100 persidrausiu

Ne mano cia teorija, perpasakojau info is dalomosios medziagos kur gydytojas apie gimdyma dave po paskaitos blush2.gif As ta teorija tiesiog pagal savo turima patirti linkus pasitiketi smile.gif Be to pvz esu ziurinejus gimdymus internete, kokiomis padetimis gimdo, tai gulint neteke rasti ...

Tavo karti patirtis tau tokius prioritetus sustato, cia viskas suprantama. O as sykart jau neberizikuosiu i Vln vaziuot biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovi2003 @ 2013 06 06, 09:38)
Ne mano cia teorija, perpasakojau info is dalomosios medziagos kur gydytojas  apie gimdyma dave po paskaitos  blush2.gif  As ta teorija tiesiog pagal savo turima patirti linkus pasitiketi  smile.gif Be to pvz esu ziurinejus gimdymus internete, kokiomis padetimis gimdo, tai gulint neteke rasti ...

Tavo karti patirtis tau tokius prioritetus sustato, cia viskas suprantama. O as sykart jau neberizikuosiu i Vln vaziuot  biggrin.gif

Tikrai neradai gulint? lotuliukas.gif As kiek ziurejau, visur gulint gimde lotuliukas.gif As tai isvis vienu metu gimdziau ant sonos atsigulus biggrin.gif

Na taip, kiekviena renksmes kas mums ir musu leliams priimtinisusia ir gerisusia ax.gif Tiesiog man pssieke su gimdymu, o paskui kazkoks kosmaras prasidejo, tai ir noriu persidraust toj vietoj dabar, bet tik vienas Dievad zino ar nebus si karta keblumu su gimmdymo, o su leliuku bus viskas gerai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(AnaMari @ 2013 06 06, 09:53)
Tikrai neradai gulint? lotuliukas.gif As kiek ziurejau, visur gulint gimde lotuliukas.gif As tai isvis vienu metu gimdziau ant sonos atsigulus biggrin.gif

Na taip, kiekviena renksmes kas mums ir musu leliams priimtinisusia ir gerisusia ax.gif Tiesiog man pssieke su gimdymu, o paskui kazkoks kosmaras prasidejo, tai ir noriu persidraust toj vietoj dabar, bet tik vienas Dievad zino ar nebus si karta keblumu su gimmdymo, o su leliuku bus viskas gerai doh.gif

Na kazkaip 2x vienam zmogui jau turetu but per daug doh.gif Uzteks tau ir to vieno karto 10 gyvenimu i prieki ax.gif Aisku, svarbiausia tau buti ramiai, del to tikrai manau kad gerai pasirinkai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovi2003 @ 2013 06 06, 10:09)
Na kazkaip 2x vienam zmogui jau turetu but per daug  doh.gif  Uzteks tau ir to vieno karto 10 gyvenimu i prieki  ax.gif  Aisku, svarbiausia tau buti ramiai, del to tikrai manau kad gerai pasirinkai  4u.gif

Visko buna, tai ir noriu but rami biggrin.gif
Uz geros savaites pas genetike, ziuresim, kaip tie mano llsnai pasitvirtins, nesimsciau su burbuliuku nuo geguzes 2 doh.gif , tai baisu truputeli unsure.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
QUOTE(Dovi2003 @ 2013 06 06, 08:40)
Panevezio gimdymo namuose per gimdymo kursus kai isgirdau jog gydytojas sako kad "moterys jus jauskites laisvai per gimdyma, darykit ka jauciat, gimdykit stovedamos, klupedamos, tupedamos musu akuseres moka vaika priimt visomis padetimis" man net sirdis nuo jo zodziu is dziaugsmo vos neissoko  bigsmile.gif

Kaip faina bigsmile.gif net pavydu šiek tiek. Aš kai gimdžiau, tai gyd gal porą val. pradžioje šalia buvo visą laiką, tai daug kalbėjom apie gimdymus. Tai atsimenu, kad sakė, jog VGN akušerės nemoka priimti gimdymo kai gimdyvė stovi ar pan. Nors man ant stalo gimdyti buvo visai patogu, aš gimdžiau kažkaip pusiau sėdom, tai ne visai horizontali padėtis buvo. O dar smagus faktas, kad Santariškės dabar džiaugiasi nauju skyrium, viskas OK, bet demonstruoja naujus gimdymo stalus, kurie vartosi bele kokiom padėtim, kad gamidyvėms būtų patogiau, BET akušerės nėra apmokytos priimti gimdymo kitaip, nei kad horizontali padėtis biggrin.gif
Atsakyti