QUOTE(vilte-kns @ 2013 06 05, 23:40)
dovi o kur tu gimdysi?
o tau su pirmu gimdymu irgi norejosi taip gimdyt?nes man tai kazkaip norejosi gultis ,bet tik nestovet
Panevezio gimdymo namuose. AK kai gimdziau dukryte labai norejosi stoveti klupeti, bet liepe gultis, neleido, o cia per gimdymo kursus kai isgirdau jog gydytojas sako kad "moterys jus jauskites laisvai per gimdyma, darykit ka jauciat, gimdykit stovedamos, klupedamos, tupedamos musu akuseres moka vaika priimt visomis padetimis" man net sirdis nuo jo zodziu is dziaugsmo vos neissoko
Kazkaip kazkodel visi gyd zino, kad gulint gimda prismpaudzia prie stuburo didziasias kraujagysles, o jas suspaudus aorta priteka maziau kraujo i gimda ir placenta, del to gali ir daznai pablogeja vaisiaus bukle, tonai ir dar uzspaudzia tuščiaja veną nešančia veninį kraują į širdį, gali sumažėt gimdyves spaudimas, pvz mano drauge gimde tai 4 kartus pastačius jai atsistatydavo pilnai vaisiaus tonai ir pagimde normaliai, o pvz man jauciu AK taip but buve iskart butu nuveze CP daryt :blink:Be to juk ir nemiegam ant nugaros nes visi zinom, o stai gimdyt liepia ant stalo...
Dar del patogumo gulint ir stovint, tai fizika visos mokemes ir zinome kad gulint ant nugaros dar tenka nugalet gravitacine jega, juk niutono desnis teigia kad kad kiekvienam objektui lengviau krist link zemes nei judet parareliai jai, tad kudikio stumimas horizontaliai eikvoja bereikalinga energija ir jegas, ukelia papildoma skasma ir prailgina gimdyma. Dar gulint ant nugaros tarpvietes raumenys ištempiami nevienodai (labiau apatine dalis) tai didina kirpimo ar plysimo rizika...
Gaila protinku gyd labai mazai, aisku jiems patogiau kai guli, o kai ypac pirma kart gimdai tai tikrai nera noro savo tiesos tuo momentu irodinet, bet antrakart tai as jau TIKRAI zinau ko noriu ir zinau kas pades man tuos norus igyvendint , Tikiuos